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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Solos.
Data corrente:  10/01/2018
Data da última atualização:  11/01/2018
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  DRUCKER, D. P.; PINTO, D. M.; FIDALGO, E. C. C.; CUSTODIO, D. de O.; VICTORIA, D. de C.; ALMEIDA, B. T. de; PIEROZZI JUNIOR, I.; MACHADO, C. R. de L.; SANTOS, V. V. dos; SILVA, G. B. S. da; LAFORET, M. R. C.; TAKEMURA, C. M.; OLIVEIRA, L. H. M. de.
Afiliação:  DEBORA PIGNATARI DRUCKER, CNPTIA; DANIELA MACIEL PINTO, CNPM; ELAINE CRISTINA CARDOSO FIDALGO, CNPS; DAVI DE OLIVEIRA CUSTODIO, CNPM; DANIEL DE CASTRO VICTORIA, CNPTIA; BIBIANA TEIXEIRA DE ALMEIDA, CNPM; IVO PIEROZZI JUNIOR, CNPTIA; CLAUDIA REGINA DE LAIA MACHADO, CNPS; VERA VIANA DOS SANTOS BRANDAO, CNPM; GUSTAVO BAYMA SIQUEIRA DA SILVA, CNPMA; MARIA REGINA CAPDEVILLE LAFORET, CNPS; CELINA MAKI TAKEMURA, CNPM; LEANDRO HENRIQUE M DE OLIVEIRA, DPD.
Título:  Open geodata to support agricultural research.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CODATA CONFERENCE, 2017, Saint Petersburg. Global challenges and data-driven science: book of abstracts. [S.l.: s.n.], 2017.
Páginas:  p. 120-121.
Série:  (Geoinformatics research papers; v. 5).
DOI:  https://doi.org/10.2205/CODATA2017
Idioma:  Inglês
Notas:  Publication # BS5002. Na publicação: E. C. Cardoso, D. O. Custodio, B. T. Almeida, V. V. S. Brandão, G. Bayma-Silva, L. H. Oliveira.
Conteúdo:  We describe our effort on building a Spatial Data Infrastructure (SDI) at Embrapa, the Brazilian Agricultural Research Corporation, a networked public company composed by 46 research centers distributed throughout the country.
Palavras-Chave:  Dados geoespaciais; GeoInfo.
Thesagro:  Pesquisa agrícola.
Thesaurus Nal:  Agricultural research; Spatial data.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Solos (CNPS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPS19750 - 1UPCPL - DD2018.00016
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital.
Data corrente:  06/07/2020
Data da última atualização:  08/07/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 4
Autoria:  MARTINS, T. C.; SILVA, F. C. da.
Afiliação:  TÂNIA CRISTINA MARTINS, Indústria de Aguardente e Álcool José Granelli & Filhos Ltda; FABIO CESAR DA SILVA, CNPTIA, Fatec Piracicaba.
Título:  Impacts of sugarcane deterioration and its implications in the manufacturing in Brazil.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Revista Biociências, Taubaté, v. 24, n. 1, p. 17-25, 2018.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título equivalente: Impacto da deterioração da cana-de-açúcar e suas implicações na fabricação no Brasil.
Conteúdo:  Abstract. Food safety is a current challenge, as it aims to offer food free of agents that can endanger the health of consumers, for so it should be traceable in manufacturing and in the food chain, quality control of sugary products. The bacterium Leuconostoc mesenteroides produces dextran, and has been responsible for considerable losses, affecting the quality of the final product, this research was prepared on industrial scale to quantify the reduction of theatrically recovered sugars Theoretical Recoverable Sugar (TRS) in the process with different dextran concentrations in the raw material, which affects the different phases of production of sugar and ethanol. Because of the complexity of the factors affecting the formation of dextran, it must be analyzed from the point of view of the entire food chain and enable its rapid traceability from production of raw materials to the production of sugar, through industrialization to final distribution to the consumer. The main objective of this paper was to show the need of care indicators and microbiological control in analytical laboratory, which is reduce losses during the process until the final product. It was adapted and tested a rapid method of analysts called S.P.R.I (rapid test for determination of dextran), a test for turbidity in broth from sugarcane. The processing of the deteriorated sugarcane caused losses that reach 37% in industrial output. The losses of TRS are divided between the farmer and mill owner, since th... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Açúcar teoricamente recuperável; Açúcar teórico recuperável; Açúcares totais recuperáveis na indústria; Deterioração microbiológica; Microbiological deterioration; Rapid dextran screening test; Teste rápido para determinação de dextrana; Theoretical Recoverable Sugar; Total recoverable sugar in the industry; Turbidity dextran.
Thesagro:  Cana de Açúcar; Dextrana.
Thesaurus NAL:  Dextran; Sugarcane.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/214397/1/AP-Impacts-sugarcane-2018.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPTIA20470 - 1UPCAP - DD
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