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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
22/11/2021 |
Data da última atualização: |
26/04/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
ANGHINONI, G.; ANGHINONI, F. B. G.; TORMENA, C. A.; BRACCINI, A. L.; MENDES, I. de C.; ZANCANARO, L.; LAL, R. |
Afiliação: |
GUILHERME ANGHINONI; FERNANDA BRUNETTA GODINHO ANGHINONI; CASSIO ANTONIO TORMENA; ALESSANDRO LUCCA BRACCINI; IEDA DE CARVALHO MENDES, CPAC; LEANDRO ZANCANARO; RATTAN LAL. |
Título: |
Conservation agriculture strengthen sustainability of Brazilian grain production and food security. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Land Use Policy, v. 108, 105591, 2021. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Sustainability of Brazilian agriculture has been frequently addressed in debates about human influences on the environment. Sustainability of agricultural production is critical to meet the growing demand for food, fiber and energy, and involves economic and environmental components of agriculture. We tested the hypothesis that conservation agriculture (CA) contributes to sustainability of Brazilian soybean (Glycine max (L.) Merril) production through positive effects on one or more of the following: soil quality, grain yield and nutritional quality and growers profitability. We found that CA enhanced carbon sequestration, physical and especially biological quality of soil, which caused improved soybean grains yield, protein and flavonoids content and profit. In turn, the most expressive cropping sequence within Brazilian farmlands, the annual soybean and maize double crop (Zea mays), reduced soil physical quality with impacts on food security and agricultural sustainability. The hypothesis was proved once sustainability of Brazilian soybean production can be increased by inserting crop rotations involving cover crops in the rotation cycle. |
Palavras-Chave: |
Brasil; Qualidade do solo; Sequestro de carbono. |
Thesagro: |
Flavonóide; Proteína. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Cerrados (CPAC) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
02/10/1997 |
Data da última atualização: |
02/09/2015 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
PACHECO, C. A. P.; RAMALHO, M. A. P.; MAGNAVACA, R. |
Afiliação: |
EMBRAPA-CNPMS. |
Título: |
Uma nova visão da história do desenvolvimento do método de seleção entre e dentro de progênies de meios irmãos de milho. |
Ano de publicação: |
1990 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 18., 1990, Vitória. Resumos. Vitoria: EMCAPA/EMBRAPA, 1990. p. 10. |
Série: |
(EMCAPA. Documentos, 65). |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Maize. |
Thesagro: |
Melhoramento; Milho; Zea Mays. |
Thesaurus NAL: |
breeding. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/74116/1/Nova-visao.pdf
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Marc: |
LEADER 00683nam a2200193 a 4500 001 1476747 005 2015-09-02 008 1990 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPACHECO, C. A. P. 245 $aUma nova visão da história do desenvolvimento do método de seleção entre e dentro de progênies de meios irmãos de milho.$h[electronic resource] 260 $aIn: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 18., 1990, Vitória. Resumos. Vitoria: EMCAPA/EMBRAPA, 1990. p. 10.$c1990 490 $a(EMCAPA. Documentos, 65). 650 $abreeding 650 $aMelhoramento 650 $aMilho 650 $aZea Mays 653 $aMaize 700 1 $aRAMALHO, M. A. P. 700 1 $aMAGNAVACA, R.
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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