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Registros recuperados : 128 | |
121. | | SILVA, T. M.; BORGES, L. L.; ALVES, S. F.; VAZ, P. D. S.; SILVA, L. P.; PAULA, J. R. de; BARA, M. T. F.; CONCEIÇÃO, E. C.; CARAMORI, S. S. New spray-dried microcapsule based on Brazilian cashew polysaccharide (Anacardium othonianum Rizz.) and maltodextrin as wall material. Journal of Polymers and the Environment, v. 28, p. 854-862, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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122. | | MELQUIADES, C. da C. V.; LIMA, Y. S.; SOUSA, F. I. L.; AFONSO, L. M. R.; COELHO, J. H. A. da C.; CAMPOS, J. D. de B.; BEZERRA, E. A.; SILVA, E. M. S.; SILVA, T. M. S.; VERISSIMO, G. S.; CORREIA, R. C. Socioeconomic profile of female beekeepers and meliponiculturists in the North of the State of Bahia. In: INTERNATIONAL APICULTURAL CONGRESS, 48., 2023, Santiago. Sustainable beekeeping, from the South to the world: abstract book... Santiago: APIMONDIA, 2023. p. 188. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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123. | | DORELLA, F. A.; RIBEIRO, D.; GUIMARAES, A. de S.; ROCHA, F. S.; LEITE, K. M. C.; MORAES, P. M. R. de A.; MARQUES, W. S.; ANTUNES, C. A.; SEYFFERT, N.; GALA-GARCIA, A.; ROCHA, A. A. M. C.; SILVA, T. M. A.; EL-AOUAR FILHO, R. A.; SANTOS, R. de L.; GOUVEIA, A. M. G.; AZEVEDO, V. Análise do potencial vacinal de uma linhagem recombinante de Corynebacterium pseudotuberculosis em caprinos. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 26., 2011, Foz do Iguaçu. Resumos. Foz do Iguaçu: Sociedade Brasileira de Microbiologia, 2011. Resumo:655-1. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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124. | | SANTOS FILHO, H. P.; CRUZ, J. L.; OLIVEIRA, A. M. G.; SANCHES, N. F.; OLIVEIRA, A. A. R.; CARDOSO, C. E. L.; SOUZA, L. D.; PEIXOTO JUNIOR, E. E.; OLIVEIRA, P. R. A.; LOPES, F. F.; SILVA, T. M. da; GALVÃO, T. D. L. Geração de conhecimentos e transferência de tecnologia na Produção Integrada de mamão no Estado da Bahia. In: SEMINÁRIO BRASILEIRO DE PRODUÇÃO INTEGRADA DE FRUTAS, 11.; SEMINÁRIO SOBRE SISTEMA AGROPECUÁRIO DE PRODUÇÃO INTEGRADA, 3., 2009, Petrolina. PI Brasil: [anais...]. Petrolina: Embrapa Semi-Árido, 2009. 1 CD-ROM. Preservação e qualidade ambiental 3. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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125. | | CRUZ, J. L.; SANTOS FILHO, H. P.; NORONHA, A. C. da S.; OLIVEIRA, A. A. R.; SANCHES, N. F.; CARDOSO, C. E. L.; SOUZA, L. D.; OLIVEIRA, A. M. G.; PEIXOTO JÚNIOR, E. E.; GALVÃO, T. D. L.; LOPES, F. F.; SILVA, T. M. da; ANDRADE, P. R. O. de; SANTANA, S. O. Produção integrada de mamão na Bahia. In: ZAMBOLIM, L.; NASSER, L. C. B.; ANDRIGUETO, J. R.; TEIXEIRA, J. M. A.; KOSOSKI, A. R.; FACHINELLO, J. C. (Org.). Produção integrada no Brasil: agropecuária sustentável alimentos seguros. Brasília, DF: MAPA/ACS, 2009. cap.19 , p. 533-568. il. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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126. | | VITCOSQUE, G. L.; RIBEIRO, L. F. C.; LUCAS, R. C. de; SILVA, T. M. da; RIBEIRO, L. F.; DAMASIO, A. R. de L.; FARINAS, C. S.; GONCALVES, A. Z. L.; SEGATO, F.; BUCKERIDGE, M. S.; JORGE, J. A.; POLIZELI, M. de L. T. M. The functional properties of a xyloglucanase (GH12) of Aspergillus terreus expressed in Aspergillus nidulans may increase performance of biomass degradation. Applied microbiology and biotechnology, [S. ], v. 100, n. 21, p. 9133-9144, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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127. | | SILVA, A. P. C.; MACÊDO, A. A.; COSTA, L. F.; ROCHA, C. E.; GARCIA, L. N. N.; FARIAS, J. R. D.; GOMES, P. P. R.; TEIXEIRA, G. C.; FONSECA, K. W. J.; MAIA, A. R. F.; NEVES, G. G.; ROMÃO, E. L.; SILVA, T. M. A.; MOL, J. P. S.; OLIVEIRA, R. M.; ARAÚJO, M. S. S.; NASCIMENTO, E. F.; MARTINS-FILHO, O. A.; BRANDAO, H. de M.; PAIXÃO, T. A.; SANTOS, R. L. Encapsulated Brucella ovis Lacking a Putative ATP-Binding Cassette Transporter (delta-abcBA) Protects against Wild Type Brucella ovis in Rams. Plos One, v. 10, n. 8, e013865, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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128. | | AGRA, M. de F.; FRANÇA, P. F.; CÂMARA, C. A.; SILVA, T. M. S.; ALMEIDA, R. N. de; AMARAL, F. M. M. do; ALMEIDA, M. Z. de; MEDEIROS, I. A. de; MORAES, M. O; BARBOSA FILHO, J. M.; NURIT, K.; OLIVEIRA, F. de S.; FREIRE, K. R. de L.; MORAIS, L. C. S. L de; RÊGO, T. de J. A. S; BARROS, R. F. de M. Medicinais e produtoras de princípios ativos. In: SAMPAIO, E. V. S. B.; PAREYN, F. G. C.; FIGUEIRÔA, J. M. de; SANTOS JUNIOR, A. G. (Ed.). Espécies da flora nordestina de importância econômica potencial. Recife, Associação Plantas do Nordeste, 2005. p. 135-198. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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Registros recuperados : 128 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Roraima. |
Data corrente: |
20/07/2021 |
Data da última atualização: |
20/07/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
PEDROZO, C. A.; ALCOFORADO, A. T. W.; MAYER, M. M.; SANTOS, R. F. dos; PESSONI, L. A. |
Afiliação: |
CASSIA ANGELA PEDROZO, CPAF-RR; IFRR; IFRR; UFRR; UFRR. |
Título: |
Repetibility of the yield traits of Brazil nut cultivated in Roraima. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Scientia Forestalis, v. 49, n.129, e3458, 2021. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
The objective of this study was to estimate the spatial repeatability coefficients of Bertholletia excelsa fruits and nuts using different statistical methods, as well as to define the minimum number of fruits and nuts to be evaluated for the selection of superior genotypes. Twenty-one genotypes in the 2017 crop and 28 genotypes in the 2018 crop were evaluated. From each genotype, 10 fruits and 10 nuts per fruit were sampled. Seven fruit traits and three nut traits were measured, which were used to estimate repeatability coefficients by four statistical methods: 1) analysis of variance; 2) main components based on the correlation matrix; 3) principal components based on the covariance matrix and 4) structural analysis based on the correlation matrix. Estimates of repeatability coefficients varied among crops, traits and estimation methods. In general, the coefficients presented moderate magnitudes, and the methods based on principal components provided the highest estimates. For the most economically important traits for the Brazil nut market, minimum sampling of 8 fruits and 7 nuts per genotype is required to select genotypes with determination coefficients above 85%. |
Thesagro: |
Bertholletia Excelsa. |
Thesaurus NAL: |
Genetic improvement; Variability. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/224561/1/artigo-repetibilidade-castanheira.pdf
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Marc: |
LEADER 01783naa a2200205 a 4500 001 2133046 005 2021-07-20 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPEDROZO, C. A. 245 $aRepetibility of the yield traits of Brazil nut cultivated in Roraima.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aThe objective of this study was to estimate the spatial repeatability coefficients of Bertholletia excelsa fruits and nuts using different statistical methods, as well as to define the minimum number of fruits and nuts to be evaluated for the selection of superior genotypes. Twenty-one genotypes in the 2017 crop and 28 genotypes in the 2018 crop were evaluated. From each genotype, 10 fruits and 10 nuts per fruit were sampled. Seven fruit traits and three nut traits were measured, which were used to estimate repeatability coefficients by four statistical methods: 1) analysis of variance; 2) main components based on the correlation matrix; 3) principal components based on the covariance matrix and 4) structural analysis based on the correlation matrix. Estimates of repeatability coefficients varied among crops, traits and estimation methods. In general, the coefficients presented moderate magnitudes, and the methods based on principal components provided the highest estimates. For the most economically important traits for the Brazil nut market, minimum sampling of 8 fruits and 7 nuts per genotype is required to select genotypes with determination coefficients above 85%. 650 $aGenetic improvement 650 $aVariability 650 $aBertholletia Excelsa 700 1 $aALCOFORADO, A. T. W. 700 1 $aMAYER, M. M. 700 1 $aSANTOS, R. F. dos 700 1 $aPESSONI, L. A. 773 $tScientia Forestalis$gv. 49, n.129, e3458, 2021.
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Registro original: |
Embrapa Roraima (CPAF-RR) |
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