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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  16/12/2014
Data da última atualização:  28/03/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ALEXANDRE, P. A.; GOMES, R. da C.; SANTANA, M. H. A.; SILVA, S. L.; LEMES, P. R.; MUDADU, M. de A.; REGITANO, L. C. de A.; MEIRELLES, F. V.; FERRAZ, J. B. S.; FUKUMASU, H.
Afiliação:  PÂMELA A. ALEXANDRE, UNIVERSIDADE DE SÃO PAULO/PIRASSUNUNGA; RODRIGO DA COSTA GOMES, CNPGC; MIGUEL H. A. SANTANA, USP/PIRASSUNUNGA; SAULO L. SILVA, UNIVERSIDADE DE SAO PAULO/PIRASSUNUNGA; PAULO R. LEMES, UNIVERSIDADE DE SÃO PAULO/PIRASSUNUNGA; MAURICIO DE ALVARENGA MUDADU, CPPSE; LUCIANA CORREIA DE ALMEIDA REGITANO, CPPSE; FLAVIO V. MEIRELLES, UNIVERSIDADE DE SAO PAULO/PIRASSUNUNGA; JOSÉ B. S. FERRAZ, UNIVERSIDADE DE SAO PAULO/PIRASSUNUNGA; HEIDGE FUKUMASU, UNIVERSIDADE DE SAO PAULO/PIRASSUNUNGA.
Título:  Bovine NR1I3 gene polymorphisms and its association with feed efficiency traits in Nellore cattle.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Meta Gene, v. 2, p. 206-217, dec. 2014.
DOI:  10.1016/j.mgene.2014.01.003
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The Nuclear receptor 1 family I member 3 (NR1I3), also known as the Constitutive Androstane Receptor (CAR), was initially characterized as a key regulator of xenobiotic metabolism. However, recent biochemical and structural data suggest that NR1I3 is activated in response to metabolic and nutritional stress in a ligand-independent manner. Thus, we prospected the Bovine NR1I3 gene for polymorphisms and studied their association with feed efficiency traits in Nellore cattle. First, 155 purebredNellore bullswere individuallymeasured for Residual Feed Intake (RFI) and the 25 best (High Feed Efficiency group, HFE) and the 25 worst animals (Low Feed Efficiency group, LFE) were selected for DNA extraction. The entire Bovine NR1I3 gene was amplified and polymorphisms were identified by sequencing. Then, one SNP different between HFE and LFE groupswas genotyped in all the 155 animals and in another 288 animals totalizing 443 Nellore bulls genotyped for association of NR1I3 SNPs with feed efficiency traits. We found 24 SNPs in the NR1I3 gene and choose a statistically different SNP between HFE and LFE groups for further analysis. Genotyping of the 155 animals showed a significant associationwithin SNP and RFI (p = 0.04), Residual Intake and BW Gain (p = 0.04) and Dry Matter Intake (p = 0.01). This SNP is located in the 5′flanking promoter region of NR1I3.
Palavras-Chave:  CAR; NR113 gene; Residual feed intake.
Thesaurus Nal:  beef cattle; Nellore.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSE22720 - 1UPCAP - DDPROCI-2014.00126ALE2014.00126
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Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  09/12/2023
Data da última atualização:  09/12/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 4
Autoria:  VIEIRA, A. L. S.; SOUSA, R. C. S. de; CORREIA, V. T. da V.; QUEIROZ, V. A. V.; SILVA, W. A. da; GARCIA, M. A. V. T.; ARAÚJO, R. L. B. de.
Afiliação:  ANA LUIZA SANTOS VIEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MINAS GERAIS; ROBERTO CESAR SANTOS DE SOUSA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MINAS GERAIS; VINÍCIUS TADEU DA VEIGA CORREIA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MINAS GERAIS; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; WASHINGTON AZEVÊDO DA SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SÃO JOÃO DEL-REI; MARIA APARECIDA VIEIRA TEIXEIRA GARCIA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MINAS GERAIS; RAQUEL LINHARES BELLO DE ARAÚJO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MINAS GERAIS.
Título:  Starch-based hyd.rogels: current status and applications in food
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Contribuciones a Las Ciencias Sociales, v. 16, n. 11, p. 28707-28727, 2023.
DOI:  http://doi.org/10.55905/revconv.16n.11-237
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Hydrogel is a gel formed by a three-dimensional network of hydrophilic polymers and copolymers, widely used for different purposes in the textile, pharmaceutical, cosmetic, biomedical, and food industries. The use of starch hydrogels in food applications is growing and can be used mainly as a release control system for bioactive compounds, ingredient for 3D printing of food and in bioactive films. This integrative review aimed to bring the current scenario of the development of starch-based hydrogels and their use in the food area. Studies published from 2011 to 2021, available in full, published in Portuguese, English or Spanish, were selected. 631 studies were found in the searched databases. Of these, 599 were excluded and 32 selected. Studies have revealed that the development of starch hydrogels has increased more and more, being widely discussed nowadays, with relevance for application in the food area.
Palavras-Chave:  Biopolímero; Food gels; Gel alimentar; Technological applications.
Thesagro:  Alimento; Tecnologia de Alimento.
Thesaurus NAL:  Biopolymers.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1159398/1/Starch-based-hydrogels-current-status-and-applications-in-food.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS30234 - 1UPCAP - DD
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