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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  27/07/2015
Data da última atualização:  12/02/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SILVA, C. M.; ROSA, L. O. L.; STEPHAN, M. P.; BRIGIDA, A. I. S.; CABRAL, L. M. C.; SILVA, G. O. DA; GUARIDO, K. L.; GOMES, D. M.; SILVA-SANTOS, J. E. DA.
Afiliação:  CAROLINE MELLINGER SILVA, CTAA; LUISA O. L. ROSA, UFRJ; MARILIA PENTEADO STEPHAN, CTAA; ANA IRAIDY SANTA BRIGIDA, CTAA; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA; GABRIEL O. DA SILVA, UFSC; KARLA L. GUARIDO, UFSC; DANILO MACÊDO GOMES, UFSC; JOSÉ EDUARDO DA SILVA-SANTOS, UFSC.
Título:  Dual function peptides from pepsin hydrolysates of whey protein isolate.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  International Dairy Journal, v. 48, p. 73-79, sep., 2015.
ISSN:  0958-6946
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this study was to investigate the effect of pepsin hydrolysates of whey protein isolate (WPI) on vascular relaxation and emulsifying capacity. WPI was subjected to pepsin hydrolysis for 5 h. The chromatographic profiles of the samples showed the formation of a wide variety of peptides. Addition of WPI hydrolysates in phenylephrine-contracted rat aortic rings induced a similar concentrationdependent relaxation in both endothelium-intact and endothelium-denuded preparations. In endothelium-denuded vessels the maximum relaxation induced by WPI fractions increased along the time, reaching over 70% after 3 h-hydrolysis on. In addition, the vascular relaxation was not associated with an inhibition of the angiotensin-converting enzyme or activation of Kþ channels. Hydrolysed fractions were further evaluated for the emulsifying capacity (EC) and all tested fractions were able to keep an EC over 60%. These results reinforce the potential of WPI pepsin-hydrolysates as an option in the search for dual function peptides from whey proteins.
Palavras-Chave:  Pepsin hydrolysates; Protein isolate; WPI.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA12834 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  26/09/2013
Data da última atualização:  26/09/2013
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  ROCHA, M. M. da; SOARES, T. L.; SEREJO, J. A. dos S.
Afiliação:  MARCOS MACHADO DA ROCHA, UFRB; TALIANE LEILA SOARES, Capes; JANAY ALMEIDA DOS SANTOS SEREJO, CNPMF.
Título:  Efeito de extratos florais de Grande Naine sobre a germinação in vitro de grãos de pólen.
Complemento do título:  Effect of banana flower extracts of Grand Naine in the in vitro germination of pollen grains.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO INTERNACIONAL ACORBAT, 20., 2013, Fortaleza. Acorbat: 40 anos compartilhando ciência e tecnologia. Fortaleza: Instituto Frutal: Acorbat Internacional, 2013.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Estudos mostram que na polinização de cultivares do subgrupo Cavendish, os grãos de pólen germinam na superfície do estigma, mas o tubo polínico não penetra. É observado que na região distal do ovário ocorre uma oxidação do tecido, que pode estar relacionada à produção de alguma substância que poderia impedir a emissão de algum sinal que direcionaria o tubo polínico até o óvulo.
Thesagro:  Banana; Polinização.
Thesaurus NAL:  Pollination.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/90147/1/EFEITO-DE-EXTRATOS-FLORAIS-DE-GRANDE-NAINE.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMF29701 - 1UPCAA - PP634.772A185
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