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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Ocidental. |
Data corrente: |
08/10/2004 |
Data da última atualização: |
09/09/2013 |
Autoria: |
SOUZA, A. das G. C. de; SILVA, S. E. L. da. |
Título: |
Avaliação de frutos de Theobroma bicolor em Manaus-Amazonas. |
Ano de publicação: |
1999 |
Fonte/Imprenta: |
Manaus: Embrapa Amazônia Ocidental, 1999. |
Páginas: |
2 p. |
Série: |
(Embrapa Amazônia Ocidental. Pesquisa em Andamento, 37). |
ISSN: |
1517-2538 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O presente trabalho teve como objetivo avaliar os frutos de doze acessos que fazem parte da coleção de germoplasma de Theobroma nas condições edafoclimáticas de Manaus (AM). |
Palavras-Chave: |
Amazonas; Brasil; Manaus. |
Thesagro: |
Cupuaçu; Fruto; Theobroma Bicolor. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/89176/1/PA-37-Aparecida.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA) |
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Biblioteca |
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Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agrobiologia. Para informações adicionais entre em contato com cnpab.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrobiologia. |
Data corrente: |
06/04/2018 |
Data da última atualização: |
11/01/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
MORAES, L. F. D. de; AMEIDA, J. C. de C.; NEPOMUCENO, D. de D.; MORENZ, M. J. F.; MELO, B. M. G. de; FREITAS, R. S. X. de. |
Afiliação: |
LUIZ FERNANDO DUARTE DE MORAES, CNPAB. |
Título: |
Milled legume grain as urease source for the ammonization of elephant grass hay. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF v. 52, n. 12, p. 1268-1275, dez. 2017. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Título em português: Grãos de leguminosas moídas como fonte de urease para amonização do feno de capim-elefante. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the use of soybean (Glycine max), pigeon pea (Cajanus cajan), and jack bean (Canavalia ensiformis) as urease sources for elephant grass (Pennisetum purpureum) hay ammoniated with urea. The experimental design was completely randomized in a double factorial arrangement with one additional treatment: 4 urease source levels x 3 urease sources + 1 control. Chemicalbromatological analyses and carbohydrate fractionation were performed in the hay, and cumulative gas production in vitro was determined. There were interactions between urease level and source for neutral detergent fiber and acid detergent fiber, in which 1 and 2% jack bean lowered acid detergent fiber values, and 2% jack bean and 3% soybean reduced lignin content. The addition of milled legume grains reduces fiber components and increases non protein nitrogen content in elephant grass hay ammoniated with urea. Adding 4% milled soybean increases gas production in the soluble fraction. |
Palavras-Chave: |
Cenchrus purpureus; Roughage. |
Thesagro: |
Cajanus Cajan; Canavalia Ensiformis; Nitrogênio não proteico; Pennisetum purpureum; Volumosos. |
Thesaurus NAL: |
nonprotein nitrogen. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
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Embrapa Agrobiologia (CNPAB) |
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