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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  18/09/2013
Data da última atualização:  10/04/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  GARRUTI, D. dos S.; PINHO, N. de O. F.; ALVES, V. C. C.; PENHA, M. F. A. da; TOBARUELA, E. de C.; ARAUJO, I. M. da S.
Afiliação:  DEBORAH DOS SANTOS GARRUTI, CNPAT; Nayra de Oliveira Frederico Pinho, UFC - Depto. Engenharia de Alimentos; Victor Costa Castro Alves, UFC - Faculdade de Farmácia; Maria Flávia Azevedo da Penha, UFC - Depto. Tecnologia de Alimentos; Eric de Castro Tobaruela, UFC - Faculdade de Farmácia; IDILA MARIA DA SILVA ARAUJO, CNPAT.
Título:  Volatile profile and sensory quality of new varieties of Capsicum chinense pepper.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Ciência e Tecnologia de Alimentos, Campinas, v. 33, s. 1, p. 102-108, 2013.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  (CATA); Análise de aroma; Check-all-that-apply; Flavor analysis; HS-SPME/GC-MS; Método CATA.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAT13895 - 1UPCAP - DDSP055142013.05514
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  26/10/2023
Data da última atualização:  21/02/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 4
Autoria:  BORGES, R. C. F.; LEITE, S. dos S.; MARTINS, J. M. T.; SANTOS, M. D. M.; VELOSO, J. S.; MADEIRA, N. R.; FONSECA, M. E. N.; BOITEUX, L. S.; REIS, A.
Afiliação:  RAFAELA C. F. BORGES, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; STÉFANI DOS SANTOS LEITE, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DE PERNAMBUCO; JOÃO MARCOS T. MARTINS, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; MARIA D. M. SANTOS, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; JOSIENE S. VELOSO, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DE PERNAMBUCO; NUNO RODRIGO MADEIRA, CNPH; MARIA ESTHER DE N FONSECA BOITEUX, CNPH; LEONARDO SILVA BOITEUX, CNPH; AILTON REIS, CNPH.
Título:  Powdery mildew (Erysiphe cruciferarum) on brassicaceae in Brazil.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Australasian Plant Pathology, v. 52, p. 419-425, 2023.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s13313-023-00930-y
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  A fungal complex belonging to the order Helotiales (including Erysiphaceae) has been reported inducing powdery mildew (PM) on members of the Brassicaceae family worldwide. However, no formal report is available employing comprehensive taxonomic analyses of the PM-inducing fungi on these hosts in Brazil. Herein, PM isolates from six Brassicaceae vegetables (viz. broccoli, cauliflower, kale, Chinese cabbage, Indian mustard, and wild mustard) were collected in five geographic areas in the Brazilian Cerrado biome. Morphological aspects of hyphae, conidiophores, and conidia of these isolates were employed in combination with phylogenetic analyses of the sequences of the internal transcribed spacer (ITS) region of rDNA obtained with the pair of Erysiphaceae-specific primers (PMITS1 and PMITS2). Erysiphe cruciferarum was identified as the sole causal PM agent in all six Brassicaceae vegetables. Pathogenicity of the isolates was evaluated by spraying conidial suspension on Brassicaceae seedlings under greenhouse conditions. All isolates were pathogenic to their original hosts. PM has become an emergent foliar disease of Brassicaceae in Brazil especially in dry areas under dripping irrigation systems. This disease has been a limiting factor in the Cerrado region where a long and well-defined dry season favours disease onset and progression.
Thesagro:  Brassica Juncea; Brassica Oleracea; Brassica Rapa; Etiologia.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPH41913 - 1UPCAP - DD
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