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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  12/04/2011
Data da última atualização:  06/09/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SILVA, H. T. da; TÔRRES, P. de Q.
Afiliação:  HELOISA TORRES DA SILVA, CNPAF; P. DE Q. TÔRRES.
Título:  Compared anatomy of common bean pod genotypes.
Ano de publicação:  1995
Fonte/Imprenta:  Annual Report of the Bean Improvement Cooperative, v. 38, p. 40-41, Mar. 1995.
Idioma:  Inglês
Thesagro:  Anatomia vegetal; Feijão; Phaseolus vulgaris.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/32509/1/BIC1995-01.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF30539 - 1UPCAP - DD19951995
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Suínos e Aves. Para informações adicionais entre em contato com cnpsa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  06/11/2019
Data da última atualização:  06/11/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  BACILA, D. M.; CUNHA JUNIOR, A.; GRESSLER, V.; SCHEUERMANN, G. N.; COLDEBELLA, A.; CARON, L.; MAFRA, L. I.; FEDDERN, V.
Afiliação:  DANNIELE MIRANDA BACILA, UFPR; ANILDO CUNHA JUNIOR, CNPSA; VANESSA GRESSLER, CNPSA; GERSON NEUDI SCHEUERMANN, CNPSA; ARLEI COLDEBELLA, CNPSA; LUIZINHO CARON, CNPSA; LUCIANA IGARASHI MAFRA, UFPR; VIVIAN FEDDERN, CNPSA.
Título:  Detection of p-nitroaniline released from degradation of 4,4 - dinitrocarbanilide in chicken breast during thermal processing.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Journal of Agricultural and Food Chemistry, v. 67, p. 9002-9008, 2019.
DOI:  10.1021/acs.jafc.9b02259
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The diphenylurea 4,4?-dinitrocarbanilide (DNC) is the residue of concern left in edible tissues of broilers fed diets containing the anticoccidial nicarbazin. When chicken meat is submitted to thermal processing, p-nitroaniline (p-NA) is expected from DNC degradation. This work aimed at evaluating whether thermal processing of DNC-containing chicken meat induces p-NA appearance. First, a hydrolysis assay was performed in aqueous solutions at 100 °C in different pH, confirming that DNC cleavage yields p-NA. Then a novel LC-MS/MS method was used to detect traces of this aromatic amine in DNCcontaining chicken breast fillets subjected to cooking methods. Our evidence showed p-NA occurrence in such chicken meat samples, which corroborated results from hydrolysis assay. The p-NA appearance in fillets was rather discrete during boiling treatment, but its concentration became pronounced over time for grilling, frying, and roasting, achieving respectively 326.3, 640.0, and 456.9 ?g/kg. As far as we are concerned, no other research identified degradation products from DNC residue in heat-processed chicken fillets. Therefore, this study leads to additional approaches to assess impacts on food safety.
Palavras-Chave:  Cozimento de alimento; DNC; Filé de frango; LC-MS / MS; Método de cozimento; Nicarbazina; P-NA.
Thesagro:  Frango de Corte; Segurança Alimentar; Temperatura.
Thesaurus NAL:  Broiler chickens; Chicken meat; Cooking; Food safety; Nicarbazin.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA21697 - 1UPCAP - DD
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