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Registros recuperados : 200 | |
25. | | LEITES, L.; RODAL, G.; BONFADA, M.; SCHULLER, J.; SILVA, G. M. da. Adubação nitrogenada na produção de sementes de azevém (Lolium multiflorum Lam.). In: CONGRESSO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 27.; SEMANA INTEGRADA DE ENSINO, PESQUISA E EXTENSÃO, 4., 2018, Pelotas. Anais eletrônicos... Pelotas: UFPel, 2018. CIC. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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27. | | SILVA, G. M. da; SCOPEL, I.; ROCHA, H. O. da; RODRIGUES, A. dos S. Comparação de métodos para avaliação de terras em áreas marginais com proposição de ajustes para levantamentos semidetalhados. IN: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNÇIA DO SOLO, 25., 1995, Viçosa, MG. Resumos expandidos. Viçosa: UFV, 1995. v.4, p. 2065-2067. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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30. | | SILVA, G. M. da; LAMEGO, F. P.; RITA, G. R.; PILON, M.; ROCHA, S. J. S. Beneficiamento de sementes de trevo vermelho (Trifolium pratense L.) visando à remoção de trevo branco (Trifolium repens L.). Informativo Abrates, v. 27, n. 2, p. 298, ago. 2017. Edição dos anais do 20º Congresso Brasileiro de Sementes, Foz do Iguaçu. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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33. | | BONFADA, M. L.; LAMEGO, F. P.; SOUZA, J. S.; RITA, G. R.; SILVA, G. M. da. Identificação de plantas indesejadas em sementeiro de cornichão. In: SIMPÓSIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA PECUÁRIA SUL, 8., 2018, Bagé. Resumos... Bagé: Embrapa Pecuária Sul, 2018. p. 27. (Embrapa Pecuária Sul. Eventos técnicos & científicos, 1). Fernando Flores Cardoso, Daniel Portella Montardo, José Carlos Ferrugem Moraes, Marcos Flávio Silva Borba, Sandro da Silva Camargo, editores técnicos. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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39. | | URDE, L. T.; LONDERO, A. L.; SCHIAVO, J.; SILVA, G. M. da; KRAHN, J. R. T. Produção forrageira de espécies hibernais e de Tifton 85 sob pastejo. In: FÓRUM DE PRODUÇÃO PECUÁRIA-LEITE, 16.; SALÃO DE TRABALHOS CIENTÍFICOS, 3., 2013, Cruz Alta. Anais... Cruz Alta: Unicruz, 2013. p. 302-308. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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Registros recuperados : 200 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
06/07/2021 |
Data da última atualização: |
25/08/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 3 |
Autoria: |
BENTO, J. A. C.; BASSINELLO, P. Z.; MORAIS, D. K.; SOUZA NETO, M. A. de; BATAUS, L. A. M.; CARVALHO, R. N.; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR, M. S. |
Afiliação: |
JULIANA APARECIDA CORREIA BENTO, UFG; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; DAISY KARIONE MORAIS, UFG; MENANDES ALVES DE SOUZA NETO, UFG; LUIZ ARTUR MENDES BATAUS, UFG; ROSANGELA NUNES CARVALHO, CNPAF; MÁRCIO CALIARI, UFG; MANOEL SOARES SOARES JÚNIOR, UFG. |
Título: |
Pre-gelatinized flours of black and carioca bean by-products: development of gluten-free instant pasta and baked snacks. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
International Journal of Gastronomy and Food Science, v. 25, 100383, 2021. |
ISSN: |
1878-450X |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.ijgfs.2021.100383 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
We investigated the effects of soaking on the physical, chemical, and technological properties of by-product (broken grains) flours of carioca and black beans pre-gelatinized in an autoclave and verified the application of pre-gelatinized flours in instant pasta and baked snacks for technological, nutritional, and sensory acceptance. Soaking of the by-products affected the technological properties of pre-gelatinized flours enabling their use in instant pasta. Non-macerated by-products flours were suitable as ingredients for baked snack preparation. The pasta from both macerated and pre-gelatinized flours had optimal cooking time between 3 and 4 min, high protein (19 g·100g -1) and dietary fiber (18 g·100 g -1) and were acceptable to a sensory panel. The baked snacks also showed high protein, and the snacks of the by-product of carioca beans excelled in the sensorial test. |
Palavras-Chave: |
Broken grains; Gel texture profile; Pre-gelatinized flours. |
Thesagro: |
Feijão; Glúten; Phaseolus Vulgaris. |
Thesaurus NAL: |
Beans; Gluten-free foods; Pasting properties; Snacks; Textured foods. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 01985naa a2200361 a 4500 001 2132802 005 2021-08-25 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1878-450X 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.ijgfs.2021.100383$2DOI 100 1 $aBENTO, J. A. C. 245 $aPre-gelatinized flours of black and carioca bean by-products$bdevelopment of gluten-free instant pasta and baked snacks.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aWe investigated the effects of soaking on the physical, chemical, and technological properties of by-product (broken grains) flours of carioca and black beans pre-gelatinized in an autoclave and verified the application of pre-gelatinized flours in instant pasta and baked snacks for technological, nutritional, and sensory acceptance. Soaking of the by-products affected the technological properties of pre-gelatinized flours enabling their use in instant pasta. Non-macerated by-products flours were suitable as ingredients for baked snack preparation. The pasta from both macerated and pre-gelatinized flours had optimal cooking time between 3 and 4 min, high protein (19 g·100g -1) and dietary fiber (18 g·100 g -1) and were acceptable to a sensory panel. The baked snacks also showed high protein, and the snacks of the by-product of carioca beans excelled in the sensorial test. 650 $aBeans 650 $aGluten-free foods 650 $aPasting properties 650 $aSnacks 650 $aTextured foods 650 $aFeijão 650 $aGlúten 650 $aPhaseolus Vulgaris 653 $aBroken grains 653 $aGel texture profile 653 $aPre-gelatinized flours 700 1 $aBASSINELLO, P. Z. 700 1 $aMORAIS, D. K. 700 1 $aSOUZA NETO, M. A. de 700 1 $aBATAUS, L. A. M. 700 1 $aCARVALHO, R. N. 700 1 $aCALIARI, M. 700 1 $aSOARES JÚNIOR, M. S. 773 $tInternational Journal of Gastronomy and Food Science$gv. 25, 100383, 2021.
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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