Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
14/12/2017 |
Data da última atualização: |
17/05/2022 |
Autoria: |
MOREIRA-ARAÚJO, R. S. dos R.; SAMPAIO, G. R.; SOARES, R. A. M.; SILVA, C. P.; ARÊAS, J. A. G. |
Afiliação: |
REGILDA SARAIVA DOS REIS MOREIRA-ARAÚJO, UFPI; GENI RODRIGUES SAMPAIO, Universidade de São Paulo; ROSANA APARECIDA MANÓLIO SOARES, Universidade de São Paulo; CINTIA PEREIRA SILVA, Universidade de São Paulo; JOSÉ ALFREDO GOMES ARÊAS, Universidade de São Paulo. |
Título: |
Identification and quantification of antioxidant compounds in cowpea. |
Título original: |
Identificação e quantificação de compostos antioxidantes em feijão-caupi. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Ciência Agronômica, v. 48, n. 5, Esp., p. 799-805, 2017. |
ISSN: |
1806-6690 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Dietary antioxidant compounds have been widely studied because of their ability to delay or inhibit oxidative damage, which allows them to play an important role in the prevention of diseases and the promotion of health. The identification and characterization of such compounds are required before their use in humans. This study aimed to identify and quantify antioxidant compounds in the cowpea cultivar, BRS Tumucumaque, and the cowpea strain, Pingo de Ouro 1-2, in view of their potential use in the development of new products with potent antioxidant activity. Here, we report the antioxidant activity and the phenolic compound content of the aforementioned cowpeas... |
Palavras-Chave: |
Bioativos; Fenólicos. |
Thesagro: |
Vigna Unguiculata. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 01406naa a2200229 a 4500 001 2082628 005 2022-05-17 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1806-6690 100 1 $aMOREIRA-ARAÚJO, R. S. dos R. 240 $aIdentificação e quantificação de compostos antioxidantes em feijão-caupi. 245 $aIdentification and quantification of antioxidant compounds in cowpea.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aDietary antioxidant compounds have been widely studied because of their ability to delay or inhibit oxidative damage, which allows them to play an important role in the prevention of diseases and the promotion of health. The identification and characterization of such compounds are required before their use in humans. This study aimed to identify and quantify antioxidant compounds in the cowpea cultivar, BRS Tumucumaque, and the cowpea strain, Pingo de Ouro 1-2, in view of their potential use in the development of new products with potent antioxidant activity. Here, we report the antioxidant activity and the phenolic compound content of the aforementioned cowpeas... 650 $aVigna Unguiculata 653 $aBioativos 653 $aFenólicos 700 1 $aSAMPAIO, G. R. 700 1 $aSOARES, R. A. M. 700 1 $aSILVA, C. P. 700 1 $aARÊAS, J. A. G. 773 $tRevista Ciência Agronômica$gv. 48, n. 5, Esp., p. 799-805, 2017.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
|