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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
18/09/1995 |
Data da última atualização: |
24/01/2006 |
Autoria: |
SILVA, S. D. dos A. e. |
Título: |
Variabilidade no arroz cultivado (Oryza sativa L.) cv. BR-IRGA 409 e suas conseqüências no melhoramento e produção de sementes. |
Ano de publicação: |
1988 |
Fonte/Imprenta: |
1988 |
Páginas: |
64 f. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Dissertação (Mestrado em Fitomelhoramento) - Universidade Federal de Pelotas, Pelotas. |
Conteúdo: |
Objetivando verificar a existência de variação na cultivar BR-IRGA 409 e se possível estimá-la quantitativa e qualitativamente, foi estudada uma amostra de semente básica e outra de semente fiscalizada. Utilizou-se essa cultivar por ser atualmente a mais cultivada no Rio Grande do Sul. |
Palavras-Chave: |
Melhoramento genético. |
Thesagro: |
Arroz; Melhoramento; Oryza Sativa; Produção; Semente. |
Thesaurus Nal: |
rice. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amapá. |
Data corrente: |
01/08/2022 |
Data da última atualização: |
08/08/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
MIRANDA, L. de V. A.; MOCHIUTTI, S.; CUNHA, A. C. da; CUNHA, H. F. A. |
Afiliação: |
LIDIANE DE VILHENA AMANAJÁS MIRANDA, IFAP; SILAS MOCHIUTTI, CPAF-AP; ALAN CAVALCANTI DA CUNHA, UNIFAP; HELENILZA FERREIRA ALBUQUERQUE CUNHA, UNIFAP. |
Título: |
Discarding and final destination of açaí in the Oriental Amazon - Brazil. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Ambiente & Sociedade, v. 25, 2022. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1590/1809-4422asoc2020138r2vu2022L2OA |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The intensification of the production of açaí (Euterpe oleracea Mart.) and the increase in consumption resulted in the generation of significant amounts of waste that require an adequate final destination. The objective of the research was to evaluate how occurs the discarding and final disposal of açaí lumps processed in Macapá and Santana counties-AP. Thus, semi-structured forms were applied to 212 artisanal açaí beaters (151 in Macapá and 61 in Santana). Information on the disposal and destination of seeds from the açaí mixers were spatialized using the ArcGis software. The results showed that the form of discarding of processed açaí lumps and their final destination are not determined by the size of the açaí-processing shops. However, final disposal was influenced by the higher estimated profit (p<0.05). Most of the disposal and destination are inadequate (53%) and still depend on specific management and legislation that result in environmentally sustainable alternatives. |
Palavras-Chave: |
Artisanal processing; Processamento artesanal; Resíduos sólidos; Sustainability; Sustentabilidade. |
Thesagro: |
Açaí. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/237862/1/CPAF-AP-2022-Discarding-and-final-destination-of-acai.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amapá (CPAF-AP) |
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