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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agricultura Digital. |
Data corrente: |
17/08/2018 |
Data da última atualização: |
17/08/2018 |
Autoria: |
SILVA, F. M. da; ALVES, M. de C. |
Afiliação: |
FÁBIO MOREIRA DA SILVA, Ufla; MARCELO DE CARVALHO ALVES, UFMT. |
Título: |
Cafeicultura de precisão. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Lavras: Editora Ufla, 2013. |
Páginas: |
227 p. |
ISBN: |
978-85-8127-019-7 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Conceitos de agricultura de precisão. Fábio Moreira da Silva, Marcelo de Carvalho Alves. Cafeicultura de precisão. Fábio Moreira da Silva, Marcelo de Carvalho Alves. Cartografia e conceitos geodésicos. Marcelo de Carvalho Alves, Fábio Moreira da Silva. Ferramentas de cafeicultura de precisão. Marcelo de Carvalho Alves, Fábio Moreira da Silva. Aquisição e interpretação de dados em cafeicultura de precisão. Marcelo de Carvalho Alves, Fábio Moreira da Silva. Processo de tomada de decisão em cafeicultura de precisão. Marcelo de Carvalho Alves, Fábio Moreira da Silva, Edson Ampélio Pozza, Rodrigo Nani França. Levantamento das áreas cafeeiras do sul de Minas aptas a mecanização. Fábio Moreira da Silva, Marcelo de Carvalho Alves, Fabiano Alvarenga Rezende. Caracterização espacial e temporal da produtividade de café em Minas Gerais. João Marcos Louzada, Marcelo de Carvalho Alves, Marcelo Silva de Oliveira, Fábio Moreira da Silva. Agricultura de precisão aplicada ao zoneamento da cafeicultura brasileira. Marcelo Silva de Oliveira, Fábio Moreira da Silva, Luciana Sanches, Luiz Gonsaga Carvalho, Gabriel Araújo e Silva Ferraz. Estudos de casos em cafeicultura de precisão. Fábio Moreira da Silva, Gabriel Araújo e Silva Ferraz, Marcelo de Carvalho Alves. Viabilidade econômica da cafeicultura de precisão. Gabriel Araújo e Silva Ferraz, Fábio Moreira da Silva, Francisval Carvalho de Melo, Marcelo de Carvalho Alves. Glossário. |
Palavras-Chave: |
Geotechnology; Geotecnologia. |
Thesagro: |
Agricultura de Precisão; Café; Cafeicultura. |
Thesaurus Nal: |
Precision agriculture. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
26/07/2018 |
Data da última atualização: |
06/11/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
BICUDO, A. J. A.; ARAUJO, T. A. T.; BRAGA, L. G. T.; TONINI, W. C. T.; HISANO, H. |
Afiliação: |
ALVARO JOSE DE ALMEIDA BICUDO, UFPR; THIAGO A T ARAUJO, UFRPE; LUIS GUSTAVO TAVARES BRAGA, UESC; WILLIM CRISTIANE TELES TONINI, UESB; HAMILTON HISANO, CNPMA. |
Título: |
Apparent digestibility of conventional and alternative feedstuffs by hybrid tambacu juveniles. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Anais da Academia Brasileira de Ciências, Rio de Janeiro, v. 90, n. 1, p. 471-478, 2018. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1590/0001-3765201720150509 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: The apparent digestibility coefficients (ADC's) of dry matter (DM), crude protein (CP), and gross energy (GE) of conventional feedstuffs (cottonseed meal-CSM, soybean meal-SBM, wheat bran-WHB, corn-COR) and regional alternative feedstuffs (common bean residue meal-CBR, mesquite meal-MES, pasta by-product meal-PBM) were determined for hybrid juvenile tambacu Colossoma macropomum × Piaractus mesopotamicus. The apparent DM and GE digestibility of feedstuffs decreased (p<0.05) as fiber content of the ingredients increased. No differences (p>0.05) were found among ADC's of PBM and COR. The lowest CP ADC among energy sources was observed in MES; the lowest CP ADC among plant protein sources was observed in CBR. Information about the ADC's of conventional and alternative feedstuffs for tambacu is essential to formulate low-cost diets and can contribute to regional development. |
Palavras-Chave: |
Characin; Hybrid fish; Nutritional value; Tambacu. |
Thesagro: |
Alimento alternativo; Alimento para animal; Digestibilidade; Nutrição animal; Peixe de água doce. |
Thesaurus NAL: |
Digestibility; fish nutrition; Freshwater fish. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/180382/1/2018AP08.pdf
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Marc: |
LEADER 01904naa a2200325 a 4500 001 2093582 005 2018-11-06 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.1590/0001-3765201720150509$2DOI 100 1 $aBICUDO, A. J. A. 245 $aApparent digestibility of conventional and alternative feedstuffs by hybrid tambacu juveniles.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aAbstract: The apparent digestibility coefficients (ADC's) of dry matter (DM), crude protein (CP), and gross energy (GE) of conventional feedstuffs (cottonseed meal-CSM, soybean meal-SBM, wheat bran-WHB, corn-COR) and regional alternative feedstuffs (common bean residue meal-CBR, mesquite meal-MES, pasta by-product meal-PBM) were determined for hybrid juvenile tambacu Colossoma macropomum × Piaractus mesopotamicus. The apparent DM and GE digestibility of feedstuffs decreased (p<0.05) as fiber content of the ingredients increased. No differences (p>0.05) were found among ADC's of PBM and COR. The lowest CP ADC among energy sources was observed in MES; the lowest CP ADC among plant protein sources was observed in CBR. Information about the ADC's of conventional and alternative feedstuffs for tambacu is essential to formulate low-cost diets and can contribute to regional development. 650 $aDigestibility 650 $afish nutrition 650 $aFreshwater fish 650 $aAlimento alternativo 650 $aAlimento para animal 650 $aDigestibilidade 650 $aNutrição animal 650 $aPeixe de água doce 653 $aCharacin 653 $aHybrid fish 653 $aNutritional value 653 $aTambacu 700 1 $aARAUJO, T. A. T. 700 1 $aBRAGA, L. G. T. 700 1 $aTONINI, W. C. T. 700 1 $aHISANO, H. 773 $tAnais da Academia Brasileira de Ciências, Rio de Janeiro$gv. 90, n. 1, p. 471-478, 2018.
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Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
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