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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroenergia.
Data corrente:  09/12/2021
Data da última atualização:  09/12/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SILVA, C. de O. G.; CUNHA, R. B.; CONCEIÇÃO, A. A.; ALMEIDA, E. G.; ZIED, D. C.; VIEIRA JUNIOR, W. G. V.; DIAS, E. S.; ISIKHUEMHEN, O. S.; ABDELNUR, P. V.; SIQUEIRA, F. G. de.
Afiliação:  CAIO DE OLIVEIRA GORGULHO SILVA, Norwegian University of Life Sciences; JOICE RAISA BARBOSA CUNHA, Universidade Federal de Lavras; APARECIDO ALMEIDA CONCEIÇÃO, Universidade Federal do Mato Grosso; EUZICLEI GONZAGA ALMEIDA, Universidade Federal do Mato Grosso; DIEGO CUNHA ZIED, Universidade Estadual Paulista; WAGNER GONÇALVES VIEIRA JUNIOR, Universidade Estadual Paulista; EUSTÁQUIO SOUZA DIAS, Universidade Federal de Lavras; OMOANGHE S. ISIKHUEMHEN, North Carolina Agricultural and Technical State University; PATRICIA VERARDI ABDELNUR, CNPAE; FELIX GONCALVES DE SIQUEIRA, CNPAE.
Título:  Outdoor versus indoor cultivation: Effects on the metabolite profile of Agaricus subrufescens strains analyzed by untargeted metabolomics.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, v. 374, 131740, April 2022.
Páginas:  10 p.
Descrição Física:  PDF: il. color.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2021.131740
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Agaricus subrufescens has emerged as an important culinary-medicinal mushroom over the last decades. Efforts have been dedicated to upgrade the A. subrufescens productive process via strain selection and cultivation scaling-up. However, little is known on the influence of those variables on the metabolite profiles and nutraceutical properties of this mushroom. In this work, the effects of outdoor versus indoor cultivation on the metabolite profiles of five commercial strains of A. subrufescens were investigated by untargeted metabolomics. UHPLC-MS coupled to multivariate data analysis revealed that the concentration of several metabolites with reported health-related properties as well as related to taste and browning varied significantly between strains and were affected by the cultivation system in a strain-dependent manner. Data suggest that increasing the production scale by means of indoor cultivation may decrease the nutraceutical quality of some A. subrufescens strains while also affecting taste and browning susceptibility to different extents.
Palavras-Chave:  Cultivation method; Medicinal mushroom; Nutraceutical quality; Untargeted metabolomics.
Thesagro:  Cogumelo; Qualidade; Sistema de Cultivo.
Thesaurus Nal:  Agaricus subrufescens; Bioactive compounds; Mass spectrometry; Metabolites; Metabolomics; Mushrooms; Strains; Taste.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroenergia (CNPAE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAE3960 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte; Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  23/11/2017
Data da última atualização:  28/11/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  SANTIAGO, G. G.; SIQUEIRA, F.; CARDOSO, F. F.; REGITANO, L. C. de A.; VENTURA, R.; SOLLERO, B. P.; Souza, M. D.; MOKRY, F. B.; FERREIRA, A. B. R.; TORRES JUNIOR, R. A. de A.
Afiliação:  Federal University of Mato Grosso do Sul; FABIANE SIQUEIRA, CNPGC; FERNANDO FLORES CARDOSO, CPPSUL; LUCIANA CORREIA DE ALMEIDA REGITANO, CPPSE; Department of Animal and Poultry Science/University of Guelph/Centre for Genetic Improvement of Livestock -CGIL; BRUNA PENA SOLLERO, CPPSUL; Brazilian Association of Canchim Cattle Breeders - ABCCAN; Brazilian Association of Canchim Cattle Breeders - ABCCAN; ANNA BEATRIZ ROBOTTON FERREIRA, CNPGC; ROBERTO AUGUSTO DE A TORRES JUNIOR, CNPGC.
Título:  Genomewide association study for production and meat quality traits in Canchim beef cattle.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Journal Animal Science, v. 95, n. 8, p. 3381-3390, Aug. 2017.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The commercial value of the bovine carcass is determined by a set of traits, such as weight, yield, back fat thickness, and marbling; therefore, the genetic improvement of growth, meat, and carcass quality traits is an important tool to add value to the supply chain. Genomewide association studies (GWAS) enable the identification of loci that control phenotypic expression of quantitative traits (QTL). Therefore, the objective of this work was to perform a GWAS to identify genomic regions and genes associated with growth, carcass traits, and meat quality in Canchim beef cattle. These traits were yearling weight (YW), rib eye area (REA), back fat thickness (BFT), and marbling (MARB). To increase sample size and marker density, genotype imputation was performed, and only markers imputed with greater than 95% accuracy were used. Genomewide association study was performed using a Bayesian approach, by the Bayes B statistical method, incorporating genotypes and phenotypes from 614 animals from both the Canchim breed and the MA genetic group (offspring of Charolais bulls and one-half Canchim + one-half Zebu cows). This investigation identified 1 and 4 genomic regions explaining 0.23 and 7.35% of the genetic variance for REA and YW, respectively. These regions harbor a total of 19 genes, 7 of which were classified for biological functions by functional analysis. Significant associations were not observed for BFT and MARB. The identification of QTL that had been previously described ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Bayesian inference; Carcaça bovina; Carcass; Growth; Melhoramento genético do crescimento.
Thesagro:  Gado canchim.
Thesaurus NAL:  Cattle; Genomics; Single nucleotide polymorphism.
Categoria do assunto:  --
G Melhoramento Genético
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGC16978 - 1UPCAP - DD
CPPSE24272 - 1UPCAP - DDPROCI-2017.00180SAN2017.00328
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