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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
01/12/2009 |
Data da última atualização: |
02/06/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
JESUS-HITZSCHKY, K. R. E. de; SILVEIRA, J. M. F. J. da. |
Afiliação: |
KATIA REGINA E DE JESUS HITZSCHKY, CNPMA; JOSÉ MARIA F. J. DA SILVEIRA, Instituto de Economia - UNICAMP. |
Título: |
A proposed impact assessment method for genetically modified plants (AS-GMP Method). |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
Environmental Impact Assessment Review, v.29, n.6, p.348-358, Nov. 2009. 10.1016/j.eiar.2009.02.006 |
Páginas: |
p. 348-358 |
DOI: |
10.1016/j.eiar.2009.02.006 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
An essential step in the development of products based on biotechnology is an assessment of their potential economic impacts and safety, including an evaluation of the potential impact of transgenic crops and practices related to their cultivation on the environment and human or animal health. The purpose of this paper is to provide an assessment method to evaluate the impact of biotechnologies that uses quantifiable parameters and allows a comparative analysis between conventional technology and technologies using GMOs. This paper introduces amethod to performan impact analysis associatedwith the commercial release and use of genetically modified plants, the Assessment SystemGMPMethod. The assessment is performed through indicators that are arranged according to their dimension criterion likewise: environmental, economic, social, capability and institutional approach. To perform an accurate evaluation of the GMP specific indicators related to genetic modification are grouped in common fields: genetic insert features, GMplant features, gene flow, food/feed field, introduction of the GMP, unexpected occurrences and specific indicators. The novelty is the possibility to include specific parameters to the biotechnology under assessment. In this case by case analysis the factors ofmoderation and the indexes are parameterized to perform an available assessment. |
Thesagro: |
Biotecnologia; Organismo Transgênico. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/143785/1/2009AP-14.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
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Registros recuperados : 22 | |
12. | | PEREIRA-NETTO, A.B. de; MAGALHÃES, A. C. N. de; PINTO, H. S. Nitrate reductase activity in field-grown pueraria lobata (Kudzu) in southeastern Brazil. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 33, n. 12, p. 1971-1975, dez. 1998. Título em português: Atividade da redutase do nitrato em plantas de Pueraria lobata crescidas no campo, no Sudeste do Brasil.Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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14. | | FONSECA, J. F.; BRUSCHI, J. H.; SANTOS, I. C. C.; VIANA, J. H. M.; MAGALHÃES, A. C. M.; MAFFILI, V. V.; MORAES, E. A. Indução de estro em cabras secas Toggenburg com diferentes protocolos. Acta Scientiae Veterinariae, Porto Alegre, v. 31, p. 366, 2003. Suplemento. Edição de anais da 17a. Reunião Anual da Sociedade Brasileira de Tecnologia de Embriões, Beberibe, CE, ago. 2003.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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15. | | FONSECA, J. F. da; BRUSCHI, J. H.; VIANA, J. H. M.; ZAMBRINI, F. N.; PALHÃO, M. P.; MAGALHÃES, A. C. M. Induction of synchronized estrus in Santa Ines sheep. Arquivos de Ciências Veterinárias e Zoologia da UNIPAR, Umuarama, v. 7, p. 148, 2004. Suplemento 1. Edição da IX Jornada de Medicina Veterinária da UNIPAR e VI Mostra Científica em Medicina Veterinária, 2004.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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16. | | MOREIRA, B. R. de A.; VIANA, R. da S.; CRUZ, V. H.; LOPES, P. R. M.; MIASAKI, C. T.; MAGALHÃES, A. C.; FIGUEIREDO, P. A. M. de; LISBOA, L. A. M.; RAMOS, S. B.; MAY, A.; CARASCHI, J. C. Anti-thermal shock binding of liquid-state food waste to non-wood pellets. Energies, v. 13, n. 12, article 3280, 2020. p. 1-26.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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17. | | MOREIRA, B. R. de A.; VIANA, R. da S.; FIGUEIREDA, P. A. M. de; LISBOA, L. A. M.; MIASAKI, C. T.; MAGALHÃES, A. C.; RAMOS, S. B.; VIANA, C. R. de A.; TRINDADE, V. D. R.; MAY, A. Glyphosate plus carboxylic compounds boost activity of free radical-scavenging enzymes in sugarcane. Agriculture, v. 10, n. 4, article 106, 2020. p. 1-12.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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18. | | PEREIRA, L. P. da S.; BOMFIM, M. A. D.; RODRIGUS, M. T.; EGITO, A. S. do; MAGALHÃES, A. C. M. de; GOMES, G. M. F.; OLIVEIRA, S. Z. R. de. Efeito da fonte de proteína de baixa degradabilidade ruminal sobre o perfil da caseína do leite de cabra. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA UNIVERSIDADE ESTADUAL VALE DO ACARAÚ, 8., 2007, Sobral. Anais dos resumos. Sobral: Universidade Estadual Vale do Acaraú, 2007. p. 33.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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19. | | BOMFIM, M. A. D.; RODRIGUES, M. T.; MAGALHÃES, A. C. M. de; EGITO, A. S. do; SOUZA, G. N. de; BRITO, J. R. F.; PEREIRA, L. P. da S.; GOMES, G. M. F. Manipulação do conteúdo de proteína e das frações de casína do leite de cabra através da nutrição animal. In: CONGRESSO PAN-AMERICANO DE LEITE, 9., Porto Alegre. Anais... Coronel Pacheco: Embrapa Gado de Leite, 2006.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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20. | | MOREIRA, B. R. de A.; VIANA, R. da S.; FAVATO, V. L.; FIGUEIREDO, P. A. M. de; LISBOA, L. A. M.; MIASAKI, C. T.; MAGALHÃES, A. C.; RAMOS, S. B.; VIANA, C. R. de A.; TRINDADE, V. D. R.; MAY, A. Azospirillum brasilense can impressively improve growth and development of Urochloa brizantha under irrigation. Agriculture, v. 10, n. 6, article 220, 2020. Special issue. p. 1-13.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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