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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  19/06/2000
Data da última atualização:  19/06/2000
Autoria:  SOARES JUNIOR, M. S.; GROSSMANN, M. V. E.; SILVA, R, S. S. F.; CALIARI, M.; SPINOSA, W, A.
Afiliação:  Universidade Estadual de Londrina.
Título:  Expansion and hydration properties of cassava starch extruded with emulsifier
Ano de publicação:  1999
Fonte/Imprenta:  Brazilian Journal of Food Technology, v.2, n.1,2, p.57-61, Campinas, 1999
ISSN:  1516-7275
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Cassava starch was processed in a single screw laboratory model extruder with an emulsfier (400kg-1 monoglycerides) to study the functional properties of the extruded products. The effects of emulsifier level (7.5 and 22.5g kg-1), moisture content (180 and 220g kg-1) and temperature (125 and 175oC) during extrusion were studied, applying surface response methodology. Water absorption index and water solubility index were affected significantly by the three variables studied while moisture and emulsifier level only influenced the expansion index only. Temperature was significant for specific volume. Minimum water solubilityindex and water absorption index were observed at 125oC, 220g kg-1 moisture and 22.5g kg-' emulsifier. Higher values for expansion index were obtained at the lower level of moisture and emulsifier, while the product with the highest specific volume was obtained at 175oC.
Palavras-Chave:  Amido de mandioca; Cassavastarch; Emulsifier; Extrucao; Extrusion cooking; Monoglicerideos; Monoglycerides.
Thesagro:  Emulsificante.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF5188 - 1ADDAP - --630.05630.05
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Amazônia Ocidental. Para informações adicionais entre em contato com cpaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Ocidental.
Data corrente:  23/03/2018
Data da última atualização:  02/05/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  BRUM, A.; CARDOSO, L.; CHAGAS, E. C.; CHAVES, F. C. M.; MOURIÑO, J. L. P.; MARTINS, M. L.
Afiliação:  Aline Brum, AQUOS; Lucas Cardoso, AQUOS; EDSANDRA CAMPOS CHAGAS, CPAA; FRANCISCO CELIO MAIA CHAVES, CPAA; José Luiz Pedreira Mouriño, AQUOS; Maurício Laterça Martins, AQUOS.
Título:  Histological changes in Nile tilapia fed essential oils of clove basil and ginger after challenge with Streptococcus agalactiae.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Aquaculture, v. 490, p. 98-107, 2018.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.aquaculture.2018.02.040
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Dietary supplementation with natural products is a promising alternative for increasing immunological capacity and disease resistance in farmed fish. However, information about the effects of these additives on morphology and functionality of fish organs are scarce. The aim of this study was to verify the effects of dietary supplementation with essential oils of clove basil (Ocimum gratissimum L.) and ginger (Zingiber officinale Rosc.) on gut morphology and histological alterations in internal organs of Nile tilapia (Oreochromis niloticus).
Palavras-Chave:  Gut morphology.
Thesagro:  Ocimum Gratissimum; Oreochromis Niloticus; Zingiber Officinale.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAA36802 - 1UPCAP - DD
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