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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  20/09/2011
Data da última atualização:  23/05/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  OLIVEIRA, F. T. G. de; MARRA, R.; ARAUJO, M. de; ALVES, E. R. de A.; SOUZA, M. O. de.
Afiliação:  FRANCISCO TARCIZIO GOES DE OLIVEIRA, SGE; RENNER MARRA, SGE; MARLENE DE ARAUJO, SGE; ELISEU ROBERTO DE ANDRADE ALVES, DE-PR; MIRIAN OLIVEIRA DE SOUZA, SGE.
Título:  Sugarcane in Brazil: current technologic stage and perspectives.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Revista de Política Agrícola, Brasília, DF, ano 20, n. 1, pag. 52-65, jan./fev./mar. 2011.
Idioma:  Inglês
Notas:  Na publicação: Eliseu Alves.
Conteúdo:  This article aims at analyzing the sugarcane culture in Brazil, showing the current agricultural and industrial development stage of the sugar-alcohol industry and how important this culture has become. It discusses its technologic evolution and the technologies that are being developed in the fields of genetic improvement and new cultural practices, and it aims at estimating the benefits that can be obtained in the next few years with the use of new varieties with specific characteristics, proper varietal management and modern cultural practices. By using data from IBGE (the Brazilian Institute of Geography and Statistics), the productivity of Brazil and of the North, Northeast, South- East, Middle-West and South regions of the country were estimated based on the genetic potential from new varieties and on the use of new cultural practices. Using information from the results of the agricultural research, it was possible to conclude that a significant raise of sugarcane productivity levels in Brazil, due to genetic improvement, is bound to happen in the next few years.
Palavras-Chave:  Sugar.
Thesaurus Nal:  Ethanol; Sugarcane.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/42220/1/Sugarcane-in-Brazil.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE51341 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  22/08/2003
Data da última atualização:  03/11/2023
Tipo da produção científica:  Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento
Autoria:  ARAUJO, G. G. L. de; MOREIRA, J. N.; CAVALCANTI, J.; TURCO, S. H. N.
Afiliação:  GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; JOSE NILTON MOREIRA, CPATSA; JOSIAS CAVALCANTI, CPATSA; SILVIA HELENA NOGUEIRA TURCO, Professora Adjunto DTCS/UNEB.
Título:  Feno de maniçoba uma alternativa de volumoso para ovinos no semi-árido brasileiro: consumo, digestibilidade e desempenho animal.
Ano de publicação:  2001
Fonte/Imprenta:  Petrolina: Embrapa Semi-Árido, 2001.
Páginas:  11 p.
Série:  (Embrapa Semi-Árido. Boletim de pesquisa e desenvolvimento, 59).
Idioma:  Português
Conteúdo:  O objetivo do presente trabalho foi avaliar o efeito de níveis crescentes de feno de maniçoba na dieta de carneiros confinados, sobre o consumo, a digestibilidade de nutrientes e ganho de peso dos animais.
Palavras-Chave:  Brasil; Pasture; Semi-árido.
Thesagro:  Alimentação; Digestão; Digestibilidade; Feno; Maniçoba; Ovino; Pastagem; Produção animal.
Thesaurus NAL:  Animal production.
Categoria do assunto:  --
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/151754/1/Feno-de-manicoba-n59.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA26918 - 1UMTFL - PP0879808798
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