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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  10/09/2018
Data da última atualização:  06/12/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  OLIVEIRA, P. P. A.; CORTE, R. R. S.; SILVA, S. L.; RODRIGUEZ, P. H. M.; SAKAMOTO, L. S.; PEDROSO, A. de F.; TULLIO, R. R.; BERNDT, A.
Afiliação:  PATRICIA PERONDI ANCHAO OLIVEIRA, CPPSE; Rosana Rüegger Pereira da Silva Corte, Faculdade de Zootecnia e Engenharia de Alimentos, USP; Saulo da Luz e Silva, Faculdade de Zootecnia e Engenharia de Alimentos, USP; Paulo Henrique Mazza Rodrigues, Faculdade de Medicina Veterinária e Zootecnia, USP; Leandro Sannomiya Sakamoto, Faculdade de Zootecnia e Engenharia de Alimentos, USP; ANDRE DE FARIA PEDROSO, CPPSE; RYMER RAMIZ TULLIO, CPPSE; ALEXANDRE BERNDT, CPPSE.
Título:  The effect of grazing system intensification on the growth and meat quality of beef cattle in the Brazilian Atlantic Forest biome.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Meat Science, v. 139, p. 157-161, 2018.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2018.01.019
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study was carried out to evaluate the effects of four levels of intensification of grazing systems: 1) degraded pasture - DP; 2) irrigated pasture with high stocking rate - IHS; 3) dryland pasture with high stocking rate - DHS; 4) dryland pasture with moderate stocking rate - DMS; on growth, muscle development and meat quality of Nellore steers (271 ± 2.2 kg of live body weight - BW; 15 months old) during two consecutive periods (17 and 15 months). The final BW, the average daily BW gain, the hot carcass weight and the dress percentage were greater (P < 0.0001), and the ribeye area tended to be greater (P =0.085), in the intensified systems compared to the degraded system. Animals in all systems presented similar back fat. Muscle development increased with the intensification of the grazing systems and meat quality was not affected.
Palavras-Chave:  Bovinos de corte; Qualidade da carne.
Thesagro:  Carcaça; Pastagem.
Thesaurus Nal:  Grasslands; Nellore.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSE24443 - 1UPCAP - DDPROCI-2018.00054OLI2018.00065
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41.Imagem marcado/desmarcadoBONIN, N.; NOVAIS, F. J.; SILVA, S. L.; GOMES, R. da C.; FIGUEIREDO, A. S.; TORRALVO. P. R.; FIGUEIREDO, L. G.; MCLEAN, P. A. B.; BARBOSA, V. N.; CAMPO, J. H. A.; SOLPELSA, T. V.; SANTANA, H. A.; REZENDE, F. M.; FERRAZ, J. B. Genetic parameters for fat thickness measured in different anatomical points of Longissimus muscle in Nellore cattle. Journal of Animal Science v.90, (Supplement 3/J); Journal of Dairy Science, v.95, (Supplement 2), p.58, 2012. Edição dos trabalhos do ADSA-PSA-AMPA-ASAS-CSAS-WSASAS JOINT ANNUAL MEETING, 2012, Phoenix-AR. Meat Science and Muscle Biology I. M148.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte.
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42.Imagem marcado/desmarcadoSOUSA, V. F. de O.; SANTOS, G. L. dos; MAIA, J. M.; MAIA JÚNIOR, S. de O.; SANTOS, J. P. de O.; COSTA, J. E.; SILVA, A. F. da; DIAS, T. J.; SILVA, S. L. F. da; TANIGUCHI, C. A. K. Salinity-tolerant dwarf cashew rootstock has better ionic homeostasis and morphophysiological performance of seedlings. Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, v. 27, n. 2, p. 92–100, fev. 2023. Título em português: Porta-enxerto de cajueiro anão tolerante à salinidade tem melhor homeostase iônica e desempenho morfofisiológico de mudas.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.
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43.Imagem marcado/desmarcadoBONIN, N.; SILVA, S. L.; BUNGER, L.; ROSS, D.; CRAIGIE, C.; GOMES, R. da C.; FIGUEIREDO, A.; TORRALVO. P.; CAMPO, J. H. A.; BARBOSA, V. N.; NOVAIS, F. J.; SANTANA, M. H. A.; OLIVEIRA, L. S.; MAZON, M.; FERRAZ, J. B. S. Visible and near infrared reflectance spectroscopy (Vis-NIRS) to predict tenderness in Nellore cattle. Journal of Animal Science v.91, (E - Supplement 2); Journal of Dairy Science, v.96, (E - Supplement 1), p.575, 2013. TH294
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte.
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