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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  18/08/2023
Data da última atualização:  30/08/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SILVA, T. R.; SILVA, T. R.; SANO, E. E.; VIEIRA, D. L. M.
Afiliação:  TAMILIS ROCHA SILVA, University of Brasília; TAIS ROCHA SILVA, Itaú Unibanco Holding S.A.; EDSON EYJI SANO, CPAC; DANIEL LUIS MASCIA VIEIRA, Cenargen.
Título:  Mapping the regeneration potential of native vegetation in cultivated pastures of the Brazilian Cerrado.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Environmental Monitoring and Assessment, 195, 2023. Article 1038.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s10661-023-11606-x
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract The Brazilian Cerrado is a hotspot of biodiversity conservation and an important global agricultural region. Cultivated pastures under diferent degradation levels are dominant in the landscape and are being targeted for sustainable agricultural intensifcation and restoration of native vegetation. In this study, we classifed the cultivated pastures of the Brazilian Cerrado according to their potential for natural regeneration, based on feld surveys and environmental predictors. We surveyed the native vegetation cover in 186 plots distributed along 93 cultivated pastures. The environmental predictors considered in this study were the proportion of sand in the soil, cation exchange capacity, climate water defcit, pasture age, slope, and pasture vigor index. We then applied the Random Forest regression algorithm to predict and map the cultivated pastures according to their potential for natural regeneration in the 19 Cerrado ecoregions. The potential for natural regeneration was classifed into low (< 30% of native plant cover), medium (30?50%), and high (> 50%). Our prediction explained 75% of the data variability. Most of the cultivated pastures presented medium potential for natural regeneration (57%), while 31% and 12% presented high and low potentials, respectively. Cultivated pastures in ecoregions with high mechanization, due to their high water availability and extensive fat terrains, presented low potential for natural regeneration. This frst attempt to map the ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Pasturelands; Priority areas for natural regeneration; Random Forest; Tropical savanna.
Thesagro:  Cerrado; Floresta; Regeneração Natural.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CENARGEN39202 - 1UPCAP - DD
CPAC37621 - 1UPCAP - DDDIGITALDIGITAL
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  07/01/2016
Data da última atualização:  23/03/2016
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  FORESTI, A.; SILVA, L. F. da; RITSCHEL, P. S.; GUERRA, C. C.
Afiliação:  LETICIA FLORES DA SILVA, CNPUV; PATRICIA SILVA RITSCHEL, CNPUV; CELITO CRIVELLARO GUERRA, CNPUV.
Título:  Quantificação de fenóis bioativos para seleção de uvas com alto valor nutracêutico.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 15.; CONGRESSO BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 13., 2015, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho: Associação Brasileira de Enologia, 2015. p. 376.
Idioma:  Português
Notas:  XV Congresso Latino-Americano de Viticultura e Enologia E XIII Congresso Brasileiro de Viticultura e Enologia. Bento Gonçalves-RS, 3 a 7 de Novembro de 2015.
Palavras-Chave:  Fenóis bioativos; Valor nutracêutico.
Thesagro:  Melhoramento Vegetal; UVA; Viticultura.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/136764/1/Foresti-376.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV16256 - 1UPCRA - DD634.8816.00922
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