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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  12/09/2019
Data da última atualização:  03/10/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  LAZZAROTTO, M.; NACHTIGALL, F. F.; SIQUEIRA, G. L. de A. de; LAZZAROTTO, S. R. da S.; LAZZAROTTO, M.
Afiliação:  Márcio Lazzarotto, UFRGS; Francine Furtado Nachtigall, Inmetro SUR-RS; Geisa Liandra de Andrade de Siqueira, Mestranda da UEPG; Simone Rosa da Silveira Lazzarotto, Doutoranda da UEPG; MARCELO LAZZAROTTO, CNPF.
Título:  Thermal analysis of salts from 4-nitrophenol and aliphatic amines.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Journal of Thermal Analysis and Calorimetry, v. 138, n. 1, p. 351-357, Oct. 2019.
DOI:  10.1007/s10973-019-08205-9
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Solid samples obtained from 4-nitrophenol and aliphatic amines, in excess of amine, were submitted to thermal analysis. The TGA/DTA showed two endothermic events, with exception of tert-butylamine, which showed three endothermic peaks. The first event was the melting of the ionic salt, which temperature does not follow a pattern, and is maxim for ethylammonium minimal for butylammonium salt. For methylammonium and ethylammonium, the fusion is followed by mass loss corresponding to one amine by 4-nitrophenol, while for the others ammonium salts, this event marks the beginning of the mass variation, that is maintained until the decomposition of the 4-nitrophenol at 485 K. The temperature of the event depends of the length of the chain of the amine, while the second occurs at the same temperature for all amines.
Palavras-Chave:  x.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF56953 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  09/11/1995
Data da última atualização:  27/05/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  Nacional - B
Autoria:  GOMES, P. C.; FERREIRA, A. S.; FIALHO, E. T.; FREITAS, A. R. de.
Afiliação:  EMBRAPA-CNPSA, Concórdia, SC.
Título:  Níveis das farinhas de carne e ossos bovina em rações de suínos em crescimento e terminação. desempenho e digestibilidade
Ano de publicação:  1982
Fonte/Imprenta:  Revista da Sociedade Brasileira de Zootecnia, Viçosa, v.11, n.1, p.115-128, 1982.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Avaliação da qualidade nutricional das farinhas de carne e ossos bovina em rações de suínos em crescimento e terminação. Desempenho e digestibilidade
Palavras-Chave:  Bone; Desempenho; Ossos; Redemption.
Thesagro:  Digestibilidade; Energia; Farinha de Carne; Nutrição.
Thesaurus NAL:  digestibility; energy; nutrition.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/121478/1/PROCI-1982.00015.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE10575 - 1UPCAP - DDPROCI-1982.00015GOM1982.00015
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