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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
03/01/2011 |
Data da última atualização: |
07/01/2011 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
TEIXEIRA, S. R.; LAUREANO, B. C.; FERREIRA, J. R. |
Afiliação: |
SERGIO RUSTICHELLI TEIXEIRA, CNPGL; BENEDITO CARDOSO LAUREANO, Secretaria de Agricultura de Goiás; JOSE ROBERTO FERREIRA, CNPGL. |
Título: |
Arranjo produtivo local de lácteos São Luis de Montes Belos - Goiás: ensino para desenvolvimento regional. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO LATINOAMERICANO DE SOCIOLOGIA RURAL, 8., 2010, Porto de Galinhas. Anais... Pernambuco: UFRPE, 2010. |
Páginas: |
17 p. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
APL; Leite - produção - atividades; Participação; Setor leiteiro - organização. |
Thesagro: |
Educação. |
Categoria do assunto: |
E Economia e Indústria Agrícola |
Marc: |
LEADER 00701naa a2200205 a 4500 001 1871406 005 2011-01-07 008 2010 bl --- 0-- u #d 100 1 $aTEIXEIRA, S. R. 245 $aArranjo produtivo local de lácteos São Luis de Montes Belos - Goiás$bensino para desenvolvimento regional. 260 $c2010 300 $a17 p.$c1 CD-ROM. 650 $aEducação 653 $aAPL 653 $aLeite - produção - atividades 653 $aParticipação 653 $aSetor leiteiro - organização 700 1 $aLAUREANO, B. C. 700 1 $aFERREIRA, J. R. 773 $tIn: CONGRESSO LATINOAMERICANO DE SOCIOLOGIA RURAL, 8., 2010, Porto de Galinhas. Anais... Pernambuco: UFRPE, 2010.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
08/12/2022 |
Data da última atualização: |
12/12/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
CARVALHO, M. de J. da S. de; SOUZA, A. da S.; EMANUELA BARBOSA SANTOS; SOARES FILHO, W. dos S.; LEDO, C. A. da S.; COSTA, E. M. R.; SOUZA, F. V. D. |
Afiliação: |
MARIANE DE JESUS DA SILVA DE CARVALHO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO RECÔNCAVO DA BAHIA; ANTONIO DA SILVA SOUZA, CNPMF; EMANUELA BARBOSA SANTOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO CEARÁ; WALTER DOS SANTOS SOARES FILHO, CNPMF; CARLOS ALBERTO DA SILVA LEDO, CNPMF; EVA MARIA RODRIGUES COSTA; FERNANDA VIDIGAL DUARTE SOUZA, CNPMF. |
Título: |
In vitro conservation of 'Florida Rough' lemon plants. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Ciência Rural, Santa Maria, v.52:12, e20210276, 2022. |
ISSN: |
1678-4596 |
DOI: |
https://doi.org/10.1590/0103-8478cr20210276 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The establishment of minimum growth conditions is essential for in vitro germplasm conservation. Changes to the basic medium and carbon source concentrations are important factors for reducing plant growth in vitro. This study adjusted a protocol for the in vitro conservation of ?Florida Rough? lemon plants. Microcuttings (approximately 1 cm) from plants that were previously cultivated in vitro were inoculated into test tubes with 10 mL of woody plant medium (WPM) at different concentrations (1/1, 1/2 and 1/4) and supplemented with 0, 12.5, 25 and 50 g.L-1 of sucrose, solidified with 7 g.L-1 agar and adjusted to pH 5.8. The experiment was completely randomized in a 3 x 4 factorial design with 15 replications and was maintained under controlled conditions for 360 days. After this period the plant height in cm (PH), the plant dry mass in g (PDM) and the 21 numbers of green leaves (NGL), senescent leaves (NSL) and microcuttings (NM) were evaluated. The variables that best explained the observed behavior of the ?Florida Rough? lemon plants were NGL and PH, with values of 61.63 and 35.08%, respectively. The original concentration of the WPM with the addition of 25 g. L-1 of sucrose yielded the best ?Florida Rough? lemon plant growth reduction in vitro while maintaining the physiologically health of the plants. |
Thesagro: |
Cultura In Vitro; Limão. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1149407/1/In-vitro-conservation.pdf
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Marc: |
LEADER 02052naa a2200241 a 4500 001 2149407 005 2022-12-12 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1678-4596 024 7 $ahttps://doi.org/10.1590/0103-8478cr20210276$2DOI 100 1 $aCARVALHO, M. de J. da S. de 245 $aIn vitro conservation of 'Florida Rough' lemon plants.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aThe establishment of minimum growth conditions is essential for in vitro germplasm conservation. Changes to the basic medium and carbon source concentrations are important factors for reducing plant growth in vitro. This study adjusted a protocol for the in vitro conservation of ?Florida Rough? lemon plants. Microcuttings (approximately 1 cm) from plants that were previously cultivated in vitro were inoculated into test tubes with 10 mL of woody plant medium (WPM) at different concentrations (1/1, 1/2 and 1/4) and supplemented with 0, 12.5, 25 and 50 g.L-1 of sucrose, solidified with 7 g.L-1 agar and adjusted to pH 5.8. The experiment was completely randomized in a 3 x 4 factorial design with 15 replications and was maintained under controlled conditions for 360 days. After this period the plant height in cm (PH), the plant dry mass in g (PDM) and the 21 numbers of green leaves (NGL), senescent leaves (NSL) and microcuttings (NM) were evaluated. The variables that best explained the observed behavior of the ?Florida Rough? lemon plants were NGL and PH, with values of 61.63 and 35.08%, respectively. The original concentration of the WPM with the addition of 25 g. L-1 of sucrose yielded the best ?Florida Rough? lemon plant growth reduction in vitro while maintaining the physiologically health of the plants. 650 $aCultura In Vitro 650 $aLimão 700 1 $aSOUZA, A. da S. 700 1 $aEMANUELA BARBOSA SANTOS 700 1 $aSOARES FILHO, W. dos S. 700 1 $aLEDO, C. A. da S. 700 1 $aCOSTA, E. M. R. 700 1 $aSOUZA, F. V. D. 773 $tCiência Rural, Santa Maria$gv.52:12, e20210276, 2022.
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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