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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrobiologia. |
Data corrente: |
04/12/2012 |
Data da última atualização: |
13/12/2012 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
BENAZZI, E. dos S.; MACHADO, H. M.; SOUSA, F. F. de; CORREIA, M. E. F.; AMARAL SOBRINHO, N. M. B. do. |
Afiliação: |
UFRRJ; UFRRJ; UFRRJ; MARIA ELIZABETH FERNANDES CORREIA, CNPAB; UFRRJ. |
Título: |
Ensaio de toxicidade aguda utilizando Eisenia fetida em solo artificial tratado com resíduos de perfuração de poço de petróleo. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÃO BRASILEIRA DE CIÊNCIA DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 30.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 14.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 12.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 9.; SIMPÓSIO SOBRE SELÊNIO NO BRASIL, 1., 2012, Maceió. A responsabilidade socioambiental da pesquisa agrícola: anais. Viçosa, MG: SBCS, 2012. FERTBIO 2012. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Bioindicação; Ecotoxicologia; Mortabilidade; Sulfato de bário. |
Thesagro: |
Sódio. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00991nam a2200205 a 4500 001 1941164 005 2012-12-13 008 2012 bl uuuu u01u1 u #d 100 1 $aBENAZZI, E. dos S. 245 $aEnsaio de toxicidade aguda utilizando Eisenia fetida em solo artificial tratado com resíduos de perfuração de poço de petróleo. 260 $aIn: REUNIÃO BRASILEIRA DE CIÊNCIA DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 30.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 14.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 12.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 9.; SIMPÓSIO SOBRE SELÊNIO NO BRASIL, 1., 2012, Maceió. A responsabilidade socioambiental da pesquisa agrícola: anais. Viçosa, MG: SBCS, 2012. FERTBIO 2012.$c2012 650 $aSódio 653 $aBioindicação 653 $aEcotoxicologia 653 $aMortabilidade 653 $aSulfato de bário 700 1 $aMACHADO, H. M. 700 1 $aSOUSA, F. F. de 700 1 $aCORREIA, M. E. F. 700 1 $aAMARAL SOBRINHO, N. M. B. do
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Registro original: |
Embrapa Agrobiologia (CNPAB) |
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Biblioteca |
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Volume |
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URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Suínos e Aves. Para informações adicionais entre em contato com cnpsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
30/03/2015 |
Data da última atualização: |
30/03/2015 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
BERNAL, L. E. P.; TAVERNARI, F. de C.; ROSTAGNO, H. S.; ALBINO, L. F. T. |
Afiliação: |
LUIS ERNESTO PAEZ BERNAL, UFV; FERNANDO DE CASTRO TAVERNARI, CNPSA; HORACIO SANTIAGO ROSTAGNO, UFV; LUIZ FERNANDO TEIXEIRA ALBINO, UFV. |
Título: |
Digestible lysine requirements of broilers. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Brazilian Journal of Poultry Science, v. 16, n.1, p. 49-55, 2014. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Modern broilers have been submitted to continuous genetic improvement, and therefore, their nutritional requirements must be constantly updated to ensure their performance. Two experiments were carried out to evaluate different digestible lysine levels for starter (10- 21 days) and grower (22-35 days) phases. The experiments were carried out with male and female Cobb 500 broilers, distributed according to a randomized block experimental design in a 5x2 factorial arrangement (5 increasing digestible lysine levels x 2 sexes), totaling 10 treatments, with 8 replicates of 22 and 20 birds during the starter and grower phase, respectively. Digestible lysine levels of 1.06, 1.12, 1.18, 1.24, and 1.30 were used in the starter diets (10-21 days) and 0.9, 0.98, 1.04, 1.10, and 1.16% in the grower diets (22-35 days). Based on the statistical analyses of the evaluated performance parameters, digestible lysine requirements for maximum performance were determined as 1.22% for males and 1.24% for females in the starter phase, and 1.16% for both sexes in the grower phase. Carcass and performance results indicate that digestible lysine requirements vary with sex and evaluated production parameter. Considering the most relevant broiler production parameters, in 22- to 35-d-old males, digestible lysine requirement for breast meat yield (1.16%) was higher than those for feed conversion ratio (1.07%) and weight gain (1.05%). |
Thesagro: |
Frango de corte; Nutrição. |
Thesaurus NAL: |
Animal nutrition; Broiler chickens. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02011naa a2200205 a 4500 001 2012395 005 2015-03-30 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBERNAL, L. E. P. 245 $aDigestible lysine requirements of broilers.$h[electronic resource] 260 $c2014 520 $aModern broilers have been submitted to continuous genetic improvement, and therefore, their nutritional requirements must be constantly updated to ensure their performance. Two experiments were carried out to evaluate different digestible lysine levels for starter (10- 21 days) and grower (22-35 days) phases. The experiments were carried out with male and female Cobb 500 broilers, distributed according to a randomized block experimental design in a 5x2 factorial arrangement (5 increasing digestible lysine levels x 2 sexes), totaling 10 treatments, with 8 replicates of 22 and 20 birds during the starter and grower phase, respectively. Digestible lysine levels of 1.06, 1.12, 1.18, 1.24, and 1.30 were used in the starter diets (10-21 days) and 0.9, 0.98, 1.04, 1.10, and 1.16% in the grower diets (22-35 days). Based on the statistical analyses of the evaluated performance parameters, digestible lysine requirements for maximum performance were determined as 1.22% for males and 1.24% for females in the starter phase, and 1.16% for both sexes in the grower phase. Carcass and performance results indicate that digestible lysine requirements vary with sex and evaluated production parameter. Considering the most relevant broiler production parameters, in 22- to 35-d-old males, digestible lysine requirement for breast meat yield (1.16%) was higher than those for feed conversion ratio (1.07%) and weight gain (1.05%). 650 $aAnimal nutrition 650 $aBroiler chickens 650 $aFrango de corte 650 $aNutrição 700 1 $aTAVERNARI, F. de C. 700 1 $aROSTAGNO, H. S. 700 1 $aALBINO, L. F. T. 773 $tBrazilian Journal of Poultry Science$gv. 16, n.1, p. 49-55, 2014.
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