|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
14/01/2011 |
Data da última atualização: |
30/11/2012 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
TAKEITI, C. Y.; KIECKBUSCH, T. G.; COLLARES-QUEIROZ, F. P. |
Afiliação: |
CRISTINA YOSHIE TAKEITI, CTAA; T. G. KIECKBUSCH, UNICAMP; F. P. COLLARES-QUEIROZ, UNICAMP. |
Título: |
Morphological and physicochemical characterization of commercial maltodextrins with different degrees of dextrose-equivalent. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
International Journal of Food Properties, v. 13, n. 2, p. 411-425, mar. 2010. |
DOI: |
10.1080/10942910802181024 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Maltodextrins show increasing industrial applications depending on the extent of the starch hydrolysis. This paper reports a relationship between morphological and physico-chemical characteristics of different maltodextrins (A, B, and C) in order to establish appropriate uses. The moisture content of the maltodextrins varied from 2.82 to 6.47% and true and bulk density, average particle size, and porosity of the maltodextrins ranged from 1.14-1.44 g/mL, 0.33-0.49 g/mL, 39.44-289.17 ?m, and 59.70-67.58%, respectively. Spherical, irregular, and filamentous shapes conduct to low values of wetting times. The increase in the DE level of maltodextrins from the same botanical source caused a decrease in the dissolution time. Results demonstrated that products obtained by supplier B showed the best performance and regularity in the dissolution/dispersion characteristics in water meanwhile maltodextrins manufactured by supplier A would be favored by an agglomeration process. |
Palavras-Chave: |
Maltodextrina; Morfologia; Propriedades físicas. |
Thesagro: |
Mandioca; Milho. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01670naa a2200217 a 4500 001 1873047 005 2012-11-30 008 2010 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1080/10942910802181024$2DOI 100 1 $aTAKEITI, C. Y. 245 $aMorphological and physicochemical characterization of commercial maltodextrins with different degrees of dextrose-equivalent. 260 $c2010 520 $aMaltodextrins show increasing industrial applications depending on the extent of the starch hydrolysis. This paper reports a relationship between morphological and physico-chemical characteristics of different maltodextrins (A, B, and C) in order to establish appropriate uses. The moisture content of the maltodextrins varied from 2.82 to 6.47% and true and bulk density, average particle size, and porosity of the maltodextrins ranged from 1.14-1.44 g/mL, 0.33-0.49 g/mL, 39.44-289.17 ?m, and 59.70-67.58%, respectively. Spherical, irregular, and filamentous shapes conduct to low values of wetting times. The increase in the DE level of maltodextrins from the same botanical source caused a decrease in the dissolution time. Results demonstrated that products obtained by supplier B showed the best performance and regularity in the dissolution/dispersion characteristics in water meanwhile maltodextrins manufactured by supplier A would be favored by an agglomeration process. 650 $aMandioca 650 $aMilho 653 $aMaltodextrina 653 $aMorfologia 653 $aPropriedades físicas 700 1 $aKIECKBUSCH, T. G. 700 1 $aCOLLARES-QUEIROZ, F. P. 773 $tInternational Journal of Food Properties$gv. 13, n. 2, p. 411-425, mar. 2010.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Soja. Para informações adicionais entre em contato com valeria.cardoso@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
22/12/2003 |
Data da última atualização: |
17/03/2008 |
Autoria: |
JACCOUD FILHO, D. S.; YORINORI, J. T.; FERREIRA, H. J.; KUNZ, R.; LUZ, J. R.; WOYTICHOSKI JUNIOR, P. P.; SILVA, R. S.; STABACH, A. R. |
Título: |
Resposta da aplicação de fungicidas no controle de doenças foliares na cultura da soja Glycine max L.). |
Ano de publicação: |
1997 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÃO DE PESQUISA DE SOJA DA REGIÃO CENTRAL DO BRASIL, 19., 1997, Jaboticabal. Ata e resumos. Londrina: Embrapa-CNPSo, 1997. |
Páginas: |
p. 205-206. |
Série: |
(Embrapa-CNPSo. Documentos, 107). |
Idioma: |
Português |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00748naa a2200217 a 4500 001 1465980 005 2008-03-17 008 1997 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aJACCOUD FILHO, D. S. 245 $aResposta da aplicação de fungicidas no controle de doenças foliares na cultura da soja Glycine max L.). 260 $c1997 300 $ap. 205-206. 490 $a(Embrapa-CNPSo. Documentos, 107). 700 1 $aYORINORI, J. T. 700 1 $aFERREIRA, H. J. 700 1 $aKUNZ, R. 700 1 $aLUZ, J. R. 700 1 $aWOYTICHOSKI JUNIOR, P. P. 700 1 $aSILVA, R. S. 700 1 $aSTABACH, A. R. 773 $tIn: REUNIÃO DE PESQUISA DE SOJA DA REGIÃO CENTRAL DO BRASIL, 19., 1997, Jaboticabal. Ata e resumos. Londrina: Embrapa-CNPSo, 1997.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|