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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  06/10/2008
Data da última atualização:  13/12/2023
Autoria:  SIMAO NETO, M.; JONES, R. M.
Afiliação:  Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization, St Lucia (Australia). Div. of Tropical Crops and Pastures.
Título:  Recovery of pasture seed ingested by ruminants. 2. Digestion of seed in sacco and in vitro.
Ano de publicação:  1987
Fonte/Imprenta:  Australian Journal of Experimental Agriculture, v. 27, n. 2, p. 247-251, 1987.
DOI:  RESEARCH ARTICLE Previous Next Contents Vol 27 (2) Recovery of pasture seed ingested by ruminants. 2. Digestion of seed in sacco and in vitro Neto M Simao and RM Jones Australian Journal of Experimental Agriculture 27(2) 247 - 251 Published: 1987 Abstract Seeds of the grasses Brachiaria decumbens (signal grass) and Axonopus afinis (carpet grass), and the legumes Neonotonia wightii cv. Tinaroo, Trifolium semipilosum cv. Safari, Stylosanthes hamata cv. Verano and S. scabra cv. Seca were suspended in nylon bags in the rumen ofcattle (in sacco) and also subjected to in vitro digestion techniques. Legume seeds were evaluated in 3 categories: seed as supplied (mixture of hard and soft), 100% soft and 100% hard. Seeds were either placed in the rumen of cattle (using nylon bags) for 24, 48 or 96 h or subjected to in vitro digestion (in pepsin, and in rumen liquor or cellulase either with or without subsequent digestion in pepsin). Other seed of the same seed lots had been previously fed to penned cattle, sheep and goats and the recovery in faeces had been measured. Soft legume seed were destroyed by the digestion treatments whereas hard seeds were largely resistant to digestion. Average effects of digestion in vitro on viability were similar to average effects of digestion in nylon bags, but there were large differences between different treatments and between seed lots. The percentage of hard seed in the seed sample was the best guide to the resistance of legume seed to digestion. https://doi.org/10.1071/EA9870247
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Seeds of the grasses Brachiaria decumbens (signal grass) and Axonopus affinis (carpet grass), and the legumes Neonotonia wightii cv. Tinaroo, Trifolium semipilosum cv. Safari, Stylosanthes hamata cv. Verano and S. scabra cv. Seca were suspended in nylon bags in the rumen of cattle (in sacco) and also subjected to in vitro digestion techniques. Soft legume seed were destroyed by the digestion treatments whereas hard seeds were largely resistant to digestion. Average effects of digestion in vitro on viability were similar to average effects of digestion in nylon bags, but there were large differences between different treatments and between seed lots. The percentage of hard seed in the seed sample was the best guide to the resistance of legume seed to digestion.
Palavras-Chave:  Axonopus affinis; Pastoreio misto.
Thesagro:  Brachiaria Decumbens; Digestibilidade; Nutrição Animal; Ruminante.
Thesaurus Nal:  Axonopus; Cattle; Forage composition; Forage grasses; Forage legumes; Goats; In vitro digestibility; Neonotonia wightii var. wightii; Ruminant nutrition; Seed germination; Seed productivity; Seeds; Sheep; Stylosanthes hamata; Trifolium semipilosum.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC21392 - 1ADDAP - PPSP 03227SP 03227
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pantanal.
Data corrente:  06/01/2021
Data da última atualização:  02/03/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  FEIDEN, A.; ALVES, A. M.; FEIDEN, A.
Afiliação:  ALDI FEIDEN, Universidade Estadual do Oeste do Paraná; ADRIANO MARCELO ALVES; ALBERTO FEIDEN, CPAP.
Título:  Aplicação de Qr-Code na rastreabilidade de pescados.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  In: SEMINÁRIO INTERNACIONAL DE PÓS-GRADUAÇÃO EM DESENVOLVIMENTO SUSTENTÁVEL, Foz do Iguaçu, 2019. Anais...[Marechal Cândido Rondon]: Unioste, 2019.
Idioma:  Português
Notas:  Título em inglês: Qr-code application on seafood traceability
Conteúdo:  Resumo: A rastreabilidade tem sido uma exigência cada vez maior do mercado consumidor de alimentos, em virtude de incidentes relativos a contaminações de diversas formas.Para algumas empresas a rastreabilidade é uma exigência legal, enquanto que para outras está associada à boa gestão e ao compromisso com o consumidor, pelo fato de ser uma ferramenta de promoção da segurança alimentar. O objetivo deste trabalho é apresentar uma ferramenta de controle de processo de industrialização de pescado desenvolvido pelo software de gerenciamento Rastro, baseado no QR Code, que permite promover a rastreabilidade de produtos industrializados a base de tilápia nos entrepostos de pescado do oeste do Paraná. Foi desenvolvido um software que permite a impressão de etiquetas em QR Code que podem acompanhar os produtos comerciais e permitir ao consumidor a leitura de todas as informações inerentes ao produto a partir de dispositivos móveis. Esta ferramenta é mais uma opção ao setor de industrialização do pescado de fornecer aos consumidores uma confiabilidade de seus produtos e contribuir com a segurança alimentar. Abstract: Traceability has been a growing requirement of the food consumer market due to incidents involving contamination. For some companies, traceability is a legal requirement, while for others it is associated with good management and commitment to food consumer, because it is a tool to promote food security. The objective of this work is to present a fish processing process c... Mostrar Tudo
Thesagro:  Produto Derivado de Pescado; Tecnologia Agrícola.
Thesaurus NAL:  Food technology.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/219954/1/Qr-Code-rastreabilidade-pescados.-2019.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pantanal (CPAP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAP60576 - 1UPCAA - DD
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