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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  27/02/2004
Data da última atualização:  25/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  NASCIMENTO, W. M.; FONTES, R. R.; SILVA, J. B. C. D.
Afiliação:  WARLEY MARCOS NASCIMENTO, CNPH; RUY RESENDE FONTES, CNPH; JOAO BOSCO CARVALHO DA SILVA, CNPH.
Título:  Stand establishment of processing tomato under tropical conditions.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, v. 631 p. 117-118, 2004.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The production of processing tomato in Brazil in 2001 was approximately 1 000 000 ton in 16 000 ha. About 77% of all processing tomato production is located in savanna (cerrado) area in Minas Gerais and Goias states. In recent years, tomato production has changed, including the greater use of hybrids. The high cost of hybrid seeds has changed stand establishment of this crop from direct seeding (2 kg seeds/ha) to transplants (0.2 kg seeds/ha) . The transplant industry has used 288-celltrays with a mixture of vermiculite, pine bark and peat as substrate. The time required for tomato transplant production in these conditions has been 21 to 25 days. Mechanization for transplanting is highly favored under savanna topography. The transplanter used in these areas has an average capacity of planting 120 000 transplants per day, corresponding to 4 ha. In some areas, transplant producers deliver the transplants already transplanted in the tomato field. An overview of tomato production and information about transplant production and stand establishment of processsing tomato under tropical conditions will be discussed.
Palavras-Chave:  Brasil; Tomate industrial.
Thesagro:  Hibrido; Lycopersicon Esculentum; Produção; Transplante.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPH27150 - 1UPCAP - DD016763016763
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1.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, J. B. C. D.; VIEIRA, J. V.; LANA, M. M. Processing yield of the carrot cultivar Esplanada as affected by harvest time and planting density. Scientia Horticulturae, Amsterdam, v. 115, n. 3, p. 218-222, 2008.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Internacional - A
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
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2.Imagem marcado/desmarcadoNASCIMENTO, W. M.; FONTES, R. R.; SILVA, J. B. C. D. Stand establishment of processing tomato under tropical conditions. Acta Horticulturae, v. 631 p. 117-118, 2004.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Internacional - A
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
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3.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, W. L. C.; GIORDANO, L. de B.; SILVA, J. B. C. D.; MAROUELLI. W. A. The use of drip irrigation for processing tomatoes in Brazil. Acta Horticulturae, n. 542, p. 103-105, 2001.
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
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4.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, E. D.; CUNHA, J. F.; FONSECA, M. E. N.; BOITEUX, L. S.; SILVA, J. B. C. D. Correlação entre conteúdo de carotenóides totais e colorimetria em acessos de batata-doce com raízes de diferentes colorações de polpa. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE OLERICULTURA, 47.; SIMPÓSIO BRASILEIRO SOBRE CUCURBITÁCEAS, 4., 2007, Porto Seguro. Resumos expandidos... Porto Seguro: ABH, 2007. CD-ROM. Resumo.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
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5.Imagem marcado/desmarcadoCUNHA, J. F. da; SILVA, E. D. da; FONSECA, M. E. N.; BOITEUX, L. S.; SILVA, J. B. C. D. Correlação da quantidade de carotenóides específicos de folhas e teor de betacaroteno em raizes de acessos de batata-doce com diferentes colorações de polpa. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE OLERICULTURA, 47.; SIMPÓSIO BRASILEIRO SOBRE CUCURBITÁCEAS, 4., 2007, Porto Seguro. Resgatando e valorizando as hortaliças subutilizadas. Porto Seguro: Associação Brasileira de Horticultura, 2007. CD-ROM
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
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6.Imagem marcado/desmarcadoCUNHA, J. F. da; SILVA, E. D. da; SILVA, J. B. C. D.; FONSECA, M. E. N. Perfil de carotenóides em raizes e folhas de batata doce. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE CROMATOGRAFIA E TÉCNICAS RELACIONADAS, 2, 2006, São Pedro. Livro de resumos... São Carlos: Instituto Internacional de Cromatografia, 2006. p. 119
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
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7.Imagem marcado/desmarcadoMIRANDA, J. E. C. de; FRANCA, F. H.; CARRIJO, O. A.; SOUZA, A. F.; PEREIRA, W.; LOPES, C. A.; SILVA, J. B. C. D. A cultura da batata-doce. Brasilia : EMBRAPA-SPI, 1995. 94 p. (EMBRAPA. Coleção Plantar, 30. Série Verde. Hortaliças).
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