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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
Data corrente: |
25/09/2019 |
Data da última atualização: |
25/10/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SOUZA, F. V. D.; FERREIRA, F. R.; SOUZA, E. H.; SILVA, R. L.; GUERRA, P. A. |
Afiliação: |
FERNANDA VIDIGAL DUARTE SOUZA, CNPMF; FRANCISCO RICARDO FERREIRA, Cenargen; E. H. SOUZA, UFRB; R. L. SILVA, UEFS; P. A. GUERRA, UFRB. |
Título: |
Conservation, propagation and new paths for pineapple genetic resources. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Acta Horticulturae, v. 1239, 2019. |
ISSN: |
2406-6168 |
DOI: |
10.17660/ActaHortic.2019.1239.13 |
Idioma: |
Inglês |
Palavras-Chave: |
Germplasm collection; Pineapple active germplasm bank. |
Thesagro: |
Abacaxi; Ananás Comosus; Banco de Germoplasma. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00716naa a2200241 a 4500 001 2113492 005 2019-10-25 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a2406-6168 024 7 $a10.17660/ActaHortic.2019.1239.13$2DOI 100 1 $aSOUZA, F. V. D. 245 $aConservation, propagation and new paths for pineapple genetic resources.$h[electronic resource] 260 $c2019 650 $aAbacaxi 650 $aAnanás Comosus 650 $aBanco de Germoplasma 653 $aGermplasm collection 653 $aPineapple active germplasm bank 700 1 $aFERREIRA, F. R. 700 1 $aSOUZA, E. H. 700 1 $aSILVA, R. L. 700 1 $aGUERRA, P. A. 773 $tActa Horticulturae$gv. 1239, 2019.
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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Biblioteca |
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Registro |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
11/07/2012 |
Data da última atualização: |
16/08/2012 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
CANTO, A. C. V. C. S.; LIMA, B. R. C. C.; CRUZ, A. G.; LÁZARO, C. A.; FREITAS, D. G. C.; FARIA, J. A. F.; TORREZAN, R.; FREITAS, M. Q.; SILVA, T. P. J. |
Afiliação: |
ANNA CAROLINA VILHENA DA CRUZ SILVA CANTO, UFF; B. R. C. C. LIMA, UFF; A. G. CRUZ, UNICAMP; C. A. LÁZARO, UFF; DANIELA DE GRANDI CASTRO FREITAS, CTAA; JOSE A. F. FARIA, UNICAMP; RENATA TORREZAN, CTAA; M. Q. FREITAS, UFF; T. P. J. SILVA, UFF. |
Título: |
Effect of high hydrostatic pressure on the color and texture parameters of refrigerated Caiman (Caiman crocodilus yacare) tail meat. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Meat Science, v. 91, n. 3, p. 255-260, Jul. 2012. |
DOI: |
10.1016/j.meatsci.2012.01.023 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The effect of applying high hydrostatic pressure (HHP) on the instrumental parameters of color and texture and sensory characteristics of alligator meat were evaluated. Samples of alligator tail meat were sliced, vacuum-packed, pressurized and distributed into four groups: control, treated with 200 MPa/10 min, 300 MPa/10 min and 400 MPa/10 min, then stored at 4 °C ± 1 °C for 45 days. Instrumental color, texture profile and a sensory profiling using quantitative descriptive analysis were carried out on the 1st, 15th, 30th and 45th days of storage. HHP was shown to affect the color and texture of the product, and the sensory descriptors (p < 0.05). The results suggest that high pressure is a promising technology for the processing of alligator meat, especially low pressures (200 MPa) which can have positive effects on the quality of the product. |
Palavras-Chave: |
Alta pressão hidrostática; Caiman crocodilus yacare; Qualidade sensorial. |
Thesagro: |
Cor; Jacaré; Textura. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01764naa a2200301 a 4500 001 1928058 005 2012-08-16 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1016/j.meatsci.2012.01.023$2DOI 100 1 $aCANTO, A. C. V. C. S. 245 $aEffect of high hydrostatic pressure on the color and texture parameters of refrigerated Caiman (Caiman crocodilus yacare) tail meat. 260 $c2012 520 $aThe effect of applying high hydrostatic pressure (HHP) on the instrumental parameters of color and texture and sensory characteristics of alligator meat were evaluated. Samples of alligator tail meat were sliced, vacuum-packed, pressurized and distributed into four groups: control, treated with 200 MPa/10 min, 300 MPa/10 min and 400 MPa/10 min, then stored at 4 °C ± 1 °C for 45 days. Instrumental color, texture profile and a sensory profiling using quantitative descriptive analysis were carried out on the 1st, 15th, 30th and 45th days of storage. HHP was shown to affect the color and texture of the product, and the sensory descriptors (p < 0.05). The results suggest that high pressure is a promising technology for the processing of alligator meat, especially low pressures (200 MPa) which can have positive effects on the quality of the product. 650 $aCor 650 $aJacaré 650 $aTextura 653 $aAlta pressão hidrostática 653 $aCaiman crocodilus yacare 653 $aQualidade sensorial 700 1 $aLIMA, B. R. C. C. 700 1 $aCRUZ, A. G. 700 1 $aLÁZARO, C. A. 700 1 $aFREITAS, D. G. C. 700 1 $aFARIA, J. A. F. 700 1 $aTORREZAN, R. 700 1 $aFREITAS, M. Q. 700 1 $aSILVA, T. P. J. 773 $tMeat Science$gv. 91, n. 3, p. 255-260, Jul. 2012.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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