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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  21/12/2010
Data da última atualização:  23/05/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SILVA, V. K. L. da; FIGUEIREDO, R. W. de; BRITO, E. S. de; MAIA, G. A.; SOUSA, P. H. M. de; FIGUEIREDO, E. A. T. de.
Afiliação:  Virlane Kelly Lima da Silva, UFC; Raimundo Wilane de Figueiredo, UFC; EDY SOUSA DE BRITO, CNPAT; Geraldo Arrais Maia, UFC; Paulo Henrique Machado de Sousa, UFC; Evania Altina Teixeira de Figueiredo, UFC.
Título:  Estabilidade da polpa do bacuri (Platonia insignis Mart.) congelada por 12 meses.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v. 34, n. 5, p. 1293-1300, 2010.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Características fisico-químicas; Polpa de fruta Bacuri.
Thesagro:  Qualidade.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/34569/1/PC10009.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAT12385 - 1UPCAP - DDSP 050992010.05099
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  16/12/2021
Data da última atualização:  17/12/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  HAILE, T.; CARDOSO, S. M.; RAPHAELLI, C. de O.; PEREIRA, O. R.; PEREIRA, E. dos S.; VIZZOTTO, M.; NORA, L.; ASFAW, A. A.; PERIASAMY, G.; KARIM, A.
Afiliação:  TESFAY HAILE, Mekelle University; SUSANA M. CARDOSO; CHIRLE DE OLIVEIRA RAPHAELLI; OLÍVIA R. PEREIRA; ELISA DOS SANTOS PEREIRA; MARCIA VIZZOTTO, CPACT; LEONARDO NORA; ADISSU ALEMAYEHU ASFAW, Mekelle University; GOMATHI PERIASAMY, Mekelle University; AMAN KARIM, Mekelle University.
Título:  Chemical Composition, Antioxidant Potential, and Blood Glucose Lowering Effect of Aqueous Extract and Essential Oil of Thymus Serrulatus Hochst. Ex Benth.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Frontiers in Pharmacology, v. 12, article 621536, April 2021.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Thymus serrulatus, an endemic plant of Ethiopia, is traditionally used to cure various diseases and as a food ingredient. In the Ethiopian folk medicine, the decoction is orally taken as a remedy to treat diabetes and high blood pressure. The purpose of the present study was to evaluate the antioxidant and antihyperglycemic effects of the aqueous extract and of the essential oil of Thymus serrulatus. The chemical composition of the aqueous extract was determined by LC-MS and the essential oil was characterized by GC-MS analysis. Radical scavenging assays, namely scavenging of 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH?), hydroxyl (?OH), and nitric oxide (?NO), were used as a first approach to screen the potential antioxidant abilities of the samples. Alpha-amylase and α-glucosidase inhibitory studies were also employed to evaluate the in vitro antihyperglycemic potential of the plant. The in vivo blood glucose lowering effect of the extracts was assessed using hypoglycemic activity and the oral glucose tolerance test in normal and in streptozotocin induced diabetic mice. When compared to the aqueous extract, the essential oil showed superior radical scavenging activity, particularly for ?NO, as well as greater inhibitory potency against α-amylase and α-glucosidase (IC50 0.01 mg/ml and 0.11 mg/ml, respectively). Both tested samples showed a statistically significant antihyperglycemic effect. The aqueous extract at 600 mg/kg exerted maximum antihyperglycemic activity (... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Thymus serrulatus.
Thesagro:  Antioxidante; Extrato; Extrato Vegetal; Óleo Essencial.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/229329/1/9-HAILE.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT22134 - 1UPCAP - DD
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