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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  30/09/1994
Data da última atualização:  02/06/2014
Autoria:  ALBUQUERQUE, A. M. S.; GODOI, L. C. L. de; MENDES, I. de C.; PERES, J. R. R.; SUHET, A. R.; VARGAS, M. A. T.
Título:  Especificidade hospedeira de Rhizobium leguminosarum biovar phaseoli em cultivares de feijao.
Ano de publicação:  1990
Fonte/Imprenta:  Planaltina: EMBRAPA-CPAC, 1990.
Páginas:  4p.
Série:  (EMBRAPA-CPAC. Pesquisa em Andamento, 40).
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Competição; Cultivar; Hospedeira; Rhizobium leguminosarum biovar phaseoli; Root nodulation.
Thesagro:  Feijão; Inoculação; Nodulação; Pesquisa; Phaseolus Vulgaris.
Thesaurus Nal:  beans; inoculation methods.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/102153/1/pesq-40.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE30060 - 1EMBFL - --03936CPAC03936
CPAC6354 - 1UMTFL - --CRI3881CRI3881
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Milho e Sorgo. Para informações adicionais entre em contato com cnpms.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  24/01/2022
Data da última atualização:  09/02/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  MONTEIRO, P. A. M.; MACIEL, I. C. F.; ALVARENGA, R. C.; OLIVEIRA, A. L.; BARBOSA, F. A.; GUIMARAES, S. T.; SOUZA, F. A.; LANNA, D. P. D.; RODRIGUES, B. M.; LOPES, L. S.
Afiliação:  Universidade Federal de Minas Gerais; Michigan State University; RAMON COSTA ALVARENGA, CNPMS; Universidade Federal de Minas Gerais; SERGIO TEIXEIRA GUIMARAES, CNPMS; Universidade Federal de Minas Gerais; Universidade de São Paulo; Universidade Federal de Minas Gerais; Universidade Federal de Minas Gerais.
Título:  Carcass traits, fatty acid profile of beef, and beef quality of Nellore and Angus x Nellore crossbred young bulls finished in a feedlot.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Livestock Scienc, v. 256, 104829, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.livsci.2022.104829
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study was to evaluate carcass traits, fatty acid profile of longissimus thoracis (LT) muscle, and beef quality (shear force and color traits) of Nellore (NEL) and Angus x Nellore (AN) crossbred young bulls finished in feedlot. For this end, 25 Nellore (Initial body weight IBW = 344.4 ± 30 kg) and 25 Angus x Nellore crossbreed bulls (IBW = 426.5 ± 27 kg) were evaluated. The AN animals had higher final body weight (FBW), average daily gain of carcass (ADGc), hot carcass weight (HCW), rib-eye area (REA), and final pH in LT muscle, while NEL had higher subcutaneous fat thickness (SFT) (P < 0.01). The LT muscle of NEL had lower concentrations of saturated fatty acids (SFA) and higher concentrations of monounsaturated fatty acids (MUFA) and poliunsaturated fatty acids (PUFA) besides a higher Δ9 -desaturase index (P < 0.05). There was a difference in color traits between breeds and among aging time points (P < 0.05). Shear force was influenced only by aging time (P < 0.05). The crossbred animals showed improved quantitative carcass traits compared to purebred Nellore animals. Breed has the potential to change muscle FA profile. The crossbred animals were not able to produce a more tender beef when compared to NEL.
Palavras-Chave:  CLA; Crossbreeding; N-3 fatty acids.
Thesagro:  Ácido Graxo; Bovino; Carne; Cruzamento Animal; Gado Nelore.
Thesaurus NAL:  Beef; Polyunsaturated fatty acids.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS29751 - 1UPCAP - DD
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