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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Ocidental. |
Data corrente: |
11/07/2007 |
Data da última atualização: |
12/07/2007 |
Autoria: |
KOLLER, W. W.; VALÉRIO, J. R. |
Título: |
Cigarrinha das pastagens : efeito da palha acumulada ao nível do solo na população de ninfas em Brachiaria documbens cv. Basilisk. |
Ano de publicação: |
1983 |
Fonte/Imprenta: |
Campo Grande: EMBRAPA-CNPGC, 1983. |
Páginas: |
3 p. |
Série: |
(EMBRAPA-CNPGC. Pesquisa em Andamento, 20). |
ISSN: |
0100-7858 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Em Brachiaria documbens cv. Basilisk, o efeito de diferentes cargas animal durante a estação seca do ano sobre a população de cigarrinhas foi estudado recentemente no CNPGC, havendo indicação de que o nível populacional deste inseto, particularmente na primeira geração do período de infestação, é maior nos pastos submetidos à menor carga animal (1 U.A/ha). |
Thesagro: |
Brachiaria Decumbens; Cigarrinha; Levantamento; Pastagem; População. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
30/12/2019 |
Data da última atualização: |
30/12/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
BARBOSA, I. de P.; OLIVEIRA, A. C. B. de; ROSADO, R. D. S.; SAKIYAMA, N. S.; CRUZ, C. D.; PEREIRA, A. A.; PEREIRA, A. A. |
Afiliação: |
Ivan de Paiva Barbosa, Universidade Federal de Viçosa - UFV; ANTONIO CARLOS BAIAO DE OLIVEIRA, CNPCa; Renato Domiciano Silva Rosado, Universidade Federal de Viçosa - UFV; Ney Sussumu Sakiyama, Universidade Federal de Viçosa - UFV; Cosme Damião Cruz, Universidade Federal de Viçosa - UFV; Antônio Alves Pereira, Universidade Federal de Viçosa - UFV; Antônio Alves Pereira, Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais - EPAMIG/Unidade Sudeste. |
Título: |
Sensory quality of Coffea arabica L. genotypes influenced by postharvest processing. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Crop Breeding and Applied Biotechnology, v. 19, n. 4, p. 428-435, 2019. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The specialty coffee market has grown significantly in the past decades and has several cultivars with productive potential. The objective of this study was to evaluate the sensory profile of the beverage produced from Coffea arabica L. genotypes based on postharvest processing and to identify cultivars with the greatest genetic potential for coffee cultivation in the city of Araponga, Minas Gerais, Brazil. The experiment was a randomized complete block design with two replicates and 11 genotypes with different levels of resistance to rust. The sensory profile demonstrated an interaction between the genotype and the processing technique. Five of the genotypes presented total scores above 85 points according to the SCAA protocol. Moreover, two of these genotypes yielded heightened sensory notes after undergoing dry processing. The selection of coffee genotypes should consider the level of technology involved in the drying of the coffee beans, which preserves the potential quality of the beverage. |
Palavras-Chave: |
Beverage quality; Correlation network; Radar chart; Sensory attributes. |
Thesagro: |
Coffea Arábica. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/207924/1/Sensory-quality-of-coffea-arabica-L.-genotypes.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Café (CNPCa) |
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