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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
18/04/2005 |
Data da última atualização: |
18/04/2005 |
Autoria: |
BÜTTENBENDER, D.; SOUZA, P. V. D. de. |
Título: |
Resposta de porta-enxertos de videira à inoculação com fungos arbuscolares. |
Ano de publicação: |
2005 |
Fonte/Imprenta: |
Agropecuária Catarinense, Florianópolis, v 18, n. 1, p. 87-90, 2005. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Nota científica. |
Conteúdo: |
A videira é altamente dependente de fungos micorrízicos arbusculares (FMA), sendo que os porta-enxertos apresentam diferentes aptidões ao enraizamento. O presente trabalho teve por objetivo avaliar a eficiência da inoculação de FMA no enraizamento e crescimento vegetativo de porta-enxertos de videira com diferentes aptidões ao enraizamento. |
Palavras-Chave: |
Enxertia; Porta-enxerto. |
Thesagro: |
Fungo; Raiz; Uva; Viticultura. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00940naa a2200217 a 4500 001 1540367 005 2005-04-18 008 2005 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBÜTTENBENDER, D. 245 $aResposta de porta-enxertos de videira à inoculação com fungos arbuscolares. 260 $c2005 500 $aNota científica. 520 $aA videira é altamente dependente de fungos micorrízicos arbusculares (FMA), sendo que os porta-enxertos apresentam diferentes aptidões ao enraizamento. O presente trabalho teve por objetivo avaliar a eficiência da inoculação de FMA no enraizamento e crescimento vegetativo de porta-enxertos de videira com diferentes aptidões ao enraizamento. 650 $aFungo 650 $aRaiz 650 $aUva 650 $aViticultura 653 $aEnxertia 653 $aPorta-enxerto 700 1 $aSOUZA, P. V. D. de 773 $tAgropecuária Catarinense, Florianópolis, v 18$gn. 1, p. 87-90, 2005.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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Biblioteca |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
24/01/2013 |
Data da última atualização: |
24/01/2013 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SANTOS, J. C. F.; CUNHA, A. J. da; FERREIRA, F. A.; SANTOS, R. H. S.; SAKIYAMA, N. S. |
Afiliação: |
JULIO CESAR FREITAS SANTOS, SAPC; UNICERP; UFV; UFV; UFV. |
Título: |
Herbaceous legumes intercropping in weed management in newly pruned coffee plantation. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 2012, San José. Proceedings... [S.l]: Association for Science and Information on Coffee (ASIC), 2012. p. 223. |
Páginas: |
p. 241 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Weed infestation in pruned coffee plantation is enhanced in the open and light-exposed interrows. The objective of this work was to evaluate soil covered with herbaceous legumes for reducing weeds in newly pruned coffee crop. The experiment was set up inViçosa, MG, after the second pruning of a Catuaí Amarelo coffee plantation spaced by 3 x 1 m. It was used a random block experimental design with four replicates, made up by eight treatments in 3 x 2 + 2factorial scheme: three legumes (forage peanut (Arachis pintoi), siratro (Macroptilium atropurpureum) and lablabe (Dolichos lablab)) and two planting forms in the interrows of the coffee crop and three rows of legumes spaced by 1.0 and 0.50 m, respectively. |
Palavras-Chave: |
Coffee. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01370nam a2200181 a 4500 001 1946371 005 2013-01-24 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSANTOS, J. C. F. 245 $aHerbaceous legumes intercropping in weed management in newly pruned coffee plantation.$h[electronic resource] 260 $aIn: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 2012, San José. Proceedings... [S.l]: Association for Science and Information on Coffee (ASIC), 2012. p. 223.$c2012 300 $ap. 241 520 $aWeed infestation in pruned coffee plantation is enhanced in the open and light-exposed interrows. The objective of this work was to evaluate soil covered with herbaceous legumes for reducing weeds in newly pruned coffee crop. The experiment was set up inViçosa, MG, after the second pruning of a Catuaí Amarelo coffee plantation spaced by 3 x 1 m. It was used a random block experimental design with four replicates, made up by eight treatments in 3 x 2 + 2factorial scheme: three legumes (forage peanut (Arachis pintoi), siratro (Macroptilium atropurpureum) and lablabe (Dolichos lablab)) and two planting forms in the interrows of the coffee crop and three rows of legumes spaced by 1.0 and 0.50 m, respectively. 653 $aCoffee 700 1 $aCUNHA, A. J. da 700 1 $aFERREIRA, F. A. 700 1 $aSANTOS, R. H. S. 700 1 $aSAKIYAMA, N. S.
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Embrapa Café (CNPCa) |
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