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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Florestas; Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  20/09/2011
Data da última atualização:  28/05/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SIMEONE, M. L. F.; MIKICH, S. B.; CôCCO, L. C.; HANSEL, F. A.; BIANCONI, G. V.
Afiliação:  MARIA LUCIA FERREIRA SIMEONE, CNPMS; SANDRA BOS MIKICH, CNPF; ÍLIAN CRISTINA CÔCCO, UFPR; FABRICIO AUGUSTO HANSEL, CNPF; GLEDSON VIGIANO BIANCONI, Instituto Neotropical: Pesquisa e Conservação.
Título:  Chemical composition of essential oils from ripe and unripe fruits of Piper amalago L. var. medium (Jacq.) Yunck and Piper hispidum Sw.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Journal of Essential Oil Research, v. 23, p. 54-58, Sept./Oct. 2011.
DOI:  10.1080/09670874.2012.655702
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The chemical composition of essential oils from unripe and ripe fruits of Piper amalago L. var. medium (Jacq.) Yunck and Piper hispidum Sw. was examined using GC/MS analysis. The analysis of oils from P. amalago revealed a predominance of oxygenated sesquiterpenes and 65 compounds were identified; their main constituents are: (E)- nerolidol (14.2% and 19.9%), germacrene-D-4-ol (10.3% and 12.7%), ?-cadinol (11.1% and 8.2%) in 99.6% and 98.7% of the compounds for unripe and ripe fruits, respectively. Piper hispidum revealed a predominance of sesquiterpene hydrocarbons, from which we identified 53 compounds including: ?-copaene (28.7% and 36.2%), ?-pinene (13.9% and 7.1%), ?-pinene (13.3% and 7.5%), and (E)-nerolidol (2.9% and 7.0%) which represented 97.8% and 98.1% of the compound constituents for unripe and ripe fruits, respectively. The essential oils of fruits of P. amalago and P. hispidum are reported for the first time.
Palavras-Chave:  Piper amalago.
Thesagro:  Composição Química; Óleo Essencial.
Thesaurus Nal:  Piper hispidum.
Categoria do assunto:  --
W Química e Física
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF48969 - 1UPCAP - DD
CNPMS23966 - 1UPCAP - DD
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