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Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  19/01/2017
Data da última atualização:  08/02/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CASTRO, J. A.; OLIVEIRA, E. J. de; JESUS, O. N. de; SOARES, T. L.; MARGARIDO, G. R. A.
Afiliação:  J. A. CASTRO, UFRB; EDER JORGE DE OLIVEIRA, CNPMF; ONILDO NUNES DE JESUS, CNPMF; T. L. SOARES; G. R. A. MARGARIDO, ESALQ.
Título:  Molecular markers for conservation genetic resources of fourPassiflora species.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Scientia Horticulturae, v., 212, p. 251-261, 2016.
ISSN:  0304-4238
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  tThe aim of this study was to use microsatellite markers (SSR) for the characterization of the Passifloraspecies and to verify the effect of random selection of individuals in parameters that characterize thegenetic variability of germplasm for conservation purposes. Four species, Passiflora edulis f. flavicarpaDegener, P. cincinnata Mast., P. alata Curtis and P. setacea D.C., were evaluated. For each species tworandom samples were evaluated, one consisting of 60 plants (S60) and the other of 10 plants (S10)randomly selected from the S60. Initially, the S10 and S60 were used to calculate the genetic parametersof number of alleles, expected and observed heterozygosity, effective population size, inbreeding andpolymorphic information content based on 40 microsatellite markers developed for P. edulis and 20 for P.alata. Further bootstrap analysis was performed to identify the minimum number of individuals neededto represent the variability of each Passiflora species from a range of 2 to 59. The number of polymorphicmicrosatellites was 15, 9, 6 and 2 on P. edulis f. flavicarpa, P. cincinnata, P. alata and P. setacea, respectively.The allelic loss due to the under-representation of the samples was 19 (30%), 16 (43%) and nine (39%)alleles, respectively, for P. edulis f. flavicarpa, P. cincinnata and P. alata. No allelic loss was observed forP. setacea, probably because only two polymorphic microsatellites were identified. In general, there aredifferences between S10 and S60 becaus... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Passionfruit.
Thesagro:  Maracujá.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF31626 - 1UPCAP - DDPublicação digital
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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  29/04/2002
Data da última atualização:  10/02/2011
Autoria:  FREIRE JÚNIOR, M.; DELIZA, R.; CHITARRA, A. B.
Título:  Alterações sensoriais em alface hidropônica cv. Regina minimamente processada e armazenada sob refrigeração.
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 20, n. 1, p. 63-66, 2002.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Alface hidropônica; Cultivar Regina; Cultivo hidopônico; Hortaliças; Hydroponic cultivation; Minimally processed; Vegetais minimamente processados.
Thesagro:  Alface; Armazenamento; Conservação; Lactuca Sativa; Pós-Colheita; Processamento Mínimo.
Thesaurus NAL:  lettuce; refrigeration; storage.
Categoria do assunto:  --
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/26954/1/2002-016.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA8135 - 1UPCAP - --2002/0162005.00070
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