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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Ocidental. |
Data corrente: |
05/12/2000 |
Data da última atualização: |
30/01/2020 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SILVA JUNIOR, J. P. da; LEHMANN, J. |
Afiliação: |
JOSE PEREIRA DA SILVA JUNIOR, CPAA. |
Título: |
Importance of Pueraria phaseoloides for the N cycle in tropical tree production. |
Ano de publicação: |
2000 |
Fonte/Imprenta: |
In: GERMAN-BRAZILIAN WORKSHOP ON NEOTROPICAL ECOSYSTEMS, 2000, Hamburg. Programa and abstracts... Hamburg: University, 2000. |
Páginas: |
p. 184. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this study was to analyse the biomass production and nutrition of pueraria as a cover crop grown in three different agroforestry systems (System 1: cupuacu, pupunha (peach palm), and seringueira (rubber tree); System 2: cupuacu, pupunha and urucu (annatto); System 3: cupuacu, seringueira, coco and citrus) at two levels of fertilisation, and its potential to contribute to the N stocks of the cropping system by biological N2 fixation, in Manaus-AM (Brasil). The larger nutrient uptake and return through litter indicated a rapid nutrient cycling at the plant-topsoil interface thus reducing leaching and keeping nutrients in a vailable form. The considerable amount of biologically fixed N2 was a relevant and important addition to the N pool of the cropping systems. |
Palavras-Chave: |
Amazonas; Bixa orella; Brasil; Cover plants; Fertilizers application; Manaus; Urucu. |
Thesagro: |
Adubação; Bactris Gasipaes; Bertholletia Excelsa; Castanha do Para; Citrus Sinensis; Cobertura do Solo; Coco; Cocos Nucifera; Conservação do Solo; Cupuaçu; Fertilidade do Solo; Fixação de Nitrogênio; Floresta Tropical Úmida; Laranja; Latossolo Amarelo; Leguminosa; Pueraria Phaseoloides; Pupunha; Theobroma Grandiflorum. |
Thesaurus Nal: |
Ferralsols; legumes; nitrogen fixation; soil conservation; soil fertility; tropical rain forests. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/125538/1/p.-184.pdf
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Marc: |
LEADER 02246nam a2200517 a 4500 001 1670043 005 2020-01-30 008 2000 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSILVA JUNIOR, J. P. da 245 $aImportance of Pueraria phaseoloides for the N cycle in tropical tree production. 260 $aIn: GERMAN-BRAZILIAN WORKSHOP ON NEOTROPICAL ECOSYSTEMS, 2000, Hamburg. Programa and abstracts... Hamburg: University$c2000 300 $ap. 184. 520 $aThe objective of this study was to analyse the biomass production and nutrition of pueraria as a cover crop grown in three different agroforestry systems (System 1: cupuacu, pupunha (peach palm), and seringueira (rubber tree); System 2: cupuacu, pupunha and urucu (annatto); System 3: cupuacu, seringueira, coco and citrus) at two levels of fertilisation, and its potential to contribute to the N stocks of the cropping system by biological N2 fixation, in Manaus-AM (Brasil). The larger nutrient uptake and return through litter indicated a rapid nutrient cycling at the plant-topsoil interface thus reducing leaching and keeping nutrients in a vailable form. The considerable amount of biologically fixed N2 was a relevant and important addition to the N pool of the cropping systems. 650 $aFerralsols 650 $alegumes 650 $anitrogen fixation 650 $asoil conservation 650 $asoil fertility 650 $atropical rain forests 650 $aAdubação 650 $aBactris Gasipaes 650 $aBertholletia Excelsa 650 $aCastanha do Para 650 $aCitrus Sinensis 650 $aCobertura do Solo 650 $aCoco 650 $aCocos Nucifera 650 $aConservação do Solo 650 $aCupuaçu 650 $aFertilidade do Solo 650 $aFixação de Nitrogênio 650 $aFloresta Tropical Úmida 650 $aLaranja 650 $aLatossolo Amarelo 650 $aLeguminosa 650 $aPueraria Phaseoloides 650 $aPupunha 650 $aTheobroma Grandiflorum 653 $aAmazonas 653 $aBixa orella 653 $aBrasil 653 $aCover plants 653 $aFertilizers application 653 $aManaus 653 $aUrucu 700 1 $aLEHMANN, J.
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
27/10/2022 |
Data da última atualização: |
26/01/2024 |
Autoria: |
MENEZES, G. L.; GONÇALVES, L. C.; SOUSA, P. G. de; MICHEL, P. H. F.; OLIVEIRA, R. B. P. de; OLIVEIRA, A. F. de; MELO, D. F. de O.; PIRES, F. P. A. de A; JAYME, D. G. |
Afiliação: |
GUILHERME LOBATO MENEZES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MINAS GERAIS; LÚCIO CARLOS GONÇALVES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MINAS GERAIS; PAMELA GROSSI DE SOUSA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MINAS GERAIS; PEDRO HENRIQUE FULGÊNCIO MICHEL, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MINAS GERAIS; ROSEANE BATITUCCI PASSOS DE OLIVEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MINAS GERAIS; ALAN FIGUEIREDO DE OLIVEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MINAS GERAIS; DANIEL FERREIRA DE OLIVEIRA MELO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MINAS GERAIS; FREDERICO PATRUS ANANIAS DE ASSIS PIRES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MINAS GERAIS; DIOGO GONZAGA JAYME, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MINAS GERAIS. |
Título: |
Corn silage quality under delayed sealing and microbial inoculant use. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 57, e02831, 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.1590/S1678-3921.pab2022.v57.02831 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Qualidade da silagem de milho submetida a atraso na vedação e uso de inoculantes microbianos. |
Conteúdo: |
ABSTRACT - The objective of this work was to determine the effects of sealing delay for 12 hours and of the use of microbial inoculant with heterofermentative bacteria on whole-plant corn (Zea mays) silage. The experimental design was completely randomized in a 2×2 factorial arrangement (with or without inoculant × with or without sealing delay). Silage was evaluated for: chemical composition, in vitro dry matter digestibility (IVDMD), fermentative parameters, losses, aerobic stability, and microbiological profile. The heating of the silage caused by respiration increased the contents of neutral detergent insoluble protein and of acid detergent insoluble protein by 77 and 27.3%, respectively. Soluble carbohydrate losses increased the contents of neutral detergent fiber corrected for ash and protein by 9.1% and of acid detergent fiber by 5.1%, but decreased the content of nonfibrous carbohydrates by 11.2%. IVDMD did not differ between treatments. Silages with delayed sealing and the inoculant showed higher pH and contents of acetic acid, propionic acid, and ammoniacal nitrogen, but a lower content of lactic acid. Delayed sealing reduces the nutritional value, increases the fibrous fractions, and decreases the soluble carbohydrates, whereas the use of inoculant does not improve the nutritional value and aerobic stability of the silages. RESUMO- O objetivo deste trabalho foi determinar os efeitos do atraso de vedação por 12 horas e do uso de inoculante com bactérias heterofermentativas na silagem de plantas inteiras de milho (Zea mays). O delineamento experimental foi inteiramente casualizado, em arranjo fatorial 2×2 (com ou sem inoculante × com ou sem atraso de vedação). Avaliou-se a silagem quanto a: composição química, digestibilidade in vitro de matéria seca (DIVMS), parâmetros fermentativos, perdas, estabilidade aeróbica e perfil microbiológico. O aquecimento da silagem causado pela respiração aumentou o teor de proteína insolúvel em detergente neutro e o de proteína insolúvel em detergente ácido em 77 e 27,3%, respectivamente. As perdas de carboidratos solúveis aumentaram o teor de fibras em detergente neutro corrigidas para cinzas e proteínas em 9,1% e de fibras em detergente ácido em 5,1%, mas diminuíram o teor de carboidratos não fibrosos em 11,2%. A DIVMS não diferiu entre os tratamentos. As silagens com vedação atrasada e inoculadas apresentaram maiores pH e teores de ácido acético, ácido propiônico e nitrogênio amoniacal, mas menor teor de ácido láctico. A vedação atrasada reduz o valor nutricional, aumenta as frações fibrosas e diminui os carboidratos solúveis, enquanto o uso de inoculante não melhora o valor nutricional e a estabilidade aeróbica das silagens. MenosABSTRACT - The objective of this work was to determine the effects of sealing delay for 12 hours and of the use of microbial inoculant with heterofermentative bacteria on whole-plant corn (Zea mays) silage. The experimental design was completely randomized in a 2×2 factorial arrangement (with or without inoculant × with or without sealing delay). Silage was evaluated for: chemical composition, in vitro dry matter digestibility (IVDMD), fermentative parameters, losses, aerobic stability, and microbiological profile. The heating of the silage caused by respiration increased the contents of neutral detergent insoluble protein and of acid detergent insoluble protein by 77 and 27.3%, respectively. Soluble carbohydrate losses increased the contents of neutral detergent fiber corrected for ash and protein by 9.1% and of acid detergent fiber by 5.1%, but decreased the content of nonfibrous carbohydrates by 11.2%. IVDMD did not differ between treatments. Silages with delayed sealing and the inoculant showed higher pH and contents of acetic acid, propionic acid, and ammoniacal nitrogen, but a lower content of lactic acid. Delayed sealing reduces the nutritional value, increases the fibrous fractions, and decreases the soluble carbohydrates, whereas the use of inoculant does not improve the nutritional value and aerobic stability of the silages. RESUMO- O objetivo deste trabalho foi determinar os efeitos do atraso de vedação por 12 horas e do uso de inoculante com bactérias heteroferme... Mostrar Tudo |
Thesagro: |
Bactéria; Fermentação; Inoculante; Microbiologia; Milho; Silagem; Zea Mays. |
Thesaurus NAL: |
Corn; Corn silage; Fermentation; Lactobacillus; Microbiology. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1147848/1/Corn-silage-quality-under-2022.pdf
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Marc: |
LEADER 03938naa a2200385 a 4500 001 2147848 005 2024-01-26 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1590/S1678-3921.pab2022.v57.02831$2DOI 100 1 $aMENEZES, G. L. 245 $aCorn silage quality under delayed sealing and microbial inoculant use.$h[electronic resource] 260 $c2022 500 $aTítulo em português: Qualidade da silagem de milho submetida a atraso na vedação e uso de inoculantes microbianos. 520 $aABSTRACT - The objective of this work was to determine the effects of sealing delay for 12 hours and of the use of microbial inoculant with heterofermentative bacteria on whole-plant corn (Zea mays) silage. The experimental design was completely randomized in a 2×2 factorial arrangement (with or without inoculant × with or without sealing delay). Silage was evaluated for: chemical composition, in vitro dry matter digestibility (IVDMD), fermentative parameters, losses, aerobic stability, and microbiological profile. The heating of the silage caused by respiration increased the contents of neutral detergent insoluble protein and of acid detergent insoluble protein by 77 and 27.3%, respectively. Soluble carbohydrate losses increased the contents of neutral detergent fiber corrected for ash and protein by 9.1% and of acid detergent fiber by 5.1%, but decreased the content of nonfibrous carbohydrates by 11.2%. IVDMD did not differ between treatments. Silages with delayed sealing and the inoculant showed higher pH and contents of acetic acid, propionic acid, and ammoniacal nitrogen, but a lower content of lactic acid. Delayed sealing reduces the nutritional value, increases the fibrous fractions, and decreases the soluble carbohydrates, whereas the use of inoculant does not improve the nutritional value and aerobic stability of the silages. RESUMO- O objetivo deste trabalho foi determinar os efeitos do atraso de vedação por 12 horas e do uso de inoculante com bactérias heterofermentativas na silagem de plantas inteiras de milho (Zea mays). O delineamento experimental foi inteiramente casualizado, em arranjo fatorial 2×2 (com ou sem inoculante × com ou sem atraso de vedação). Avaliou-se a silagem quanto a: composição química, digestibilidade in vitro de matéria seca (DIVMS), parâmetros fermentativos, perdas, estabilidade aeróbica e perfil microbiológico. O aquecimento da silagem causado pela respiração aumentou o teor de proteína insolúvel em detergente neutro e o de proteína insolúvel em detergente ácido em 77 e 27,3%, respectivamente. As perdas de carboidratos solúveis aumentaram o teor de fibras em detergente neutro corrigidas para cinzas e proteínas em 9,1% e de fibras em detergente ácido em 5,1%, mas diminuíram o teor de carboidratos não fibrosos em 11,2%. A DIVMS não diferiu entre os tratamentos. As silagens com vedação atrasada e inoculadas apresentaram maiores pH e teores de ácido acético, ácido propiônico e nitrogênio amoniacal, mas menor teor de ácido láctico. A vedação atrasada reduz o valor nutricional, aumenta as frações fibrosas e diminui os carboidratos solúveis, enquanto o uso de inoculante não melhora o valor nutricional e a estabilidade aeróbica das silagens. 650 $aCorn 650 $aCorn silage 650 $aFermentation 650 $aLactobacillus 650 $aMicrobiology 650 $aBactéria 650 $aFermentação 650 $aInoculante 650 $aMicrobiologia 650 $aMilho 650 $aSilagem 650 $aZea Mays 700 1 $aGONÇALVES, L. C. 700 1 $aSOUSA, P. G. de 700 1 $aMICHEL, P. H. F. 700 1 $aOLIVEIRA, R. B. P. de 700 1 $aOLIVEIRA, A. F. de 700 1 $aMELO, D. F. de O. 700 1 $aPIRES, F. P. A. de A 700 1 $aJAYME, D. G. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira$gv. 57, e02831, 2022.
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