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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  06/07/2020
Data da última atualização:  18/02/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ALVES, J. N.; ARAUJO, G. G. L. de; PEREIRA, L. G. R.; GONZAGA NETO, S.; MENEZES, D. R.; VOLTOLINI, T. V.; GOIS, G. C.; SOUZA, L. C.; CAMPOS, F. S.
Afiliação:  J. N. Alves; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL; S. Gonzaga Neto; D. R. Menezes; TADEU VINHAS VOLTOLINI, CPATSA; G. C. Gois; L. C. Souza; F. S. Campos.
Título:  Incorporating oldman saltbush hay and prickly pear in diets for red Sindhi calves.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  South African Journal of Animal Science, v. 50, n. 3, p. 403-414, 2020.
DOI:  http://dx.doi.org/10.4314/sajas.v50i3.7
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study was designed to evaluate the nutrient intake, digestibility, degradability, and ruminal characteristics of Sindhi heifers fed diets that contained a combined total of 75% oldman saltbush hay (hereafter saltbush hay) and prickly pear cactus. Eight 12-month old intact male red Sindhi calves (four fistulated and four non-fistulated) with an initial mean weight of 170 ± 5 kg were assigned to 4 × 4 Latin squares, where factors consisted of four diets, namely 15% hay and 60% cactus; 30% hay and 45% cactus; 45% hay and 30% cactus; and 60% hay and 15% cactus, and four times at which rumen fluid was collected. Neutral detergent fibre (NDF) and acid detergent fibre (ADF) intakes in kg/day and NDF in percentage live weight (LW), water intake, salinity, and conductivity increased with hay level. Intake and digestibility of nonfibrous carbohydrates were curvilinear with higher values in diets containing 30% saltbush hay. The apparent digestibility of dry matter (DM) and organic matter decreased linearly as the concentration of saltbush hay increased in the diet. The pH of the rumen fluid was within the acceptable range for favourable microbial growth. The low temperature and high salinity and conductivity indices in the diets should be viewed with caution at higher concentrations of saltbush hay, because of a possible decrease in nutrient absorption and the development of health problems in the animals. Apparent degradability coefficients of DM and NDF were affected significan... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Oldbush; Raça Sindi; Semiárido.
Thesagro:  Digestibilidade Aparente; Nutrição Animal.
Thesaurus Nal:  Animal nutrition; Atriplex nummularia; Opuntia ficus-indica.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/214444/1/Incorporating-oldman-saltbush-hay-and-prickly-pear-in-diets-for-red-Sindhi-calves-2020.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA59171 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  17/01/2020
Data da última atualização:  20/01/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  GUARNIZ, W. A. S.; CANUTO, K. M.; RIBEIRO, P. R. V.; LIMA, H. V. D.; MAGALHÃES, K. DO N.; SÁ, K. M.; NASCIMENTO, P. G. G. DO; SILVA, K. L.; SALES, G. W. P.; MONTEIRO, M. P.; NOGUEIRA, N. A. PINTO; BALOGUN, S. O.; BANDEIRA, M. A. M.
Afiliação:  WILLIAM ANTONIO SAGÁSTEGUI GUARNIZ, Department of Pharmacy, Faculty of Pharmacy, Odontology and Nursing, Universidade Federal do Ceará; KIRLEY MARQUES CANUTO, CNPAT; PAULO RICELI VASCONCELOS RIBEIRO, CNPAT; HILANIA VALERIA DODOU LIMA, Department of Pharmacy, Faculty of Pharmacy, Odontology and Nursing, Universidade Federal do Ceará; KARLA DO NASCIMENTO MAGALHÃES, Horto de Plantas Medicinais Prof FJA Matos, Universidade Federal do Ceará; KELLEN MIRANDA SÁ, Horto de Plantas Medicinais Prof FJA Matos, Universidade Federal do Ceará; PATRÍCIA GEORGINA GARCIA DO NASCIMENTO, Department of Chemistry, Faculty of Chemistry, Universidade Federal do Ceará; KARINE LIMA SILVA, Department of Medicine, Faculty of Medicine, Universidade Federal do Ceará; GLEILTON WEYNE PASSOS SALES, Departamento de Análises Clínicas e Toxicológicas, Universidade Federal do Ceará; MIRIAN PARENTE MONTEIRO, 1Department of Pharmacy, Faculty of Pharmacy, Odontology and Nursing, Universidade Federal do Ceará; NADIA ACCIOLY PINTO NOGUEIRA, Department of Pharmacy, Faculty of Pharmacy, Odontology and Nursing, Universidade Federal do Ceará, Ceará; SIKIRU OLAITAN BALOGUN, Faculdade Noroeste do Mato Grosso - AJES; MARY ANNE MEDEIROS BANDEIRA, Department of Pharmacy, Faculty of Pharmacy, Odontology and Nursing, Universidade Federal do Ceará.
Título:  Momordica charantia L. variety from Northeastern Brazil: analysis of antimicrobial activity and phytochemical components.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Pharmacognosy Journal, Bengaluru, v. 11, n. 6, p. 1312-1324, Nov./Dec. 2019.
DOI:  https://doi.org/10.5530/pj.2019.11.203
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Antibacteriano; Antifúngico; Atividade in vitro; Etnofarmacologia; In vitro activity.
Thesaurus NAL:  Antibacterial properties; Antifungal agents.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/209031/1/ART19128.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAT16370 - 1UPCAP - DD
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