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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
09/06/2010 |
Data da última atualização: |
08/11/2010 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Autoria: |
WENDLAND, A.; SILVA, L. L. da; MELO, L. C.; PEREIRA, H. S.; COSTA, J. G. C. da; DEL PELOSO, M. J.; FERREIRA, E. P. de B. |
Afiliação: |
ADRIANE WENDLAND FERREIRA, CNPAF; LIDIANNE LEMES DA SILVA, UNI-ANHANGUERA; LEONARDO CUNHA MELO, CNPAF; HELTON SANTOS PEREIRA, CNPAF; JOAQUIM GERALDO CAPRIO DA COSTA, CNPAF; MARIA JOSE DEL PELOSO, CNPAF; ENDERSON PETRONIO DE BRITO FERREIRA, CNPAF. |
Título: |
Productivity losses among different common bean genotypes caused by common bacterial blight. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
Annual Report of the Bean Improvement Cooperative, v. 53, p. 216-217, Mar. 2010. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Productivity loses caused by plant diseases may reach 100% of the production, depending on the pathogen aggressiveness. Common bacterial blight (CBB), incited by Xanthomonas axonopodis pv. phaseoli (Xap), is among the diseases that may lead to significant losses of productivity to common bean (Phaseolus vulgaris), depending on the prevailing environmental conditions. This plant pathogen is widespread in almost all producing regions of Brazil. |
Thesagro: |
Feijão; Genótipo; Phaseolus vulgaris. |
Thesaurus Nal: |
Xanthomonas axonopodis. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/23487/1/BIC-216.pdf
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Marc: |
LEADER 01163naa a2200241 a 4500 001 1854632 005 2010-11-08 008 2010 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aWENDLAND, A. 245 $aProductivity losses among different common bean genotypes caused by common bacterial blight. 260 $c2010 520 $aProductivity loses caused by plant diseases may reach 100% of the production, depending on the pathogen aggressiveness. Common bacterial blight (CBB), incited by Xanthomonas axonopodis pv. phaseoli (Xap), is among the diseases that may lead to significant losses of productivity to common bean (Phaseolus vulgaris), depending on the prevailing environmental conditions. This plant pathogen is widespread in almost all producing regions of Brazil. 650 $aXanthomonas axonopodis 650 $aFeijão 650 $aGenótipo 650 $aPhaseolus vulgaris 700 1 $aSILVA, L. L. da 700 1 $aMELO, L. C. 700 1 $aPEREIRA, H. S. 700 1 $aCOSTA, J. G. C. da 700 1 $aDEL PELOSO, M. J. 700 1 $aFERREIRA, E. P. de B. 773 $tAnnual Report of the Bean Improvement Cooperative$gv. 53, p. 216-217, Mar. 2010.
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 43 | |
42. | | CARDOSO, L. de M.; PINHEIRO, S. S.; SILVA, L. L. da; MENEZES, C. B. de; CARVALHO, C. W. P. de; TARDIN, F. D.; QUEIROZ, V. A. V.; MARTINO, H. S. D.; PINHEIRO-SANT'ANA, H. M. Tocochromanols and carotenoids in sorghum (Sorghum bicolor L.): diversity and stability to the heat treatment. Food Chemistry, London, v. 172, p. 900-908, 2015.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Milho e Sorgo. |
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43. | | AQUINO, A. M. de; ASSIS, R. L. de; CORDEIRO, P. R. C.; TEIXEIRA, A. J.; SILVA, L. L. da; SAMARY, F. T.; OLIVEIRA, S. L. P. de; OZASSA, T. Y.; SILVA, M. L. P.; MACHADO, C. R. de L.; XAVIER, G. R.; VIOLENTO, G. B. Rede para o fomento à cultura do lúpulo na Região Serrana Fluminense. In: AQUINO, A. M. de; TEIXEIRA, A. J.; FONSECA, M. J. de O.; ASSIS, R. L. de; OZASSA, T. I. (ed.). Produção de lúpulo na Região Serrana Fluminense: manual de boas práticas. Nova Friburgo: Associação Comercial, Industrial e Agrícola de Nova Friburgo - ACIANF, 2022. 140 p. p. 20-33Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Solos. |
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Registros recuperados : 43 | |
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