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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  08/07/2019
Data da última atualização:  11/05/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ASCHERI, J. L. R.; BAZÁN COLQUE, R. J.; SOUSA, L. B. T. de; ASCHERI, D. P. R.; SILVA, E. M. M. da.
Afiliação:  JOSE LUIS RAMIREZ ASCHERI, CTAA; Ronel Joel Bazan Colque, UFRRJ; Laysa Borges Tomas de Sousa, UFES; Diego Palmiro Ramirez Ascheri; Erika Madeira Moreira da Silva, UFES.
Título:  How does Extrusion Technology Help the Development of Foods with Better Nutritional Value?
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Global Journal of Nutrition & Food Science, v. 1, n. 3, p. 1-2, 2019.
ISSN:  2644-2981
DOI:  GJNFS.MS.ID.000511
Idioma:  Inglês
Notas:  Mini review.
Palavras-Chave:  Extrusion cooking; Nutrition values; Parameters processing; Products Development; Quality criteria.
Thesagro:  Extrusão; Nutrição; Processamento; Tecnologia de Alimento.
Thesaurus Nal:  Cooking; Extrusion; Food and Human Nutrition; Food processing; Food technology; Foods.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/199271/1/Extrusion-technology-help-development-better-nutrition.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA14681 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  18/01/2018
Data da última atualização:  18/01/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  MARTINS, E. S.; PINTO JÚNIOR, R. A.; ABREU, A. F. B.; RAMALHO, M. A. P.
Afiliação:  E. S. MARTINS, ESALQ; R. A. PINTO JUNIOR, UFLA; ANGELA DE FATIMA BARBOSA ABREU, CNPAF; MAGNO A. P. RAMALHO, UFLA.
Título:  Genetic control of number of flowers and pod set in common bean.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Genetics and Molecular Research, v. 16, n. 3, gmr16039723, Sept. 2017.
ISSN:  1676-5680
DOI:  10.4238/gmr16039723
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This article aimed to study the genetic control of some flowers and pod set of common bean and to verify if its estimate varies with environmental conditions and gene pool. A complete diallel was used among six lines, but no reciprocal ones. The treatments were evaluated in three harvests/generations - F2, F3, and F4 - in 2015/2016, in a randomized complete block design with four replications. The plot consisted of 3 lines with 4 m. In the center line, a receptacle to collect the aborted flowers/pods was placed. The traits considered were the number of flowers/plant (N), the percentage of pod set (V), and the production of grain/plant (W). A joint diallel analysis was performed, and the correlations between N, V, and W were estimated. N was 31.9 on average, and V was 40.4%. The average of Mesoamerican parents, for N and V, was higher than for Andean. Specific combining ability explained most of the variation for N, evidencing predominance of dominance effect. For V, specific combining ability was slightly lower than general combining ability, indicating additive loci and also dominance effects. These two traits were very influenced by environment and should be considered a strategy for greater grain yield stability of common bean.
Palavras-Chave:  Grain production.
Thesagro:  Feijão; Melhoramento genético vegetal; Phaseolus vulgaris.
Thesaurus NAL:  Beans; Diallel analysis; Gene pool; Plant breeding; Quantitative genetics.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/171284/1/CNPAF-2017-abreu.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF35127 - 1UPCAP - DD20172017
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