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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
28/01/2011 |
Data da última atualização: |
30/04/2013 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
GUADAGNIN, J. P.; CARGNELUTTI FILHO, A.; EMYGDIO, B. M.; AMES, C. G.; BUZZETTI, D.; POSSA, F.; SANTOS, F. M. dos; MACHADO, J.; BEGNINI, J. C.; WINKLER, L.; GARRAFA, M.; ROMAN, P.; CARBONERA, R.; TRENTIN, R.; CASTRO, R. L. de; RODRIGUES, L. R. |
Afiliação: |
JOSÉ PAULO GUADAGNIN, FEPAGRO; ALBERTO CARGNELUTTI FILHO, UFSM; BEATRIZ MARTI EMYGDIO, CPACT; CLAUDEMIR G. AMES, EMATER; DEJAMO BUZZETTI, EMATER; FELIPE POSSA, SEMILHA; FERNANDO M. DOS SANTOS, SETREM; JANE RODRIGUES DE ASSIS MACHADO, CNPMS; JOÃO CARLOS BEGNINI, FEPAGRO; LARISSA WINKLER, FUNDACEP; MARCOS GARRAFA, IFRS; PAULO ROMAN, COSUEL; ROBERTO CARBONERA, UNIJUÍ; RENATO TRENTIN, Monsanto; RICARDO LIMA DE CASTRO, FEPAGRO; LIA ROSANE RODRIGUES, FEPAGRO. |
Título: |
Avaliação de cultivares de milho de ciclo precoce para indicação no Estado do Rio Grande do Sul na safra 2009-2010. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÃO TÉCNICA ANUAL DO MILHO, 55.; REUNIÃO TÉCNICA ANUAL DO SORGO, 38., 2010, Vacaria. Atas e resumos. Vacaria: FEPAGRO: ASAV: Emater, 2010. p. 66-72. |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Variedade; Zea mays. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/82202/1/Avaliacao-cultivares-5-1.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
05/12/2011 |
Data da última atualização: |
26/10/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
ARAÚJO, A. J. B.; LIMA, G. P. P.; VANDERLINDE, R.; NASCIMENTO, R. L.; SANTOS, A. R. L.; PEREIRA, G. E. |
Afiliação: |
A. J. B. ARAÚJO, CNPQ; G. P. P. LIMA, UNESP; R. VANDERLINDE, UCS; R. L. NASCIMENTO, FACEPE; A. R. L. SANTOS, IF SERTÃO - CEARÁ; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV. |
Título: |
Determination of bioactive amines in tropical wines produced at Brazilian's Northeast. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
In: WORLD CONGRESS OF VINE AND WINE, 34.; GENERAL ASSEMBLY OF OIV, 9., 2011, Porto. The Construction of wine: conspiracy of knowledge and art: proceedings. Lisboa: Um Porto para o Mundo, 2011. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The wine production in the region of the Sub-middle São Francisco river Valley has started there are few years ago.The region has a climate variability that allows to obtain two or three harvests per year, which influences significantly the composition of the grapes. This work aimed to evaluate the amount of amines present in white and red tropical wines produced in the Northeast of Brazil. The winemaking was done by the traditional method. After stabilizing the wines were bottled and then analyzed for the determination of the amines putrescine, spermidine and spermine, by thin layer chromatography (TLC). The harvests were in June (harvest I) and November (harvest II) 2009. The results showed that the edaphoclimatic conditions of the two harvests had significant influence (p> 0.05) on bioactive amines concentration, with high values for red wines. In addition, tropical wines from Sub-middle São Francisco river Valley showed adequate correlation between bioactive amines as compared to other wines in the world. |
Palavras-Chave: |
Identidade regional; Potencial enológico; Semiárido; Vitis vinífera L. |
Thesagro: |
Clima; Uva; Viticultura. |
Thesaurus NAL: |
Grapes. |
Categoria do assunto: |
-- X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/53164/1/Giuliano-2011.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/49319/1/Giuliano-2011.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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