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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
16/12/2015 |
Data da última atualização: |
06/01/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SANTOS, L. M.; SOUZA, D. R. M. de; SILVA, A. O. da; SILVA, D. J.; CHAVES, A. R. de M. |
Afiliação: |
LUCIANA MARTINS SANTOS, Bolsista CNPq; DIOGO RONIELSON MARINHO DE SOUZA, Bolsista CNPq; ALEXSANDRO OLIVEIRA DA SILVA, FCA-UNESP; DAVI JOSE SILVA, CPATSA; AGNALDO RODRIGUES DE MELO CHAVES, CPATSA. |
Título: |
Aspectos ecofisiológicos em videira fertirrigada com diferentes concentrações de nitrogênio e potássio. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 10., 2015, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2015. |
Páginas: |
p. 81-86. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Série: |
(Embrapa Semiárido. Documentos, 264). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O objetivo do estudo foi avaliar os efeitos da fertirrigação com nitrogênio e potássio sobre o comportamento ecofisiológico e pigmentos em videira de vinho. |
Palavras-Chave: |
Ecofisiologia; Uva de vinho. |
Thesagro: |
Fertirrigação; Uva; Vitis Vinifera. |
Thesaurus Nal: |
Grapes. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/135765/1/Luciana-Martins.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
24/08/2018 |
Data da última atualização: |
29/01/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
SOUZA, K. O. de; XAVIER, C. V.; LOPES, M. M. de A.; MOURA, C. F. H.; SILVA, E. de O.; AYALA-ZAVALA, J. F.; MIRANDA, M. R. A. de. |
Afiliação: |
Kellina Oliveira de Souza, Universidade Federal do Ceará; Cícera Vanuza Xavier, Universidade Federal do Ceará; Mônica Maria de Almeida Lopes, Universidade Federal do Ceará, Departamento de Bioquímica e Biologia Molecular; CARLOS FARLEY HERBSTER MOURA, CNPAT; EBENEZER DE OLIVEIRA SILVA, CNPAT; Jesus Fernando Ayala-Zavala, Centro de Investigación en Alimentación y Desarrollo; Maria Raquel Alcântara de Miranda, Universidade Federal do Ceará, Departamento de Bioquímica e Biologia Molecular. |
Título: |
Preharvest treatment with 1-aminoethoxyvinylglycine and gibberellin on the quality and physiology of cashew peduncles. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 53, n. 6, p. 684-692, 2018. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the effects of the preharvest treatment with gibberellic acid (GA3) and aminoethoxyvinylglycine (AVG) on the quality and physiological attributes of ripe 'CCP 76' cashew (Anacardium occidentale) peduncles at different developmental stages. Sprays of 180 mg L-1 GA3 and 180 mg L-1 AVG were applied, combined and isolated, at 34, 40, and 44 days after anthesis (DAA), and peduncles were harvested ripe at 46 DAA and evaluated for physical and physiological variables. The treatment with GA3 resulted in firmer peduncles with a greater apical diameter, but did not affect the physiological variables activity of the pectin methylesterase and polygalacturonase cell wall enzymes and degree of lipid peroxidation of the biological membranes, nor the physical attributes total mass (peduncles and nut) and nut size. At early developmental stages (34 DAA), GA3 increased the activity of the antioxidant enzymes superoxide dismutase and catalase, and, at later stages (40 DAA), promoted polyphenol and carotenoid accumulation. The application of AVG at the final stages (44 DAA) provided greater total antioxidant activity, despite the lower ascorbate peroxidase activity. The application of GA3 pre-harvest increases the firmness and diameter of the cashew peduncles, and the treatment with AVG increases the total antioxidant activity of the peduncles. |
Palavras-Chave: |
AVG; GA; GA3. |
Thesagro: |
Anacardium Occidentale; Composto Fenólico. |
Thesaurus NAL: |
Aminoethoxyvinylglycine; Phenolic compounds. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/190002/1/ART18086.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/181917/1/Preharvest-treatment-with.pdf
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Marc: |
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Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT) |
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