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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amapá; Embrapa Cerrados; Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Pantanal; Embrapa Rondônia; Embrapa Soja; Embrapa Trigo; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
25/05/2000 |
Data da última atualização: |
18/08/2011 |
Tipo da produção científica: |
Documentos |
Autoria: |
SOUSA, P. G. de. |
Título: |
25 anos de melhoramento genético de trigo em Mato Grosso do Sul. |
Ano de publicação: |
1999 |
Fonte/Imprenta: |
Dourados: Embrapa Agropecuária Oeste, 1999. |
Páginas: |
27 p. |
Série: |
(Embrapa Agropecuária Oeste. Documentos, 9). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O Centro de Pesquisa Agropecuaria do Oeste, da Embrapa, vem viabilizando solucoes para a cultura do trigo desde 1974, quando estava em vigencia um convenio com a Fecotrigo. Os trabalhos iniciais foram principalmente atraves de introducoes de cultivares oriundas dos Estados da Regiao Sul do Pais e do Mexico, e posteriormente a selecao de material genetico proveniente dos programas de melhoramento da Embrapa Trigo e doCIMMYT. Atualmente, encontra-se em andamento um extenso programa de melhoramento que vem apresentando excelentes resultados. Com este documento estamos informando aos interessados sobre os "25 anos de melhoramento genetico de trigo em Mato Grosso do Sul", no sentido de registrar a contribuicao da Embrapa e seus parceiros para o desenvolvimento do/ Estado. |
Palavras-Chave: |
Brasil; Genetic advance; Mato Grosso do Sul; Melhoramento genetico; Wheats. |
Thesagro: |
Cerrado; Historia; Melhoramento; Melhoramento Genético Vegetal; Trigo; Triticum Aestivum. |
Thesaurus Nal: |
Brazil; breeding; genetics; plant breeding; wheat. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/40075/1/DOC9-99-MGT.pdf
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Marc: |
LEADER 01632nam a2200325 a 4500 001 1242268 005 2011-08-18 008 1999 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aSOUSA, P. G. de 245 $a25 anos de melhoramento genético de trigo em Mato Grosso do Sul. 260 $aDourados: Embrapa Agropecuária Oeste$c1999 300 $a27 p. 490 $a(Embrapa Agropecuária Oeste. Documentos, 9). 520 $aO Centro de Pesquisa Agropecuaria do Oeste, da Embrapa, vem viabilizando solucoes para a cultura do trigo desde 1974, quando estava em vigencia um convenio com a Fecotrigo. Os trabalhos iniciais foram principalmente atraves de introducoes de cultivares oriundas dos Estados da Regiao Sul do Pais e do Mexico, e posteriormente a selecao de material genetico proveniente dos programas de melhoramento da Embrapa Trigo e doCIMMYT. Atualmente, encontra-se em andamento um extenso programa de melhoramento que vem apresentando excelentes resultados. Com este documento estamos informando aos interessados sobre os "25 anos de melhoramento genetico de trigo em Mato Grosso do Sul", no sentido de registrar a contribuicao da Embrapa e seus parceiros para o desenvolvimento do/ Estado. 650 $aBrazil 650 $abreeding 650 $agenetics 650 $aplant breeding 650 $awheat 650 $aCerrado 650 $aHistoria 650 $aMelhoramento 650 $aMelhoramento Genético Vegetal 650 $aTrigo 650 $aTriticum Aestivum 653 $aBrasil 653 $aGenetic advance 653 $aMato Grosso do Sul 653 $aMelhoramento genetico 653 $aWheats
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Registro original: |
Embrapa Agropecuária Oeste (CPAO) |
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Biblioteca |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
17/01/2017 |
Data da última atualização: |
09/02/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
COELHO, E. F.; SANTOS, M. R. dos; COSTA, É. L. da; DONATO, S. L. R.; OLIVEIRA, P. M. |
Afiliação: |
EUGENIO FERREIRA COELHO, CNPMF; MARCELO ROCHA DOS SANTOS, IF Baiano; ÉDIO LUIS DA COSTA, UFSJ; SÉRGIO LUIZ RODRIGUES DONATO, IF Baiano; POLYANNA MARA OLIVEIRA, Epamig. |
Título: |
Irrigation under different soil surface wetted areas and water depths for banana cv. Grand Naine. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
African Journal of Agricultural Research, v. 11, n.36, p. 3425-3432, September, 2016. |
ISSN: |
1991-637X |
DOI: |
10.5897/AJAR2016.11460 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The use of different water depths and soil surface soil surface wetted areas by micro-sprinkler irrigation systems results different wetted soil volumes and evapotranspiration conditions, which may cause changes in fruit production quality and quantity. The objective of this study was to evaluate yield, fruit physical characteristics and leaf area of banana cv. Grand Naine under different irrigation depths and soil surface wetted areas in Northern Minas Gerais State, Brazil. The experiment was conducted in the period 2003 to 2006, involving three production cycles of 'Grand Naine' banana with planting spacing of 3.0 m × 2.7 m irrigated by micro-sprinklers. The experimental design was a randomized block with four replicates in a split-plot arrangement with three soil surface wetted areas in the plot and five irrigation depths as subplots. The irrigation levels were taken as fractions of crop evapotranspiration (ETc): 0.70; 0.85; 1.00; 1.15 and 1.30 ETc, and the soil surface wetted areas (Wa) were: Wa 1 of 10.17 m2, with emitter of 20 L h-1 and radius of throw of 1.8 m; Wa 2 of 23.74 m2, with emitter of 63.6 L h-1 and radius of throw of 2.7 m and Wa 3 of 28.26 m2, with emitter of 60 L h-1 and radius of throw of 3.0 m. Central fruit diameter and mean weight, leaf area and yield of 'Grand Naine' banana were not influenced by irrigation depths. On the other hand, smaller soil surface wetted area causes reduction in central fruit length and weight, leaf area and yield of 'Grand Naine' banana. MenosThe use of different water depths and soil surface soil surface wetted areas by micro-sprinkler irrigation systems results different wetted soil volumes and evapotranspiration conditions, which may cause changes in fruit production quality and quantity. The objective of this study was to evaluate yield, fruit physical characteristics and leaf area of banana cv. Grand Naine under different irrigation depths and soil surface wetted areas in Northern Minas Gerais State, Brazil. The experiment was conducted in the period 2003 to 2006, involving three production cycles of 'Grand Naine' banana with planting spacing of 3.0 m × 2.7 m irrigated by micro-sprinklers. The experimental design was a randomized block with four replicates in a split-plot arrangement with three soil surface wetted areas in the plot and five irrigation depths as subplots. The irrigation levels were taken as fractions of crop evapotranspiration (ETc): 0.70; 0.85; 1.00; 1.15 and 1.30 ETc, and the soil surface wetted areas (Wa) were: Wa 1 of 10.17 m2, with emitter of 20 L h-1 and radius of throw of 1.8 m; Wa 2 of 23.74 m2, with emitter of 63.6 L h-1 and radius of throw of 2.7 m and Wa 3 of 28.26 m2, with emitter of 60 L h-1 and radius of throw of 3.0 m. Central fruit diameter and mean weight, leaf area and yield of 'Grand Naine' banana were not influenced by irrigation depths. On the other hand, smaller soil surface wetted area causes reduction in central fruit length and weight, leaf area and yield of 'Grand Na... Mostrar Tudo |
Thesagro: |
Banana; Irrigação. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02194naa a2200217 a 4500 001 2061011 005 2017-02-09 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1991-637X 024 7 $a10.5897/AJAR2016.11460$2DOI 100 1 $aCOELHO, E. F. 245 $aIrrigation under different soil surface wetted areas and water depths for banana cv. Grand Naine.$h[electronic resource] 260 $c2016 520 $aThe use of different water depths and soil surface soil surface wetted areas by micro-sprinkler irrigation systems results different wetted soil volumes and evapotranspiration conditions, which may cause changes in fruit production quality and quantity. The objective of this study was to evaluate yield, fruit physical characteristics and leaf area of banana cv. Grand Naine under different irrigation depths and soil surface wetted areas in Northern Minas Gerais State, Brazil. The experiment was conducted in the period 2003 to 2006, involving three production cycles of 'Grand Naine' banana with planting spacing of 3.0 m × 2.7 m irrigated by micro-sprinklers. The experimental design was a randomized block with four replicates in a split-plot arrangement with three soil surface wetted areas in the plot and five irrigation depths as subplots. The irrigation levels were taken as fractions of crop evapotranspiration (ETc): 0.70; 0.85; 1.00; 1.15 and 1.30 ETc, and the soil surface wetted areas (Wa) were: Wa 1 of 10.17 m2, with emitter of 20 L h-1 and radius of throw of 1.8 m; Wa 2 of 23.74 m2, with emitter of 63.6 L h-1 and radius of throw of 2.7 m and Wa 3 of 28.26 m2, with emitter of 60 L h-1 and radius of throw of 3.0 m. Central fruit diameter and mean weight, leaf area and yield of 'Grand Naine' banana were not influenced by irrigation depths. On the other hand, smaller soil surface wetted area causes reduction in central fruit length and weight, leaf area and yield of 'Grand Naine' banana. 650 $aBanana 650 $aIrrigação 700 1 $aSANTOS, M. R. dos 700 1 $aCOSTA, É. L. da 700 1 $aDONATO, S. L. R. 700 1 $aOLIVEIRA, P. M. 773 $tAfrican Journal of Agricultural Research$gv. 11, n.36, p. 3425-3432, September, 2016.
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Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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