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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
06/09/2017 |
Data da última atualização: |
07/08/2021 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SILVA, V. M. da; ARAÚJO FILHO, J. A. de; REGO, M. C. do; GADELHA, J. A. |
Afiliação: |
VADEREDES MARTINS DA SILVA; JOÃO AMBRÓSIO DE ARAÚJO FILHO, CNPC; MAILDE CARLOS DO REGO, Universidade Federal do Ceará (UFC) - Fortaleza, CE, Brasil; JOÃO ADALBERTO GADELHA, Universidade Federal do Ceará (UFC) - Fortaleza, CE, Brasil. |
Título: |
Teor protéico da fitomassa e da dieta de bovinos em diferentes épocas e níveis de manipulação da caatinga. |
Ano de publicação: |
1990 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO NORDESTINO DE ALIMENTAÇÃO DE RUMINANTES, 3., 1990, João Pessoa. Anais... João Pessoa: UFPB, 1990. p. 156. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Manipulação da Caatinga. |
Thesagro: |
Alimento para animal; Bovino; Caatinga; Capim Buffel; Cenchrus ciliaris; Dieta; Gramínea Forrageira; Pastagem Nativa. |
Thesaurus Nal: |
Animal feeding; Brazil; Cattle feeding; Forage grasses. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/163521/1/CNPC-1990-Teor-proteico.pdf
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Marc: |
LEADER 00950nam a2200289 a 4500 001 2075125 005 2021-08-07 008 1990 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSILVA, V. M. da 245 $aTeor protéico da fitomassa e da dieta de bovinos em diferentes épocas e níveis de manipulação da caatinga.$h[electronic resource] 260 $aIn: SIMPÓSIO NORDESTINO DE ALIMENTAÇÃO DE RUMINANTES, 3., 1990, João Pessoa. Anais... João Pessoa: UFPB, 1990. p. 156.$c1990 650 $aAnimal feeding 650 $aBrazil 650 $aCattle feeding 650 $aForage grasses 650 $aAlimento para animal 650 $aBovino 650 $aCaatinga 650 $aCapim Buffel 650 $aCenchrus ciliaris 650 $aDieta 650 $aGramínea Forrageira 650 $aPastagem Nativa 653 $aManipulação da Caatinga 700 1 $aARAÚJO FILHO, J. A. de 700 1 $aREGO, M. C. do 700 1 $aGADELHA, J. A.
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
20/11/2017 |
Data da última atualização: |
22/01/2021 |
Tipo da produção científica: |
Nota Técnica/Nota Científica |
Autoria: |
SOUZA, P. H. de; FATURI, C.; RODRIGUES, L. F. de S.; SILVA FILHO, E. da; RÊGO, A. C. do; RODRIGUES FILHO, J. A. |
Afiliação: |
Paulo Henrique de Souza, UFRA; Cristian Faturi, UFRA; Luiz Fernando de Souza Rodrigues, UFRA; Ednaldo da Silva Filho, UFRA; Aníbal Coutinho do Rêgo, UFRA; JOSE ADERITO RODRIGUES FILHO, CPATU. |
Título: |
Nutritional value of elephant grass genotypes. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 10, p. 951-955, out. 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Notas Científicas. Título em português: Valor nutritivo de genótipos de capim-elefante. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to assess the nutritive value of four elephant grass (Pennisetum purpureum) genotypes. The chemical composition, intake by sheep, and digestibility of different genotypes (G1, G2, G3, and G4) were evaluated. A dry matter (DM) digestibility assay was performed with total leftovers and feces collected from 20 sheep kept in metabolic cages. G3 had lower DM intake in grams per animal per day compared with G1 and G2, and it had greater digestibility, crude protein, neutral detergent fiber, and acid detergent fiber values. G1, G2, and G4 have the best nutritive values among the evaluated genotypes. |
Palavras-Chave: |
Intake. |
Thesagro: |
Consumo; Digestibilidade; Pennisetum purpureum; Ruminante. |
Thesaurus NAL: |
Digestibility; Ruminants. |
Categoria do assunto: |
-- F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/167003/1/Nutritional-value-of-elephant.pdf
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Marc: |
LEADER 01489naa a2200277 a 4500 001 2085810 005 2021-01-22 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSOUZA, P. H. de 245 $aNutritional value of elephant grass genotypes.$h[electronic resource] 260 $c2017 500 $aNotas Científicas. Título em português: Valor nutritivo de genótipos de capim-elefante. 520 $aThe objective of this work was to assess the nutritive value of four elephant grass (Pennisetum purpureum) genotypes. The chemical composition, intake by sheep, and digestibility of different genotypes (G1, G2, G3, and G4) were evaluated. A dry matter (DM) digestibility assay was performed with total leftovers and feces collected from 20 sheep kept in metabolic cages. G3 had lower DM intake in grams per animal per day compared with G1 and G2, and it had greater digestibility, crude protein, neutral detergent fiber, and acid detergent fiber values. G1, G2, and G4 have the best nutritive values among the evaluated genotypes. 650 $aDigestibility 650 $aRuminants 650 $aConsumo 650 $aDigestibilidade 650 $aPennisetum purpureum 650 $aRuminante 653 $aIntake 700 1 $aFATURI, C. 700 1 $aRODRIGUES, L. F. de S. 700 1 $aSILVA FILHO, E. da 700 1 $aRÊGO, A. C. do 700 1 $aRODRIGUES FILHO, J. A. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 52, n. 10, p. 951-955, out. 2017.
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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