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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Corte. |
Data corrente: |
15/01/2020 |
Data da última atualização: |
16/06/2020 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
SILVA, E. F. da; MELO, M. F.; SOMBRA, K. E. S.; SILVA, T. S.; FRETIAS, D. F. de; COSTA, M. E. da; SANTOS, E. P. da S.; SILVA, L. F. da; SERRA, A. P.; NEITZKE, P. R. de M. C. |
Afiliação: |
Eulene Francisco da Silva; Marlenildo Ferreira Melo; Kássio Ewerton Santos Sombra; Tatiane Severo Silva; Diana Ferreira de Freitas; Maria Eugênia da Costa; Eula Paula da Silva Santos; Larissa Fernandes da Silva; ADEMAR PEREIRA SERRA, CNPGC; Paula Romyne de Morais Cavalcante Neitzke. |
Título: |
Organic nitrogen in agricultural systems. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
In: RIGOBELO, E. (Ed.). Nitrogen Fixation. London, UK: IntechOpen, 2019. |
DOI: |
DOI: http://dx.doi.org/10.5772/intechopen.90242 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This work summarizes information about organic nitrogen (N) in the agricultural system. The organic N forms in soils have been studied by identifying and quantifying the released organic compounds when soils are acid treated at high temperature, in which the following organic N fractions are obtained: hydrolyzable total N, subdivided into hydrolyzable NH4 +-N, amino sugars-N, amino acids-N, and unidentified-N and acid insoluble N, a fraction that remains associated with soil minerals after acid hydrolysis. Nitrogen mineralization and immobilization are biochemical processes in nature. This chapter summarizes how these processes occur in the agricultural system. Then, soluble organic nitrogen (SON), volatilization and denitrification processes, and biological nitrogen fixation (BNF) as a key component of the nitrogen cycle and how it makes N available to plants are also discussed. Finally, we discuss the use of organic fertilizers as N source to satisfy the worldwide demand for organic foods produced without synthetic inputs. |
Palavras-Chave: |
Fertilização orgânica. |
Thesagro: |
Fixação de Nitrogênio; Mineralização. |
Thesaurus Nal: |
Mineralization; Organic foods; Soil organic nitrogen. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01977naa a2200313 a 4500 001 2118791 005 2020-06-16 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $aDOI: http://dx.doi.org/10.5772/intechopen.90242$2DOI 100 1 $aSILVA, E. F. da 245 $aOrganic nitrogen in agricultural systems.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aThis work summarizes information about organic nitrogen (N) in the agricultural system. The organic N forms in soils have been studied by identifying and quantifying the released organic compounds when soils are acid treated at high temperature, in which the following organic N fractions are obtained: hydrolyzable total N, subdivided into hydrolyzable NH4 +-N, amino sugars-N, amino acids-N, and unidentified-N and acid insoluble N, a fraction that remains associated with soil minerals after acid hydrolysis. Nitrogen mineralization and immobilization are biochemical processes in nature. This chapter summarizes how these processes occur in the agricultural system. Then, soluble organic nitrogen (SON), volatilization and denitrification processes, and biological nitrogen fixation (BNF) as a key component of the nitrogen cycle and how it makes N available to plants are also discussed. Finally, we discuss the use of organic fertilizers as N source to satisfy the worldwide demand for organic foods produced without synthetic inputs. 650 $aMineralization 650 $aOrganic foods 650 $aSoil organic nitrogen 650 $aFixação de Nitrogênio 650 $aMineralização 653 $aFertilização orgânica 700 1 $aMELO, M. F. 700 1 $aSOMBRA, K. E. S. 700 1 $aSILVA, T. S. 700 1 $aFRETIAS, D. F. de 700 1 $aCOSTA, M. E. da 700 1 $aSANTOS, E. P. da S. 700 1 $aSILVA, L. F. da 700 1 $aSERRA, A. P. 700 1 $aNEITZKE, P. R. de M. C. 773 $tIn: RIGOBELO, E. (Ed.). Nitrogen Fixation. London, UK: IntechOpen, 2019.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Corte (CNPGC) |
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Registro |
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Registros recuperados : 75 | |
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Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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6. | | KLEIN, D.; SILVA, L. F. da; SALVADOR, M. B. G.; GUERRA, C. C. Correlações entre fenóis bioativos de uvas e vinhos. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 14. ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 10., 2016, Bento Gonçalves. Resumos...Bento Gonçalves, RS: Embrapa uva e Vinho, 2016. p. 32. (Embrapa Uva e Vinho. Documentos, 99)Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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7. | | HUNOFF, T. S.; PROKOPP, F. E.; SILVA, L. F. da; GUERRA, C. C. Caracterização de ácidos orgânicos em vinhos finos e espumantes da Campanha Gaúcha. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA UVA E VINHO, 12., ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 8., 2014, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2014. p. 59Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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10. | | OLIVEIRA, J. B. de; SILVA, L. F. da; SANTOS, H. P. dos. Desenvolvimento de um método analítico para caracterização do perfil fenólico em estacas de videira. In:ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 19., ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO, 15., 2022, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2023. p. 17. (Embrapa Uva e Vinho. Eventos Técnicos & Científicos, 1)Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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13. | | FORESTI, A.; SILVA, L. F. da; GUERRA, C. C.; RITSCHEL, P. S. Determinação de polifenóis como subsídio para seleção de variedades do Banco Ativo de Germoplasma de Uva. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA UVA E VINHO, 12., ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 8., 2014, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2014. p. 65Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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14. | | RODRIGUES, M. do R. L.; BARROS, M. E.; TEIXEIRA, W. G.; SILVA, L. F. da. Produção de mudas florestais para plantio em áreas degradadas da Província Petrolífera de Urucu, Coari - Amazonas. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO PIATAM, 1., 2005, Manaus. Ambiente, homem, gás e petróleo: anais. Manaus: Universidade Federal do Amazonas: Centro de Pesquisas da Petrobrás, 2005. p. 81.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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Registros recuperados : 75 | |
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