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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  26/04/2010
Data da última atualização:  28/01/2011
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  CHERMOUTH, K. da S.; VALERIO, J. R.; SOUZA, M. S. de; PISTORI, M. G. B.; OLIVEIRA, M. C. M.
Afiliação:  K. da S. CHERMOUTH, CNPGC; JOSE RAUL VALERIO, CNPGC; M. S. DE SOUZA, UCDB; M. G. B. PISTORI, UCDB; M. C. M. OLIVEIRA, CNPGC/AGRAER.
Título:  Preferência de alimentação de adultos da cigarrinha Notozulia entreriana (BERG, 1879) (Hemiptera: cercopidae) em relação a diferentes acessos de Panicum maximum Jacq. (Poaceae).
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  O Biológico, São Paulo, v. 71, n.2, p.142, 2009.
Idioma:  Português
Notas:  Edição dos Resumos da 22ª Reunião Anual do Instituto Biológico,- RAIB, 2009. Resumo 119.
Conteúdo:  No presente ensaio, realizado em condições de casa de vegetação, os acessos da gramínea forrageira Panicum maximum Jacq. (Poaceae) de códigos G23, G38, T46 e T65 foram comparados quanto a referência de adultos da cigarrinha-das-pastagens Notozulia Entreriana (Berg, 1879) (Hemiptera: ercopidae).
Palavras-Chave:  Notozulia entreriana.
Thesagro:  Pastagem.
Categoria do assunto:  K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGC13094 - 1UPCAP - PP574.05
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café; Embrapa Trigo.
Data corrente:  06/12/2021
Data da última atualização:  25/01/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  C - 0
Autoria:  SOUZA, S. G. H. de; SANTOS, T. B. dos; DOMINGUES, D. S.; BERNADAC, A.; BOUZAYEN, M.; PEREIRA, L. F. P.; DEGRASSI, G.; CARPENTIERI-PIPOLO, V.
Afiliação:  SILVIA GRACIELE HÜLSE DE SOUZA, UNIVERSIDADE PARANAENSE; TIAGO B. DOS SANTOS, INSTITUTO AGRONÔMICO DO PARANÁ; DOUGLAS S. DOMINGUES, UNESP; ANNE BERNADAC, INRA/INP-ENSAT; MONDHER BOUZAYEN, INRA/INP-ENSAT; LUIZ FILIPE PROTASIO PEREIRA, CNPCa; GIULIANO DEGRASSI, INTERNATIONAL CENTRE FOR GENETIC ENGINEERING AND BIOTECHNOLOGY (ICGEB); VALERIA CARPENTIERI PIPOLO, CNPT.
Título:  Identification, structure analyses and expression pattern of the ERF transcription factor family in coffea arabica.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Journal of Botanical Research, v. 3, n.1, Jan. 2021.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Members of the ERF Family of Transcription Factors play an important role in plant development and gene expression that regulates responses to biotic and abiotic stress. This work identified 36 ERF family genes in Coffea arabica within the AP2/ERF full domain, using the EST-based genomic resource of the Brazilian Coffee Genome Project. The ERF family genes were classified into nine of the ten existing groups through phylogenetic analysis of the deduced amino acid sequences and comparison with the sequences of the ERF family genes in Arabidopsis. In addition to the AP2 domain, other conserved domains were identified, typical of members of each group. The in silico analysis and expression profiling showed high levels of expression for libraries derived from tissues of fruits, leaves and flowers as well as for libraries subjected to water stress. These results suggest the participation of the ERF family genes of C. arabica in distinct biological functions, such as control of development, maturation, and responses to water stress. The results of this work imply in the selection of promising genes for further functional characterizations that will provide a better understanding of the complex regulatory networks related to plant development and responses to stress, opening up opportunities for coffee breeding programs.
Palavras-Chave:  AP2/ERF; Coffee.
Thesagro:  Café; Genoma; Melhoramento Genético Vegetal.
Thesaurus NAL:  Coffea; Ethylene; Plant breeding; Transcription factors.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/230485/1/Identification-structure-2021.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/228523/1/2819-12712-1-PB.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1552 - 1UPCAP - DD
CNPT45250 - 1UPCAP - DD
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