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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  22/05/2003
Data da última atualização:  23/10/2008
Autoria:  SILVA, J. J. C. da.
Título:  Study on the blackbird (Agelaius ruficapillus Vieillot - Emberizidae, Aves) in the rice production areas of Southern Rio Grande do Sul, Brazil: basis for a population control management program.
Ano de publicação:  1999
Fonte/Imprenta:  1999.
Páginas:  116 p.
ISBN:  90-5808-039-0
Idioma:  Inglês
Notas:  Thesis (Doctor) - Wageningen Universiteit, Wageningen.
Conteúdo:  Rice is one of the main components of the Brazilian diet. The State of Rio Grande do Sul produces approximately 4,6 millions tons per year - more than 54% of total Brazilian rice production. The average production in Southern Brazil is 5,2 tons per ha, with yields of 10 tons per ha being recorded. The rice production sector of Rio Grande do Sul is responsible for 240.000 jobs [production, industrialization and commercialization] and contributes 1,6 billion US dollar to Brazils' economy per year. Because the Brazilian governmental have policies extinguished all subsidies and opened the country for globalization, the future of rice farmers depend exclusively on their capacity to compete with imported rice, in terms of market price/quality. If they prove incapable of overcoming this situation, an economic and social crisis caused by bankruptcy amongst rice farmers will take place in Southern Brazil. As immediate consequence of this would be an aggravation of the present exodus of rural workers into the cities. Despite small room for maneuvering, and trying to keep their level of productivity, the economic survival of farmers has a high priority at present. Problem identification The Blackbird (Agelaius ruficapillus) was a protected animal in Rio Grande do Sul. The bird however is a serious problem on rice producing farms. Its population has risen so drastically that it has become a pest. Blackbirds take freshly sown seeds and sprouts, break stems and eat ripening rice or knock ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Blackbird; Brasil; Controle; Disseminação; Management program; Participatory approach; Pássaro preto; Prejuizo; Programa; Rio Grande do Sul.
Thesagro:  Arroz; Produção.
Thesaurus Nal:  Agelaius; Brazil; rice.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF21043 - 1ADDTS - --T 045/99SIL1999.00045
CPACT8851 - 1ADDTS - PP015051999.01505
CPACT8851 - 2ADDTS - PPMT 633.1897S586s2013.01302
CPACT8851 - 3ADDTS - PPMT 633.1897S586s2013.01303
CPAO18437 - 1ADDTS - --T 39/9902.0000035
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Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  10/12/2007
Data da última atualização:  26/08/2022
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  RUSSI, A.; LAMPE, V. S.; REVERS, L. F.
Afiliação:  ALESSANDRA RUSSI, CNPUV (bolsista); VANESSA SAWATSKY LAMPE, CONSELHO NACIONAL DE DESENVOLVIMENTO CIENTÍFICO E TECNOLÓGICO; LUIS FERNANDO REVERS, CNPUV.
Título:  Caracterização molecular do marcador SCAR SCC8 e avaliação de sua utilização como marcador para seleção assistida em cruzamentos entre cultivares apirênicas.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA UVA E VINHO, 5., ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 1., 2007, Bento Gonçalves. Resumos. Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2007. p. 17.
Série:  (Embrapa Uva e Vinho. Documentos, 63).
Idioma:  Português
Notas:  Resumo.
Conteúdo:  o marcador PCR-especlfico scca está ligado ao principal loeus envolvido na expressão da apirenia e do peso de bagas em videiras, denominado sdl. A naturezacodominante do marcador scca possibilita uma melhor avaliação dos genótipospara o locus scca e assim uma estimativa de sua contribuição para a variaçAo fenotipica da apirenia em uma progênie.
Palavras-Chave:  Apirenia; PCR.
Thesagro:  Clonagem; Genética; Marcador Molecular; Uva; Variedade; Viticultura.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/542114/1/9106.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV9106 - 1UMTRA - DDFL00486CNPUV
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