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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Trigo.
Data corrente:  20/10/2015
Data da última atualização:  03/12/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  MUTADIUA, C. A. P.; DENARDIN, J. E.; MIRANDA, C. H. B.; SILVA, H. R. da; SILVA FILHO, P. M. da; BARBOSA, G. F.; CRUZ, I.; CARVALHO, M. da C. S.; ROCHA, M. de M.; NEUMAIER, N.; ALMEIDA, R. P. de; SUALEI, F. J.; PIRES, J. L.; MUSSA, V.
Afiliação:  CELSO AMERICO PEDRO MUTADIUA, PNUD/ABC/MRE; JOSE ELOIR DENARDIN, CNPT; CESAR HERACLIDES BEHLING MIRANDA, CNPAE; HENOQUE RIBEIRO DA SILVA, SRI; PEDRO MOREIRA DA SILVA FILHO, CNPSO; GILVAN FERREIRA BARBOSA; IVAN CRUZ, CNPMS; MARIA DA CONCEICAO SANTANA CARVALHO, CNPAF; MAURISRAEL DE MOURA ROCHA, CPAMN; NORMAN NEUMAIER, CNPSO; RAUL PORFIRIO DE ALMEIDA, CNPA; FERNANDO JOÃO SUALEI, INSTITUTO DE INVESTIGAÇÃO AGRÁRIA DE MOÇAMBIQUE; JOAO LEONARDO FERNANDES PIRES, CNPT; VALERIO MUSSA, INTITUTO DE INVESTIGAÇÃO AGRÁRIA DE MOÇAMBIQUE.
Título:  Ensaios com trigo no ProSavana.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: SEMINÁRIO DE DIVULGAÇÃO DE RESULTADOS DA INVESTIGAÇÃO AGRÁRIA NO CORREDOR DE NACALA, 2., 2015, Lichinga, Moçambique. Anais... Lichinga, Moçambique: Instituto de Investigação Agrária de Moçambique, 2015.
Páginas:  p. 128-137.
Idioma:  Português
Notas:  Editado por Fernando João Sualei, Oscar Chichongue, Guilhermino Boina, Simone Palma Favaro, Cesar Heraclides Behling Miranda.
Thesagro:  Adubação; Calagem; Época de Plantio; Genótipo; Sistema de Cultivo.
Thesaurus Nal:  Africa; wheat.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/131398/1/ID43276-2015SDRIACNacala-p128.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPT43276 - 1UPCAA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  15/12/2022
Data da última atualização:  16/12/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  GOTTSCHALK, L. M. F.; SOUZA, E. F. de; PONTES, S. M.; LEAL JUNIOR, W. F.; NOGUEIRA, R. I.; MELLO, V. F. de; SILVA, J. P. L. da; SANTOS, K. M. O. dos.
Afiliação:  LEDA MARIA FORTES GOTTSCHALK, CTAA; ERIKA FRAGA DE SOUZA, CTAA; SERGIO MACEDO PONTES, CTAA; WILLIAM FERREIRA LEAL JUNIOR, CTAA; REGINA ISABEL NOGUEIRA, CTAA; VANESSA FIUZA DE MELLO, CTAA; JANINE PASSOS LIMA DA SILVA, CTAA; KARINA MARIA OLBRICH DOS SANTOS, CTAA.
Título:  Biomass production and spray drying of lactobacillus plantarum using whey.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO NACIONAL DE BIOPROCESSOS, 23., SIMPÓSIO DE HIDRÓLISE ENZIMÁTICA DE BIOMASSAS, 14.; SEMINÁRIO BRASILEIRO DE TECNOLOGIA ENZIMÁTICA, 14, 2022, Búzios. [Anais...] São Paulo: Associação Brasileira de Engenharia Química, 2022. 2 p.
Idioma:  Inglês
Notas:  23 a 31 de agosto. SINAFERM. SHEB. ENZITEC. Na publicação: Erika Fraga, Sergio Pontes, William Leal, Regina Nogueira, Vanessa Melo, Janine Passos, Karina Olbrich dos Santos.
Conteúdo:  The delivery of probiotic microorganisms has been shown to be an adequate strategy for the composition of the microbiota and the activity of intestinal health, with relevant health benefits. The market for probiotic cultures for use in food in Brazil is restricted to a few multinational companies, which sell high-cost imported products. A prospection of microorganisms with probiotic properties can lead to the production of lactic ferments, which must have their results proven by scientific studies. Embrapa has a collection of lactobacilli isolated from dairy products identified according to the species level and selected with the function of probiotic potential and properties of technological interest. Lactobacillus plantarum is a homofermentative bacterium capable of fermenting sucrose, cellobiose, mannitol, among others. Another important feature was its ability to produce exo- polysaccharides and bacteriocins. Whey is a by-product of cheese making usually managed as a waste that, having a high biochemical oxygen demand, is costly to remove. Spray drying is the lower cost technique and therefore, it is more convenient for producing large quantities of bacterial probiotic cultures. Whey can be used both in the production of biomass as a source of carbon and nitrogen and in spray drying as a protective wall material. Thus, the selected strain L. plantarum B12 was used in the production of a lactic ferment powder with probiotic potential using whey as nitrogen and carbon sour... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Produção de biomassa; Propriedades probiótica.
Thesagro:  Biomassa; Secagem; Soro.
Thesaurus NAL:  Biomass; Biomass production; Lactobacillus; Lactobacillus plantarum; Spray drift; Whey.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1149816/1/Trabalho-completo-Biomass-Lactobacillus.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15420 - 1UPCAA - DD
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