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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
19/06/2018 |
Data da última atualização: |
28/08/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
HIDALGO CHÁVEZ, D. W.; ASCHERI, J. L. R.; MARTINS, A.; CARVALHO, C. W. P. de; BERNARDO, C.; TELES, A. |
Afiliação: |
Davy William Hidalgo Chávez, UFRRJ; JOSE LUIS RAMIREZ ASCHERI, CTAA; Amanda Mattos Dias Martins, UFRRJ; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; Cristiany Oliveira Bernardo, UFRRJ; Aline Soares Cascaes Teles, UFRRJ. |
Título: |
Sorghum, an alternative cereal for gluten-free product. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Chilena de Nutricion, Santiago, CL, v. 45, n. 2, p 169-177, 2018. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Review Article. |
Conteúdo: |
There is a growing demand for health foods, indicated by the number of searches including the terms celiac disease and gluten free products. Most information is designed not only for celiac and gluten intolerant patients, but by others interested in obtaining additional health benefits from foods. Sorghum has been recently recognized as a cereal with functional properties, able to improve human health, but still of low direct human consumption. This review aims to illustrate the publication trends relating to sorghum for gluten free products and celiac disease. The scientific literature available in databases from the last twenty years was used. We perceived the need for further sensorial studies in order to understand the consumer expectations of gluten free products, considering the large varieties of colored sorghum grains that could be used to prepare different gluten free products. Keywords: Meta-analysis; Antioxidant capacity; Sensorial analysis; Gluten free products. |
Thesagro: |
Análise Organoléptica; Antioxidante; Tecnologia de Alimento. |
Thesaurus Nal: |
Antioxidants; Food technology; Sensory evaluation. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/178732/1/Chavez2018-Sorghum-an-alternative-cereal-for-gluten-free-product.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Algodão. |
Data corrente: |
22/01/2015 |
Data da última atualização: |
04/02/2015 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
FERREIRA, G. B.; ALMEIDA, R. P. de; SILVA FILHO, J. L. da; SILVA, H. R. da; MIRANDA, C. H. B.; CARVALHO, M. da C. S.; SILVA FILHO, P. M. da; DENARDIN, J. E.; ROCHA, M. de M.; NEUMAIER, N.; CRUZ, I.; MUTADIUA, C.; IPO, A. do R.; MALEIA, M. P.; NAPITA, I. C.; SIMBA, D. |
Afiliação: |
GILVAN BARBOSA FERREIRA, CNPA; RAUL PORFIRIO DE ALMEIDA, CNPA; JOAO LUIS DA SILVA FILHO, CNPA; HENOQUE RIBEIRO DA SILVA, SRI; CESAR HERACLIDES BEHLING MIRANDA, CNPAE; MARIA DA CONCEICAO SANTANA CARVALHO, CNPAF; PEDRO MOREIRA DA SILVA FILHO, CNPSO; JOSE ELOIR DENARDIN, CNPT; MAURISRAEL DE MOURA ROCHA, CPAMN; NORMAN NEUMAIER, CNPSO; IVAN CRUZ, CNPMS; Celso Mutadiua, Consultor Técnico Projeto Pro Savana , Lichinga - Nampula; Antônio do R. Ipo, CZNe/ IIAM , Nampula; Manuel Pedro Maleia, CZNe/ IIAM , Nampula; Idalina C. Napita, CZNe/ IIAM , Nampula; Domingo Simba, CZNe/ IIAM , Nampula. |
Título: |
Growth and production of cotton in Murize, Nampula province, Mozambique, as influenced by incresased rates of nitrogen. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
In: Seminário de divulgação de resultados da investigação agrária no corredor de Nacala, 1., 2014, Nampula. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
ESTRESSES DE PLANTAS; GOSSIPIUM HIRSUTUM L; PROJETO PRO SAVANA. |
Thesagro: |
Fertilidade do Solo; Produtividade. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/116282/1/Resumo2.Mocambique-2014.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Algodão (CNPA) |
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