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Registros recuperados : 29 | |
1. | | SILVA, F. A. S. e; SILVA, J. A. L. da; CÂMARA, J. A. da S. Efeito de doses crescentes de molibdênio, via foliar, sobre diferentes caracteres agronômicos em feijão-caupi. In: CONGRESSO NACIONAL DE FEIJÃO-CAUPI, 1.; REUNIÃO NACIONAL DE FEIJÃO-CAUPI, 6., 2006, Teresina. Tecnologias para o agronegócio: anais. Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2006. 1 CD-ROM. (Embrapa Meio-Norte. Documentos, 121). Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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2. | | CASTRO, J. F. de; FARIA, H. H. de; PIRES, A. S.; SILVA, F. A. S. O perfil dos visitantes do Parque Estadual do Morro do Diabo (PEMD - SP). IF. Série Registros, São Paulo, n. 31, p. 113-116, jul. 2007. Edição dos anais do 1º Seminário de Iniciação Científica do Instituto Florestal, São Paulo, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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3. | | SILVA, F. A. S.; FARIA, H. H. de; PIRES, A. S.; CASTRO, J. F. de. Técnicas de análise paisagística e sistema de informações geográficas: subsídios para o planejamento ecoturístico no Parque Estadual do Morro do Diabo, São Paulo, Brasil. IF. Série Registros, São Paulo, n. 31, p. 293-296, jul. 2007. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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4. | | LIBÓRIO, C. B. de; VERZIGNASSI, J. R.; MACEDO, M. C. M.; JANK, L.; FERNANDES, C. D.; LIMA, N. D.; SILVA, F. A. S. e. Nitrogênio no pré-florescimento e manejo de uniformização na produção de sementes de Panicum maximum BRS Tamani Revista Agrária Acadêmica, v. 1, n. 2, p. 46-63, jul./Ago. 2018 Título em inglês: Nitrogen and cutting management in the production or seeds or Panicum maximum BRS Tamani. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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5. | | MACIEL, R. C. G.; LIMA JUNIOR, F. B. de; SILVA, F. A. S.; BRITO, A. P. D.; CAVALCANTE FILHO, P. G.; PENHA, D. de L. B. Inovação, reforma agrária e agricultura familiar: o caso da produção de palmito no projeto de desenvolvimento sustentável bonal. Cadernos de Ciência & Tecnologia, Brasília, DF, v. 31, n. 3, p. 493-522, set./dez. 2014. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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6. | | SILVA, F. A. S. e; BRANCO, J. da F. C.; ARAUJO, A. M. de; CAMPELO, J. E. G.; MACHADO, T. M. M.; COSTA, M. da S. Variabilidade fenotípica em caprinos do grupo naturalizado Nambi, no Estado do Piauí. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE RECURSOS GENÉTICOS; WORKSHOP EM BIOPROSPECÇÃO E CONSERVAÇÃO DE PLANTAS NATIVAS DO SEMI-ÁRIDO, 3.; WORKSHOP INTERNACIONAL SOBRE BIOENERGIA E MEIO AMBIENTE, 2010, Salvador. Bancos de germoplasma: descobrir a riqueza, garantir o futuro: anais. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2010. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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7. | | ROTTA, P. P.; VALADARES FILHO, S. C.; SANTOS, T. R.; COSTA E SILVA, L. F.; MARCONDES, M. I.; CAMPOS, M. M.; SILVA, F. A. S.; OLIVEIRA, J. R.; MENEZES, A. C. B.; MARTINS, E. C.; VILLADIEGO, F. A. C. Effects of stage of gestation and diet on dairy cow placentomes. Journal of Dairy Science, v. 96, p. 22, 2013. Suppl. 1. Edição dos abstracts do ASAS Joint Annual Meeting, 2013, Indianápolis. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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8. | | ROTTA, P. P.; VALADARES FILHO, S. C.; ENGLE, T. E.; COSTA E SILVA, L. F.; MARCONDES, M. I.; MACHADO, F. S.; GIONBELLI, T. R.; SILVA, B. C.; SILVA, F. A. S. Effects of stage of gestation and feeding regime on intake and apparent total tract digestibility in Holstein x Gyr dairy cows. Journal of Animal Science, v. 92, p. 574, 2014. Supplement. Edição dos abstracts do Joint Annual Meeting, 2014, Kansas City. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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9. | | ROTTA, P. P.; VALADARES FILHO, S. C.; ENGLE, T. E.; SILVA, L. F. C.; MARCONDES, M. I.; CAMPOS, M. M.; GIONBELLI, T. R. S.; SILVA, L. H. R.; MARTINS, E. C.; SILVA, F. A. S.; VILLADIEGO, F. A. C. Effects of day gestation and feeding regimen in Holstein x Gyr cows on maternal and fetal visceral organ mass In: ADSA ASAS JOINT ANNUAL MEETING, 2015, Orlando. Proceedings... Orlando: ADSA: ASAS, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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10. | | ROTTA, P. P.; VALADARES FILHO, S. C.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; MARCONDES, M. I.; CARVALHO, B. C. de; SILVA, L. F. C.; SILVA, F. A. S.; MENEZES, A. C. B.; SILVA, L. H. R. Dry matter and nutrient intake of pregnant Holstein-gyr cows fed ad libitum or at maintenance level in different stages of gestation. In: BIENNIAL CONFERENCE OF THE AUSTRALIAN SOCIETY OF ANIMAL PRODUCTION, 30., 2014, Canberra. Proceedings... Toowong: The Australian Society of Animal Production, 2014. p. 240. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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11. | | LIMA, N. D.; VERZIGNASSI, J. R.; MAUAD, M.; FERNANDES, C. D.; SILVA, M. A. da; JESUS, L.; CORADO, H. S.; OLIVEIRA, M. A. S.; VICENTINI, R. P.; LIBÓRIO, C. B.; BEZERRA, F. C.; SILVA, F. A. S. Doses de boro e uniformização de plantas na produção de sementes de Brachiaria brizantha. In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA GADO DE CORTE, 14., 2018, Campo Grande - MS. [Resumos dos trabalhos]. Brasília, DF, Embrapa, 2018 115 p. (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 258). Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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12. | | SILVA, F. A. S.; VALADARES FILHO, S. DE C.; ROTTA, P. P.; SANTOS, T. R.; MARCONDES, M. I.; CAMPOS, M. M.; SILVA, L. H. R.; COSTA E SILVA, L. F. Taxa de crescimento de cotilédones e carúnculas em vacas leiteiras Holandês x Gir alimentadas ad libitum ou ao nível de mantença. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 23., 2013, Foz do Iguaçu. Zootecnia do futuro: Produção Animal Sustentável: [anais]. Foz do Iguaçu: Universidade Estadual do Oeste do Paraná, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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13. | | MARTINS, E. C.; VALADARES FILHO, S. DE C.; ROTTA, P. P.; SANTOS, T. R.; MARCONDES, M. I.; CAMPOS, M. M.; COSTA E SILVA, L. F.; SILVA, F. A. S. Taxa de crescimento e número de placentomas em vacas leiteiras Holandês x Gir gestantes alimentadas ad libitum ou a nível de mantença. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 23., 2013, Foz do Iguaçu. Zootecnia do futuro: Produção Animal Sustentável: [anais]. Foz do Iguaçu: Universidade Estadual do Oeste do Paraná, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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14. | | LIBÓRIO, C. B. de; VERZIGNASSI, J. R.; FERNANDES, C. D.; SILVA, M. A. da; JESUS, L.; CORADO, H. S.; OLIVEIRA, M. A. S.; VICENTINI, R. P.; LIMA, N. D.; BEZERRA, F. C.; SILVA, F. A. S. Zinco na produção de sementes de híbrido de braquiária. In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA GADO DE CORTE, 14., 2018, Campo Grande - MS. [Resumos dos trabalhos]. Brasília, DF, Embrapa, 2018 115 p. (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 258). p. 34-35 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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15. | | OLIVEIRA, M. A. da S. de; VERZIGNASSI, J. R.; COSTA, J. A. A. da; FERNANDES, C. D.; LEDO, F. J. da S.; MACHADO, J. C.; LIMA, N. D.; LIBÓRIO, C. B.; Silva, F. A. S.; VICENTINI, R. P.; ARRUDA, C. O. C. B.; SILVA, M. A. da; JESUS, L. de; CORADO, H. S. Longevidade da qualidade de sementes do híbrido intraespecífico de capimelefante PCEA. In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA GADO DE CORTE, 15., 2019, Campo Grande, MS. [Resumos dos trabalhos...]. Brasília, DF: Embrapa, 2019 80 p. (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 264). Comitê Organizador: Marlene de Barros Coelho; Lenita Ramires dos Santos; Rodrigo Carvalho Alva; Lucimara Chiari; Thais Basso Amaral. p. 62-63 Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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16. | | OLIVEIRA, M. A. da S. de; VERZIGNASSI, J. R.; COSTA, J. A. A. da; FERNANDES, C. D.; LEDO, F. J. da S.; MACHADO, J. C.; LIMA, N. D.; LIBÓRIO, C. B.; Silva, F. A. S.; VICENTINI, R. P.; ARRUDA, C. O. C. B.; SILVA, M. A. da; JESUS, L. de; CORADO, H. S. Longevidade da qualidade de sementes do híbrido intraespecífico de capimelefante PCEA. In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA GADO DE CORTE, 15., 2019, Campo Grande, MS. [Resumos dos trabalhos...]. Brasília, DF: Embrapa, 2019 80 p. (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 264). Comitê Organizador: Marlene de Barros Coelho; Lenita Ramires dos Santos; Rodrigo Carvalho Alva; Lucimara Chiari; Thais Basso Amaral. p. 62-63 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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17. | | SILVA, F. A. S. e; VERZIGNASSI, J. R.; COSTA, J. A. A. da; FERNANDES, C. D.; VICENTINI, R. P.; LIMA, N. D.; LIBÓRIO, C. B.; ARRUDA, C. O. C. B.; OLIVEIRA, M. A. S.; SILVA, M. A. da; JESUS, L. de; CORADO, H. S. Longevidade de sementes de Stylosanthes submetidas à escarificação térmica. In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA GADO DE CORTE, 15., 2019, Campo Grande, MS. [Resumos dos trabalhos...]. Brasília, DF: Embrapa, 2019 80 p. (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 264). Comitê Organizador: Marlene de Barros Coelho; Lenita Ramires dos Santos; Rodrigo Carvalho Alva; Lucimara Chiari; Thais Basso Amaral. p. 34-35 Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Gado de Corte. |
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18. | | ROTTA, P. P.; VALADARES FILHO, S. C.; GIONBELLI, T. R. S.; COSTA E SILVA, L. F.; ENGLE, T. E.; MARCONDES, M. I.; GUIMARÃES, S. E. F.; NASCIMENTO, C. S.; CARVALHO, B. C. de; SILVA, F. A. S.; OLIVEIRA, J. R. S. Effects of day of gestation and feeding regimen in Holstein × Gyr cows: III. Placental adaptations and placentome gene expression. Journal of Dairy Science, v. 98, p. 3224-3235, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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19. | | VICENTINI, R. P.; VERZIGNASSI, J. R.; FERNANDES, C. D.; BARRIOS, S. C. L.; VALLE, C. B. do; SILVA, M. A. da; JESUS, L.; CORADO, H. S.; OLIVEIRA, M. A. S.; LIMA, N. D.; LIBÓRIO, C. B.; BEZERRA, F. C.; SILVA, F. A. S. Multiplicação e avaliação do potencial de produção de sementes por híbridos de Brachiaria spp. em Campo Grande, MS. In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA GADO DE CORTE, 14., 2018, Campo Grande - MS. [Resumos dos trabalhos]. Brasília, DF, Embrapa, 2018 115 p. (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 258). p. 100-101 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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20. | | SILVA, F. A S. e; VERZIGNASSI, J. R.; FERNANDES, C. D.; BARRIOS, S. C. L.; VALLE, C. B. do; LIBÓRIO, C. B.; JESUS, L.; SILVA, M. A.; CORADO, H. S.; OLIVEIRA, M. A. S.; VICENTINI, R. P.; LIMA, N. D.; BEZERRA, F. C. Efeitos ambientais e genéticos na produtividade e na qualidade de sementes de cultivares e híbridos de Brachiaria. In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA GADO DE CORTE, 14., 2018, Campo Grande - MS. [Resumos dos trabalhos]. Brasília, DF, Embrapa, 2018 115 p. (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 258). P. 44-45 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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Registros recuperados : 29 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
02/03/2022 |
Data da última atualização: |
10/10/2022 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
FREITAS-SILVA, O.; COELHO, C. C. DE S.; TROMBETE, F. M.; CONCEIÇÃO, R. R. P. DA; RIBEIRO-SANTOS, R. |
Afiliação: |
OTNIEL FREITAS SILVA, CTAA; CAROLINE CORRÊA DE SOUZA COELHO, UNIRIO; FELIPE MACHADO TROMBETE, UFSJ; RENATA REGINA PEREIRA DA CONCEIÇÃO, UFMG; REGIANE RIBEIRO-SANTOS, IFPE. |
Título: |
Chemical Degradation of Afatoxins. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
In: Khalid Rehman HAKEEM, K. R.; OLIVEIRA, C. A. F. DE; ISMAIL, A. (ed.). Aflatoxins in Food: A Recent Perspective. Springer, cap. 11, p. 233-258, 2021. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The removal of toxigenic fungi species from the genus Aspergillus and their highly toxic aflatoxins from contaminated foodstuffs is a difficult task, in view of their high resistance to heat treatments and solubility only in intermediate polar solvents. In this regard, chemical methods have been proposed for decontamination of aflatoxins (AFs) in foodstuffs, including ozonation, application of organic acids, hydrogen peroxide, and plant extracts, among other compounds. However, the production and use of chemical compounds are subjected to strong legislative pressure. This chapter presents the state of the art on the control of mycotoxins regarding the application of chemicals for the reduction of fungi and degradation of AFs, as well as corresponding regulatory and food safety issues. One of the most relevant chemical methods is the ozonated water which, in addition to being effective in AF detoxification, also eliminates pathogenic agents and microorganisms, contributing to food safety. However, the choice of the chemical product, concentration, time, and way of application generally has a large impact on the sensory attributes and nutritional values of the treated foods. In addition, residues from chemical used for aflatoxin decontamination can cause direct damage to human and animal health or induce negative effects through interaction with other nutrients. Further studies are necessary to better understand the mechanisms of detoxification by chemical compounds aiming at their application on an industrial scale, MenosThe removal of toxigenic fungi species from the genus Aspergillus and their highly toxic aflatoxins from contaminated foodstuffs is a difficult task, in view of their high resistance to heat treatments and solubility only in intermediate polar solvents. In this regard, chemical methods have been proposed for decontamination of aflatoxins (AFs) in foodstuffs, including ozonation, application of organic acids, hydrogen peroxide, and plant extracts, among other compounds. However, the production and use of chemical compounds are subjected to strong legislative pressure. This chapter presents the state of the art on the control of mycotoxins regarding the application of chemicals for the reduction of fungi and degradation of AFs, as well as corresponding regulatory and food safety issues. One of the most relevant chemical methods is the ozonated water which, in addition to being effective in AF detoxification, also eliminates pathogenic agents and microorganisms, contributing to food safety. However, the choice of the chemical product, concentration, time, and way of application generally has a large impact on the sensory attributes and nutritional values of the treated foods. In addition, residues from chemical used for aflatoxin decontamination can cause direct damage to human and animal health or induce negative effects through interaction with other nutrients. Further studies are necessary to better understand the mechanisms of detoxification by chemical compounds aiming at ... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Ammonization; Chemical detoxification; Organic acids. |
Thesaurus NAL: |
Aflatoxins; Food technology; Ozone; Plant extracts. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 02332naa a2200253 a 4500 001 2140471 005 2022-10-10 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aFREITAS-SILVA, O. 245 $aChemical Degradation of Afatoxins.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aThe removal of toxigenic fungi species from the genus Aspergillus and their highly toxic aflatoxins from contaminated foodstuffs is a difficult task, in view of their high resistance to heat treatments and solubility only in intermediate polar solvents. In this regard, chemical methods have been proposed for decontamination of aflatoxins (AFs) in foodstuffs, including ozonation, application of organic acids, hydrogen peroxide, and plant extracts, among other compounds. However, the production and use of chemical compounds are subjected to strong legislative pressure. This chapter presents the state of the art on the control of mycotoxins regarding the application of chemicals for the reduction of fungi and degradation of AFs, as well as corresponding regulatory and food safety issues. One of the most relevant chemical methods is the ozonated water which, in addition to being effective in AF detoxification, also eliminates pathogenic agents and microorganisms, contributing to food safety. However, the choice of the chemical product, concentration, time, and way of application generally has a large impact on the sensory attributes and nutritional values of the treated foods. In addition, residues from chemical used for aflatoxin decontamination can cause direct damage to human and animal health or induce negative effects through interaction with other nutrients. Further studies are necessary to better understand the mechanisms of detoxification by chemical compounds aiming at their application on an industrial scale, 650 $aAflatoxins 650 $aFood technology 650 $aOzone 650 $aPlant extracts 653 $aAmmonization 653 $aChemical detoxification 653 $aOrganic acids 700 1 $aCOELHO, C. C. DE S. 700 1 $aTROMBETE, F. M. 700 1 $aCONCEIÇÃO, R. R. P. DA 700 1 $aRIBEIRO-SANTOS, R. 773 $tIn: Khalid Rehman HAKEEM, K. R.; OLIVEIRA, C. A. F. DE; ISMAIL, A. (ed.). Aflatoxins in Food: A Recent Perspective. Springer, cap. 11, p. 233-258, 2021.
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