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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  05/01/2007
Data da última atualização:  01/07/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PEREIRA, R. de A.; BATISTA, J. A. N.; SILVA, M. C. M. da; OLIVEIRA NETO, O. B. de; FIGUEIRA, E. L. Z.; VALENCIA JIMÉNEZ, A.; GROSSI-DE-SÁ, M. F.
Título:  An alfa-amylase inhibitor gene from Phaseolus coccineus encodes a protein with potential for control of coffee berry borer (Hypothenemus hampei).
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  Phytochemistry, v. 67, p. 2009-2016, 2006.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Coffee berry borer; Enzimas digestivas.
Thesagro:  Hypothenemus Hampei; Inseto; Phaseolus Coccineus; Praga de Planta.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/178071/1/ID-27799-1.PDF
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CENARGEN27799 - 1UPCAP - DDSP 1912919129
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  09/01/2012
Data da última atualização:  30/11/2012
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  FARINAS, C. S.; LOYO, M. M.; BARALDO JUNIOR, A.; TARDIOLI, P. W.; BERTUCCI NETO, V.; COURI, S.
Afiliação:  CRISTIANE SANCHEZ FARINAS, CNPDIA; MARCEL MOITAS LOYO, CNPDIA; ANDERSON BARALDO JUNIOR, CNPDIA; PAULO W. TARDIOLI, UFSCAR; VICTOR BERTUCCI NETO, CNPDIA; SONIA COURI, CTAA.
Título:  Finding stable cellulase and xylanase: evaluation of the synergistic effect of pH and temperature.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  New biotechnology, v. 27, n. 6, p. 810-815, Dec. 2010.
DOI:  10.1016/j.nbt.2010.10.001
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Ethanol fromlignocellulosic biomasshasbeenrecognizedasone of themost promising alternatives for the production of renewable and sustainable energy. However, one of the major bottlenecks holding back its commercialization is the high costs of the enzymes needed for biomass conversion. In this work, we studiedthe enzymesproducedfroma selectedstrainofAspergillusnigerunder solidstate fermentation.The cellulase and xylanase enzymatic cocktail was characterized in terms of pH and temperature by using response surface methodology. Thermostability and kinetic parameters were also determined. The statistical analysis ofpHand temperature effects on enzymatic activity showed a synergistic interaction of these two variables, thus enabling to find a pHand temperature range inwhich the enzymes have a higher activity. The results obtained allowed the construction of mathematical models used to predict endoglucanase, b-glucosidase and xylanase activities under different pH and temperature conditions. Optimumtemperature values for all three enzymes were found to be in the range between 358C and 608C, and the optimum pH range was found between 4 and 5.5. The methodology employed here was very effective in estimating enzyme behavior under different process conditions.
Palavras-Chave:  Cellulase; Xylanase.
Thesagro:  Enzima.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA11053 - 1UPCAP - PP2011/0722011.00374
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