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Registros recuperados : 337 | |
181. | | SILVA, R. S.; FARIA, J. C.; VIANELLO, R. P.; KNUPP, A. M.; PEREIRA, H. S.; MELO, L. C.; SOUZA, T. L. P. O. Resistance to Cowpea mild mottle virus in the Embrapa carioca seeded common bean cultivar BRS Sublime. Annual Report of the Bean Improvement Cooperative, v. 64, p. 15-16, May 2021. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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182. | | PEREIRA, H. S.; MELO, L. C.; SOUZA, T. L. P. O. de; FARIA, L. C. de; WENDLAND, A.; MAGALDI, M. C. de S. Resistance to Fusarium wilt in common bean cultivars and lines in pre-commercial stage. Annual Report of the Bean Improvement Cooperative, Prosser, v. 59, p. 103-104, Apr. 2016. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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183. | | AZEVEDO, B. R. de; COELHO, A. S.; SOUZA, T. L. P. O. de; BRONDANI, C.; VALDISSER, P. A. M. R.; VIANELLO, R. P. Ressequenciamento de feijão para identificação de variantes nucleotídicas (SNPs) em genes de valor agronômico. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 14., 2020, Santo Antônio de Goiás. Resumos... Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2021. p. 25. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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184. | | NAY, M. M.; SOUZA, T. L. P. O.; RAATZ, B.; MUKANKUSI, C. M.; GONÇALVES-VIDIGAL, M. C.; ABREU, A. F. B.; MELO, L. C.; PASTOR-CORRALES, M. A. A review of angular leaf spot resistance in common bean. Crop Science, v. 59, n. 4, p. 1376-1391, July/Aug. 2019. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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186. | | SILVA, A. C. F.; WENDLAND, A.; PEREIRA, H. S.; FARIA, L. C.; MARTINS, M.; SOUZA, T. L. P. O.; MELO, L. C. Recurrent selection program for angular leaf spot resistance in carioca seeded common bean. Annual Report of the Bean Improvement Cooperative, Prosser, n. 58, p. 25-26, Mar. 2015. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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187. | | BUENO, L. G.; DEL PELOSO, M. J.; PEREIRA, H. S.; WENDLAND, A.; SOUZA, T. L. P. O.; COSTA, J. G. C.; FARIA, L. C.; MELO, L. C. Recurrent selection program for tolerance to Bean Golden Mosaic Virus in black common bean. Annual Report of the Bean Improvement Cooperative, Prosser, v. 55, p. 165-166, Mar. 2012. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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188. | | PEREIRA, H. S.; SOUZA, T. L. P. O. de; FARIA, L. C. de; WENDLAND, A.; COSTA, J. G. C. da; MAGALDI, M. C. de S.; MELO, L. C. Resistência a murcha-de-fusário em cultivares e linhagens pré-comerciais de feijoeiro-comum. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 8., 2015, Goiânia. O melhoramento de plantas, o futuro da agricultura e a soberania nacional: anais. Goiânia: UFG: SBMP, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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189. | | PASSOS, A. L. P.; MELO, P. G. S.; WENDLAND, A.; PEREIRA, H. S.; FARIA, L. C. de; MELO, L. C.; SOUZA, T. L. P. O. de. Resistência à murcha de fusário do feijoeiro na população de RIL's Rudá x AND 277. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 9., 2015, Santo Antônio de Goiás. Coletânea dos resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2015. p. 123. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 309). Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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190. | | PASSOS, A. L. P.; MELO, P. G. S.; WENDLAND, A.; PEREIRA, H. S.; FARIA, L. C. de; MELO, L. C.; SOUZA, T. L. P. O. de. Resistência à murcha de fusário e à murcha de curtobacterium do feijoeiro-comum na população de RIL?s Rudá x and 277. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 8., 2015, Goiânia. O melhoramento de plantas, o futuro da agricultura e a soberania nacional: anais. Goiânia: UFG: SBMP, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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191. | | MORAIS, S. R. P. de; PEREIRA, R. J.; WENDLAND, A.; MELO, L. C.; PEREIRA, H. S.; SOUZA, T. L. P. O. A resistência à antracnose nas cultivares de feijão carioca BRS Horizonte e BRS Cometa é conferida por genes independentes. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 9., 2017, Foz do Iguaçu. Melhoramento de plantas: projetando o futuro. Foz do Iguaçu: SBMP, 2017. p. 113. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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192. | | SOUZA, I. P. de; AZEVEDO, B. R. de; COELHO, A. S. G.; SOUZA, T. L. P. O. de; BRONDANI, C.; VIANELLO, R. P. Tecnologia de análise genômica (SNP assay) aplicada aos recursos genéticos e melhoramento do feijão. In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 13., 2021, Goiânia. Conectividade tecnológica, intensificação sustentável: resumos. Brasília, DF: Embrapa; Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2021. p. 149. Evento online. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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193. | | MORAIS, S. R. P. de; PEREIRA, R. J.; WENDLAND, A.; MELO, L. C.; PEREIRA, H. S.; SOUZA, T. L. P. O. de. Teste de alelismo para resistência à antracnose entre as cultivares de feijão carioca BRS Horizonte e BRS Cometa. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 11., 2017, Santo Antônio de Goiás. Coletânea dos resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2017. p. 105. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 316). Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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194. | | RIBEIRO, W. R.; MATOS, L. R.; NEIVA, E. N.; FERREIRA, A. L.; FARIA, J. C.; SOUZA, T. L. P. O.; PINHEIRO, P. V. Transmissão do Cowpea mild mottle virus (CPMMV) em feijoeiro transgênico resistente ao mosaico dourado. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FITOPATOLOGIA, 51., 2019, Recife. Anais... Brasília, DF: Sociedade Brasileira de Fitopatologia, 2019. p. 800. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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195. | | SANTANA, M. V.; QUINTELA, E. D.; SOUZA, T. L. P. O.; FARIA, J. C.; ARAGÃO, F. J. L.; DEL PELOSO, M. J. Transmissão do Cowpea mild mottle virus por Bemisia tabaci e efeitos nos parâmetros de produção do feijoeiro geneticamente modificado resistente ao Bean golden mosaic virus. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 26.; CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE ENTOMOLOGIA, 9., 2016, Maceió. Anais... Brasília, DF : Embrapa, 2016. p. 610. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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196. | | SANTANA, M. V.; QUINTELA, E. D.; SOUZA, T. L. P. O.; FARIA, J. C.; ARAGÃO, F. J. L.; DEL PELOSO, M. J. Transmissão do Cowpea mild mottle virus por Bemisia tabaci e efeitos nos parâmetros de produção do feijoeiro geneticamente modificado resistente ao Bean golden mosaic virus. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 26.; CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE ENTOMOLOGIA, 9., 2016, Maceió. Anais... Brasília, DF : Embrapa, 2016. p. 610. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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197. | | FERREIRA, A. L.; ZAIDEM, A. L. de M.; SILVA, J. F. A. e; SOUZA, T. L. P. O. de; PINHEIRO, P. V. Transmissão de CPMMV em linhagens de feijão resistentes ao vírus. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 15., 2021, Santo Antônio de Goiás. Resumos... Brasília, DF: Embrapa; Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2021. p. 55. Evento online. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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198. | | SANGLARD, D. A.; SOUZA, T. L. P. O.; MACHADO, M. A. M.; ROCHA, F. S.; SANGLARD, N. A.; BARROS, E. G.; MOREIRA, M. A. Severity levels of angular leaf spot in common bean cultivars and elite lines. Annual Report of the Bean Improvement Cooperative, Prosser, v. 58, p. 27-28, Mar. 2015. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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199. | | RODRIGUES, J. de S.; TORRES, M. H. R. M.; PEREIRA, H. S.; SOUZA, T. L. P. O. de; MELO, L. C.; BRONDANI, C.; VIANELLO, R. P. Validação de marcadores associados à resistência à murcha de fusarium em feijão. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 13., 2019, Santo Antônio de Goiás. Resumos... Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2019. p. 83. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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200. | | DI PRADO, P. R. C; SOUZA, T. L. P. O. de; RODRIGUES, L. A.; AGUIAR, M. S. de; MELO, L. C.; MELO, P. G. S.; PEREIRA, H. S. Validação de marcadores microssatélites associados a teores de ferro e de zinco em feijão-comum, em populações de melhoramento. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 10., 2016, Santo Antônio de Goiás. Coletânea dos resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2016. p. 43. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 311). Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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Registros recuperados : 337 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Solos. Para informações adicionais entre em contato com cnps.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Solos. |
Data corrente: |
09/01/2017 |
Data da última atualização: |
19/04/2022 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
BERNARDINELLI, O. D.; NOVOTNY, E. H.; AZEVÊDO, E. R. de; COLNAGO, L. A. |
Afiliação: |
Oigres Daniel Bernardinelli, Instituto de Física de São Carlos, Universidade de São Paulo, São Carlos, SP; ETELVINO HENRIQUE NOVOTNY, CNPS; EDUARDO RIBEIRO DE AZEVÊDO, Instituto de Física de São Carlos, Universidade de São Paulo, São Carlos, SP; LUIZ ALBERTO COLNAGO, CNPDIA. |
Título: |
Analyses of biomass products by nuclear magnetic resonance spectroscopy. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
In: VAZ JUNIOR, S. (ed.). Analytical techniques and methods for biomass. Cham, CH: Springer, 2016. cap. 6, p. 143-172. |
DOI: |
https://doi.org/10.1007/978-3-319-41414-0_6 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Nuclear magnetic resonance spectroscopy has been one of the most important analytical techniques to analyze biomass materials and their transformation products. 1H, 13C, 15N, and 31P NMR techniques have been used to analyze carbohydrates, proteins, lipids, and polycondensed compounds in raw and processed biomass, from plants, animals, fungi, algae, and other living beings. NMR has been used in qualitative and quantitative analyses of biomass materials, determination of the chemical composition, and structure and dynamics of monomers, oligomers, and polymeric materials. One of the major NMR advantages is its nondestructive nature that maintains sample integrity and the analyzed samples can be analyzed by other methods. This chapter provides basic information about NMR measurements and spectroscopic parameters, analysis in solid state, liquid state and in heterogeneous samples. |
Palavras-Chave: |
Cana-de-açúcar; Ressonância magnética nuclear. |
Thesagro: |
Biomassa. |
Thesaurus NAL: |
biochar. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
Marc: |
LEADER 01624naa a2200217 a 4500 001 2060210 005 2022-04-19 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1007/978-3-319-41414-0_6$2DOI 100 1 $aBERNARDINELLI, O. D. 245 $aAnalyses of biomass products by nuclear magnetic resonance spectroscopy.$h[electronic resource] 260 $c2016 520 $aNuclear magnetic resonance spectroscopy has been one of the most important analytical techniques to analyze biomass materials and their transformation products. 1H, 13C, 15N, and 31P NMR techniques have been used to analyze carbohydrates, proteins, lipids, and polycondensed compounds in raw and processed biomass, from plants, animals, fungi, algae, and other living beings. NMR has been used in qualitative and quantitative analyses of biomass materials, determination of the chemical composition, and structure and dynamics of monomers, oligomers, and polymeric materials. One of the major NMR advantages is its nondestructive nature that maintains sample integrity and the analyzed samples can be analyzed by other methods. This chapter provides basic information about NMR measurements and spectroscopic parameters, analysis in solid state, liquid state and in heterogeneous samples. 650 $abiochar 650 $aBiomassa 653 $aCana-de-açúcar 653 $aRessonância magnética nuclear 700 1 $aNOVOTNY, E. H. 700 1 $aAZEVÊDO, E. R. de 700 1 $aCOLNAGO, L. A. 773 $tIn: VAZ JUNIOR, S. (ed.). Analytical techniques and methods for biomass. Cham, CH: Springer, 2016. cap. 6, p. 143-172.
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Registro original: |
Embrapa Solos (CNPS) |
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