Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria Tropical. Para informações adicionais entre em contato com cnpat.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  23/05/2019
Data da última atualização:  18/12/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  AVELINO, F.; MIRANDA, I. P.; MOREIRA, T. D.; BECKER, H.; ROMERO, F. B.; TANIGUCHI, C. A. K.; MAZZETTO, S. E.; SOUZA FILHO, M. de S. M. de.
Afiliação:  Francisco Avelino; Isabela Pires Miranda; Tainá Dantas Moreira; Helena Becker; Francisco Belmino Romero; CARLOS ALBERTO KENJI TANIGUCHI, CNPAT; Selma Elaine Mazzetto; MEN DE SA MOREIRA DE SOUZA FILHO, CNPAT.
Título:  The influence of the structural features of lignin-based polyurethane coatings on ammonium sulfate release: kinetics and thermodynamics of the process.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Journal of Coatings Technology and Research, v. 16, n. 2, p. 449-463, 2019.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Casca de coco; Lignina não modificada; Polimerização sem solventes.
Thesagro:  Fertilizante; Material Biodegradável.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAT16089 - 1UPCAP - DD2019.0049
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  03/05/2019
Data da última atualização:  03/05/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 3
Autoria:  SOUZA, C. de F.; SANTOS, C. R. dos; INOUE, K. R. A.; TINÔCO, I. de F. F.; FERREIRA, W. P. M.
Afiliação:  Cecília de Fátima Souza, Universidade Federal de Viçosa - UFV; Cláudia Ribeiro dos Santos, IMA; Keles Regina Antony Inoue, Universidade Federal de Roraima - UFRR; Ilda de Fátima Ferreira Tinôco, Universidade Federal de Viçosa - UFV; WILLIAMS PINTO MARQUES FERREIRA, CNPCa.
Título:  Additives to control the quality of coffee husk poultry litter.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Revista Engenharia na Agricultura, Viçosa, v. 26, n. 3, p. 197-206, 2018
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The poultry litter keeps the birds comfortable and absorbs the humidity generated in the environment, reducing the feet injuries. Then, its quality is essential. The objective for carrying out the present study was to evaluate the quality of the coffee husk poultry litter, treated with chemical additives, based on its humidity, N-ammonia, pH and bacteria total counting. The experiment was carried out in Minas Gerais state, Brazil, in a coffee producer region. It were used three facilities, in which it were placed circular boxes, each of them divided in seven parts, 2 m2 each one, where it were put the different types of poultry litter, being these the seven treatments: sawdust and coffee husks litter, being this last, new and untreated or treated with different additives and reused. Twenty-two chicks were distributed in each treatment (154 birds per facility, 11 birds m-2). Litter samples were collected at 7, 21 and 42 days of birds age. The experimental design was in randomized blocks, subdivided plots. The results were submitted to ANOVA and Tukey?s test. The hydrated lime increased the pH in the initial phase (7 days) and decreased the moisture of the reused litter, compared to the new one. The gypsum reduced the pH of the litter at the end of the second phase. The N-ammonia content of the reused litter, without treatment, was superior compared to the new one, untreated and treated with lime. There was no effect on the standard counting of bacteria and on the surface temp... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Chemical conditioners; Coffee production; Condicionador químico; N-ammonia; N-amônia.
Thesagro:  Avicultura; Cafeicultura; Composto Orgânico.
Thesaurus NAL:  Organic compounds; Poultry production.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/196931/1/Additives-to-control-the-quality-of-coffee.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1292 - 1UPCAP - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional