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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  15/03/2018
Data da última atualização:  25/02/2019
Autoria:  SANTOS, L. R. dos; ZANGIROLAMI, M. de S.; SILVA, N. O.; VALDERRAMA, P.; MARÇO, P. H.
Afiliação:  Larissa Rocha dos Santos, Universidade Tecnológica Federal do Paraná; Marcela de Souza Zangirolami, Universidade Tecnológica Federal do Paraná; Núbia Oliveira Silva, Universidade Tecnológica Federal do Paraná; Patrícia Valderrama, Universidade Tecnológica Federal do Paraná; Paulo Henrique Março, Universidade Tecnológica Federal do Paraná.
Título:  Rapid non-invasive assessment of quality parameters in ground soybean using near-infrared spectroscopy.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 1, p. 97-104, jan. 2018.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Avaliação rápida não invasiva de parâmetros de qualidade em soja triturada com uso de espectroscopia de infravermelho próximo.
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate multivariate calibration models to predict total lipids, crude protein, and moisture content in grinded soybean grains using near-infrared spectroscopy and partial least squares (PLS). Three hundred samples of grinded soybean, evaluated in duplicate, were used for reference and spectral measurements. The PLS models for total lipids, crude protein, and moisture were validated by figures of merit for accuracy and precision, respectively, of 0.75 and 0.67 for total lipids, 0.51 and 0.46 for crude protein, and 0.97 and 0.99 for moisture. The PLS models developed for total lipids, crude protein, and moisture can be used as an alternative methodology for the determination of physicochemical parameters, and, therefore, they can be applied in quality control in soybean processing industries.
Palavras-Chave:  Calibração multivariada; Chemometric methods; Lipídios totais; Mínimos quadrados parciais; Multivariate calibration; Partial least squares; Total lipids.
Thesagro:  Glycine Max; Proteína bruta.
Thesaurus Nal:  Crude protein.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/174017/1/Rapid-non-invasive-assessment-of-quality.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE62288 - 1UPEAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  18/12/2018
Data da última atualização:  18/12/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  ROZA, L. da F.; SILVA, A. S. da; MIGLIORINI, M. J.; BOTTARI, N. B.; GLOMBOWSKY, P.; BARETTA, M.; TAVERNARI, F. de C.; STEFANI, L. M.; BOIAGO, M. M.
Afiliação:  LENILSON DA FONSECA ROZA, UDESC/Chapecó; ALEKSANDRO SCHAEFER DA SILVA, UFSM; MARCOS JOSÉ MIGLIORINI, UDESC/Chapecó; NATHALIE B. BOTTARI, UFSM; PATRÍCIA GLOMBOWSKY, UDESC/Chapecó; MAURÍCIO BARETTA, UDESC/Chapecó; FERNANDO DE CASTRO TAVERNARI, CNPSA; LENITA MOURA STEFANI, UDESC/Chapecó; MARCEL MANENTE BOIAGO, UDESC/Chapecó.
Título:  Adding diphenyl diselenide in the diets of quails improves the quality of meat.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Revista MVZ Córdoba, v. 23, Suppl., p. 6964-6973, 2018.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Diphenyl diselenide (Ph2Se2) is an organic selenium compound that is known for its antioxidant characteristics. Thus, the aim of this study was to evaluate whether Ph2Se2 in quail (Coturnix japonica) diets influences the oxidative/antioxidant status and meat quality. Materials and methods. Four diets (0; 0.3; 0.6; 0.9 ppm Ph2Se2) were provided to 56 male quails (Coturnix japonica) distributed in a completely randomized design with 14 repetitions in order to check whether (PhSe)2 would change their blood and tissue oxidative/antioxidant status, which would lead to an improvement in the meat quality. Results. Adding Ph2Se2 in diets led to increased antioxidant activity of enzymes such as catalase, superoxide dismutase, and glutathione peroxidase, which consequently reduced oxidative levels in blood and tissues. Besides that, we observed an improvement in the quail meat quality; in other words, we observed an increased ability to hold water, a reduction in water loss from cooking, and reduced intensity of the yellow color in the breasts of birds that were fed with Ph2Se2. Conclusions. Therefore, we concluded that the antioxidant defense improvement in tissues that was provided by Ph2Se2 has a beneficial effect on meat quality. Resumen: El diseleniuro de difenilo (Ph2Se2) es un compuesto de selenio orgánico que es conocido por sus características antioxidantes. Por lo tanto, el objetivo de este estudio fue evaluar si Ph2Se2 en las dietas de codorniz (Coturnix japonica)... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Organic selenium; Qualidade da carne; Selênio orgânico.
Thesagro:  Antioxidante.
Thesaurus NAL:  Antioxidants; Meat quality.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/188788/1/final9044.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA21537 - 1UPCAP - DD
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