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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sul.
Data corrente:  25/01/2018
Data da última atualização:  25/01/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  FAGUNDES, B. F.; MALCORRA, M. P.; SILVEIRA, M. C. T. da; TRENTIN, G.
Afiliação:  BRIANA FREITAS FAGUNDES, URCAMP; MICHELE PEREIRA MALCORRA, URCAMP; MARCIA CRISTINA T DA SILVEIRA, CPPSUL; GUSTAVO TRENTIN, CPPSUL.
Título:  Avaliação da produção do capim sudão BRS Estribo para cada corte em três níveis hídricos.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 26.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO UFPEL, 19.; SEMANA INTEGRADA DE ENSINO, PESQUISA E EXTENSÃO, 3., 2017, Pelotas. Anais... Pelotas: UFPel, 2017.
Idioma:  Português
Conteúdo:  O objetivo deste trabalho foi avaliar a produção do capim sudão BRS Estribo para cada corte em três níveis hídricos.
Thesagro:  Irrigação; Planta forrageira.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/171678/1/Gustavo-CA-02748.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSUL14251 - 1UPCAA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  12/02/2021
Data da última atualização:  12/02/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  SANTOS, R. T. dos S. e; SANTOS, C. A. F.; OLIVEIRA, V. R. de; AIDAR, S. de T.; RYBKA, A. C. P.; CASTRO, C. D. P. da C.; BIASOTO, A. C. T.
Afiliação:  Renata Torres dos Santos e Santos; CARLOS ANTONIO FERNANDES SANTOS, CPATSA; VISELDO RIBEIRO DE OLIVEIRA, CPATSA; SAULO DE TARSO AIDAR, CPATSA; ANA CECILIA POLONI RYBKA, CPATSA; CLIVIA DANUBIA PINHO DA C CASTRO, CPATSA; ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA.
Título:  The potential of umbuzeiro genotypes for the development of preserves.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Ciência Rural, v. 51, n. 2, e20191008, 2021.
DOI:  https://doi.org/10.1590/0103-8478cr20191008
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  One of the relevant economic importances of the ?umbuzeiro? (Spondias tuberosa Arruda) to the northeastern semiarid region of Brazil is the fruit processing to obtaining preserves. However, there are limitations in the production and standardization of this product, such as color, taste and texture, which are problems in the quality, identity, making it harder to achieve new markets. This study was carried out aiming to evaluate the potential of ?umbu? genotypes (Access 37, Access 44, BRS 48, BRS 52, BRS 55 and BRS 68) registered by Embrapa in the development of preserves. It was evaluated the product pH, total acidity, water activity, soluble solids, moisture, firmness, color (L*, a*,b*), reducing and non-reducing sugars, vitamin C, syneresis and consumer acceptance regarding the overall impression. The CATA method was applied to describe the sensorial profile of the samples. According to the results, it was observed a significant difference (p?0.05) in the physico-chemical composition of the samples, being samples produced from the access 37 and BRS 68 more appropriated for processing of preserves (in bars), with greater firmness and less syneresis. Consumers indicated products from the genotypes 37, 44, BRS 52 and BRS 55 as the ones with highest acceptance regarding the overall impression; the consumers associated the samples in different characterizations, associating the access 37 and BRS 68 with the characteristics of firm and delicious; the commercial sample was chara... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Bioma Caatinga; CATA-Check-all-that-apply; Doce em massa.
Thesagro:  Caatinga; Genótipo; Spondias Tuberosa; Umbu.
Thesaurus NAL:  Spondias.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/221196/1/The-potential-of-umbuzeiro-2021.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA59407 - 1UPCAP - DD
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